Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bağdat Caddesi’nde tecavüz dehşeti

        Sedef ŞENKAL DEMİR / Eray EROLLU / MUSTAFA ŞEKEROĞLU - GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’un en kalabalık bölgelerinden Bağdat Caddesi’nde tecavüz dehşeti yaşandı. Bıçaklı saldırgan, evine yürüyen 19 yaşındaki E.F.B.’yi bir binanın arka bahçesine sürükleyip tecavüz etti. Olaya ilişkin kamera görüntüleri ortaya çıktı.

        Bağdat Caddesi'nde üniversiteli genç kıza tecavüz edip cep telefonu ile parasını gasp eden evli ve 2 çocuk babası C.A., savcılıktaki akıl almaz bir ifade verdi.

        Servis şoförü şüpheli, olay gecesi bir düğüne katıldığını arkadaşlarıyla vakit geçirdikten sonra özel otomobiliyle evine gitmek isterken sahil yolunda gördüğü genç kız ile tanıştığını öne sürerek, "Öpüştük beni yakındaki bir sokağa götürdü, 'burası sakin' dedi. Orada birlikte olduk. Cebimden çakı bıçağı düştü. Bunu görünce telaşlandı, ağlamaya başladı. Bana bir şey yapma ne istersen vereceğim dedi. Elindeki telefonu montumun cebine koydu. Para istersen vereyim dedi. İstemediğimi söyledim. Ağlayarak uzaklaştı. Ben de arabamla evime gittim" dedi.

        PEŞİNE TAKILDI

        Önceki gece yarısından sonra yaşanan olay iddiaya göre şöyle gelişti: Üniversite öğrencisi 19 yaşındaki E.F.B., cumartesi günü arkadaşlarıyla Kadıköy’de buluşup yemek yedi. Grup ilerleyen saatlere kadar birlikte zaman geçirdi. Gecenin sonunda ise E.F.B., Bostancı’daki evine gitmek için Kadıköy Rıhtım Caddesi’nden dolmuşa bindi.

        Sahilyolunda dolmuştan inip evine doğru yürümeye başlayan genç kızın peşine kimliği belirsiz bir kişi takıldı. Takip edildiğini fark eden ancak kaçacak yer bulamayan E.F.B. evinin sokağına girdiği sırada saldırgan harekete geçti. Bir elinde bıçak olan saldırgan diğer eliyle genç kızın ağzını kapattı ve sürükleyerek evinin yakınındaki bir apartmanın arka bahçesine götürdü. Ve burada bıçak tehdidiyle tecavüz etti.Tecavüzcü, genç kızın çantasındaki 65 TL ile cep telefonunu da aldı.

        KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

        Polis güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek önce saldırganın eşkalini belirledi. Şüphelinin olaydan sonra koşarak uzaklaştığı daha sonra bir minibüse bindiğini tespit etti. Şüphelinin bindiği minibüsün kamera görüntüleri kullanılarak Pendik'e kadar takip edildi. Minibüsten inen şüpheli evinin bulunduğu sokağa kadar kamera görüntüleri kullanılarak izlendi.

        KAÇAN SALDIRGAN EVİNDE YAKALANDI

        Saldırgan kaçarken, E.F.B. perişan halde evinin kapısını çaldı. Ailesi tarafından hemen karakola götürülen E.F.B., ifadesinin ardından Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Soruşturma başlatan savcılık, genç kızdan alınan sperm örneklerinin ‘Moleküler Genetik İnceleme’ye alınması talimatını verdi. İstanbul polisi de E.F.B.’nin tarifine göre esmer ve siyah kısa saçlı tecavüzcünün yakalanması için alarma geçti.

        Bu sabah Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği Ekipleri'nin düzenlediği operasyonda Pendik'te evinde yakalanarak tutuklanan saldırganın 33 yaşında evli ve 2 çocuk babası ve servis şoförü olduğu ortaya çıktı. Saldırganın ayrıca uyuşturucudan, dolandırıcılık ve hırsızlıktan poliste kaydının olduğu öğrenildi.

        TRAFİK TERÖRÜ BİTMEK BİLMEDİ

        Tecavüz dehşetinin yaşandığı Bağdat Caddesi, sık sık kural ihlali nedeniyle yaşanan cinayet gibi kazalara da sahne oluyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan kazada çiçekçi Mehmet Emin Kaya, üniversiteli Murathan Öztürk’ün kullandığı lüks aracın kurbanı olmuştu. Öztürk’ün aşırı hız nedeniyle kontrolünü kaybettiği otomobil kaldırıma çıkmış, tezgâhının arkasında uyuyan Kaya’yı öldürmüştü. Kaçtıktan 87 gün sonra teslim olan Öztürk tutuklanmıştı.

        Cadde önceki hafta ise 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Feride Büşra Taşlı’ya mezar olmuştu. Kırmızı ışıkta durmayan Zeynep Nur Koşan yönetimindeki lüks otomobilin çarptığı Büşra olay yerinde can vermiş, 26 yaşındaki sürücü tutuklanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ