Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik TSK'da atama yöntemi değişti

        Murat GÜRGEN/GAZETE HABERTÜRK

        TSK Subay ve Astsubay Atama Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildi. Subayların atanmaları, şimdiye kadar sınıf, branş, ihtisas, mesleki gelişim plan ve paternlerine uygun şekilde yapılıyordu. Artık atama yapılırken personelin “fonksiyon alanları” da göz önüne alınacak.

        Değişiklikle “fonksiyon alanı” tanımlaması ilk kez yapıldı. Sınıftan bağımsız olarak belirli bir ihtisas alanında uzmanlık gerektiren görev sahası “fonksiyon alanı” olarak tanımlandı. Böylece, bir göreve atanmak istenmesine karşın sınıfı uygun olmayan personel, artık “fonksiyon alanı uygunluğu” gerekçe gösterilerek bu göreve atanabilecek. Tankçı, topçu, piyade gibi sınıflar ise harp okulu sonrasında sınıf okulu eğitimiyle kazanılıyor.

        Yönetmeliğe, “öz kadrolar” ve “itibari hizmet süresi” tanımları da eklendi. Görevin niteliği nedeniyle öncelikle ilgili sınıftan personelin görev yapacağı yerler “öz kadrolar” olarak nitelendirildi. Subaylar, hizmet garnizonlarında geçirdikleri günlerin belirli bir katsayıyla çarpılması yöntemiyle itibari hizmet sürelerine de sahip olacak.

        TSK’da son 2 yılına giren personelin istediği kentte görev yapabilmesine imkân tanıyan madde de yönetmelikten çıkarılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ