Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Mardin şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

        Ferdi DURDU/MALATYA-Beycan ÜÇKARDEŞ/ADANA-Satuk Buğra GÜNEY/HATAY

        Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan uzman çavuşlar Mehmet Kılınç, Ferhat Aktaş ve Cengiz Poyraz gözyaşlarıyla toprağa verildi.

        'AĞLAYIP ONLARI SEVİNDİRMEYİN'

        Mardin'in Nusaybin ilçesi Fırat Mahallesi'nde arama yapılan bir evde PKK'lı teröristler tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kılınç (25) Malatya'da son yolculuğuna uğurlandı.

        Şehidin naaşı, Yeşilyurt İlçesi Gözene Mahallesi'ndeki baba ocağına getirilerek, helallik alındı. Anne Nazife Kılınç, "Dik duracağım Mehmet'im. Anan öle Mehmet'im" diyerek ağıt yaktı. Şehidin hamile eşi Ceyda Kılınç ise tabuta sarılarak, gözyaşı döktü. Şehidin için daha sonra mahalle meydanında binlerce kişinin katılımıyla cenaze töreni düzenlendi. Baba Tayyar Kılınç, "Vatan sağ olsun. Dik durun, ağlamayın. Onları sevindirmeyin" dedi. Şehit Mehmet Kılınç'ın cenazesi, namazın ardından mahalle mezarlığında defnedildi.

        'ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ OLARAK KENDİ GELDİ'

        Nusaybin şehidi Jandarma Uzman Çavuş Ferhat Aktaş (23) ise Adana'nın Feke İlçesi'nde gözyaşlarıyla uğurlandı. Aktaş için Kozan'daki baba ocağındaki helallikten sonra Feke İlçesi'ne bağlı Akoluk Köyü'nde cenaze töreni düzenlendi. Acılı anne Elif Aktaş, "En son önceki gün beni aradı, Anneler Günü'mü kutladı. Şimdi de Anneler Günü hediyesi olarak kendi geldi. Vatan sağolsun" diyerek gözyaşı döktü.

        Şehit Ferhat Aktaş'ın cenazesi daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi. Öte yandan anne Elif Aktaş'ın kirada oturduğu ve narenciye fabrikasında işçi olarak çalıştığı öğrenildi. Aktaş'ın birlikte çalıştığı portakal işçileri de iş bırakarak cenazeye katıldı.

        ŞEHİDİ BİNLER UĞURLADI

        Uzman Çavuş Cengiz Poyraz da Bursa'da gözyaşlarıyla uğurlandı. Şehit Poyraz'ın Osmangazi Mihraplı Cami'deki cenaze törenine binlerce vatandaş katıldı. Baba Yakup güçlükle ayakta dururken, anne Ezine Poyraz gözyaşlarına boğuldu. Cenaze namazının ardından Poyraz, Hamitler Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi. Poyraz'ın yakın bir zaman önce nişanlandığı ve Kasım ayında evlenmeyi planladığı öğrenildi.

        KAYALIKLARDAN DÜŞEN YÜZBAŞI ŞEHİT OLDU

        Hatay'ın Dörtyol İlçesi kırsalında arazi arama tarama faaliyeti sırasında kayalıklardan düşerek yaralanan Bordobereli Yüzbaşı Rıza Fırat (31) helikopterle kaldırıldığı Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

        Şehit Yüzbaşı Rıza Fırat'ın cenazesi Hatay'daki uğurlama töreninin ardından Adıyaman'a gönderildi. Fırat'ın Adıyaman Yeni Mezarlık Camisi'ndeki cenaze törenine silah arkadaşları da katılarak baba Mustafa Fırat'ın acısını paylaştı.

        Yakınları gözyaşları arasında şehidin tabutuna son kez sarıldı. Cenaze namazının ardından Yüzbaşı Fırat, Adıyaman Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ