Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Topbaş'tan İran'a ziyaret

        GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Tahran Belediye Başkanı Dr. Muhammed Bagher Ghalibaf’ın davetlisi olarak İran’ı ziyaret etti.

        İki şehirdeki gelişmelerin konuşulduğu ziyarette, KİPTAŞ’ın İran’da konut yapması kararlaştırıldı. İBB Başkanı Kadir Topbaş, İran’ın başkenti Tahran’ın Belediye Başkanı Dr. Muhammed Bagher Ghalibaf’ın davetlisi olarak bu ülkeyi ziyaret etti.

        Kadir Topbaş’ı İran’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Ghalibaf, “Biz de İstanbul gibi Tahran metrosunu bitirmeye çalışıyoruz. Yılda 25 km metro yapıyoruz ve toplam 300 kilometrelik hat yapacağız. İstanbul’daki yatırımları yakından takip ediyoruz. Metrolar, tüneller, Marmaray ve Üsküdar-Beşiktaş arasında tasarladığınız Boğaz altından yürüme tüneli müthiş projeler” diye konuştu.

        İstanbul’da 150 kilometrelik metro inşaatının devam ettiğini ve dünyada kendi kaynaklarından metro yapan tek belediye olduklarını belirten Başkan Topbaş da İBB’nin iç borcu ve günü gelmiş dış borcu bulunmadığını söyledi.

        Topbaş, “Metroları ve diğer büyük yatırımları halkımızın desteğiyle yapıyoruz. Başaramayacağımız sözü vermiyoruz ve söz verdiğimizde mutlaka yapıyoruz. İstanbulluların güveni olmasa bu kadar büyük işleri başaramazdık” ifadelerini kullandı.

        Ziyareti kapsamında 280 hektarlık alanda kurulan uluslararası Tahran fuarının açılışını da yapan Kadir Topbaş ve heyeti, şehirdeki 300 dönümlük yapay göl ve mesire alanını da gezerek yetkililerden projeler hakkında bilgi aldı.

        Fuar açılışında İranlı meslektaşına İstanbul’da yapmayı planladıkları dünyanın en büyük kongre ve fuar merkezi projesinden bahseden Topbaş, aile bireylerinin birlikte ziyaret edebileceği fonksiyonlarla donatılacak merkezin, bu özelliğiyle de dünyada ilk olacağını kaydetti.

        İBB Başkanı Kadir Topbaş, Tahran’da Belediye Başkanı Ghalibaf ile birlikte İran’ın başkenti Tahran’ın simgesi ve 435 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek dördüncü gökdeleni konumundaki Milad Kulesi’ni gezdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ