Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da polise bombalı saldırı: 3 ölü 12'si polis 45 yaralı

        VEYSİ İPEK / DİYARBAKIR

        Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 12'si polis 45 kişi yaralandı. Bombalanan polis aracında 9 polis memuru ve örgütsel suçlardan aranan7 PKK'lı terörist vardı. Şüpheliler doktor raporu için hastaneye götürülüyorlardı.

        Ölen 3 kişinin PKK adına haraç toplayanlar olduğu belirtildi.

        PATLAMANIN ŞİDDETİYLE ÇEVREDEKİ BİNALAR HASAR GÖRDÜ

        Kolordu kavşağına 100 metre mesafede, çay bahçesi yakınında bir polis aracına bombalı saldırı düzenlendi.Patlamanın şiddetiyle çevredeki çok sayıda bina hasar gördü.

        Alınan bilgiye göre, merkez Bağlar ilçesi Dicle Bulvarında polisleri taşıyan servis aracının geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araç infilak ettirildi.

        BAŞBAKAN DAVUTOĞLU DİYARBAKIR VALİSİ'NDEN BİLGİ ALDI

        Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'daki terör saldırısıyla ilgili Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'dan bilgi aldı.

        YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

        Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı getirildiği belirtildi.

        Açıklamada, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri gibi yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verildiği ifade edildi.

        Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararında şunlar kaydedildi:

        "Yazılı ve görsel medya organlarında yapılan yayınlarda, olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve istihbaratlarının deşifre edilmesinin engellenmesi için, ayrıca mevcut olayda kamu düzeninin bozulma riski meydana geldiği anlaşılmakla savcılık talebinin kabulü ile 5187 sayılı yasanın 3/2. maddesi gereğince yayın yasağı talebinin kabulüne karar verildi."

        DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle göz altına alınan BTÖ mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri esnasında, saat 16.30 dolaylarında, Batıkent kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştır.Araç içerisinde 9 polis, 7 şüphelinin olduğu, civarda oturan ve olay esnasında seyahat eden vatandaşlar ile çay bahçesinde oturan vatandaşların da aralarında olduğu yaralılar bulunmaktadır.Olayda 12 polis 33 sivil vatandaş olmak üzere toplam 45 kişi yaralanmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetmiştir" denildi.

        VALİLİKTEN İKİNCİ AÇIKLAMA GELDİ

        Diyarbakır Valiliği, merkez Bağlar ile Yenişehir ilçeleri arasındaki Batıkent Kavşağı mevkiinde seyir halindeki zırhlı polis midibüsüne bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısına ilişkin ikinci bir açıklama yaptı.

        Açıklamada, "Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle gözaltına alınan bölücü terör örgütü mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri sırasında, saat 16.30 sıralarında, Batıkent Kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştı. Olayda 12 polis, 33 sivil vatandaş olmak üzere 45 kişi yaralanmıştı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, yaşamını yitirmişti. Yapılan kimlik tespiti sonucunda, yaşamını kaybeden şahısların doktor raporu almak için polis memurları tarafından hastaneye götürülen şüpheliler olduğu belirlenmiştir. Ayrıca olayda yaralanarak hastaneye kaldırılan 16 kişi tedavileri tamamlanarak, saat 19.00 itibariyle taburcu edilmiştir" denildi.

        Harita

        METE YARAR: İÇİNDE GÖZALTINA ALINAN SİVİLLER DE VARDI

        Güvenlik uzmanı Mete Yarar HABERTÜRK TV'de patlama ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

        Mete Yarar, "Bu bir servis aracı değil, bu bir Çevik Kuvvet aracı ve içerisinde gözaltına alınmış olan 6-7 kişi var. Aslında gözaltındakilerin servis edildiği bir araç bu, hastaneye gidiyorlar. Patlamanın şekli bir bombalı araç. Yolun sağına park edilmiş muhtemelen uzaktan patlatılan bir araç, aracın tam geçisi sırasında patlatılıyor. Polis mi yoksa gözaltına alınanlar mı şu an için bilinmiyor ama 3 kişinin bilinci kapalı. Patlamanın şiddeti çok büyük, yerde açılmış olan çukur da çok büyük." dedi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ