Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Tunceli-Erzincan Karayolu güvenlik nedeniyle kapatıldı

        Tunceli-Erzincan karayolunda akşam saatlerinde yol kesen PKK'lı teröristlerin 4 aracı yakması ve yola bombalı tuzaklar kurması üzerine Jandarma güvenlik gerekçesiyle karayolunu çift yönlü olarak trafiğe kapattı.

        Güvenlik birimlerinin verdiği bilgilere göre bugün akşam saat 21.00 sularında Tunceli-Erzincan karayolunu Tunceli çıkışında 10'uncu kilometrede Uzuntarla mevkiinde kesen bir grup PKK'lı yolda geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptıktan sonra 2 TIR ile 2 otomobili yakarak yolu trafiğe kapattı. PKK'lıların 2 TIR ile 2 otomobili yolu kapatacak şekilde yaktıkları ve yolun farklı noktalarına el yapımı patlayıcılar yerleştirdikleri duyumunu alan güvenlik birimleri Tunceli Valiliği'nin onayı ile Tunceli-Erzincan karayolunu çift yönlü olarak trafiğe kapattı.

        Tunceli ve Pülümür girişlerinde jandarma ve polis ekipleri yolu bariyerler ile kapatarak Tunceli ve Erzincan yönüne araçların geçişine izin vermiyor. Güvenlik birimleri Tunceli-Erzincan karayolunun bu gece kapalı kalacağını ve yolun güvenli hale getirildikten sonra açılabileceğini kaydetti.

        KARAYOLU KONTROLLÜ OLARAK AÇILDI

        PKK'lı teröristler tarafından dün gece kesilen ve 2 TIR ateşe verilerek yakılan Tunceli-Erzincan karayolu bugün saat 11.00 sıralarında kontrollü olarak trafiğe açıldı. Karayolları ekipleri sabah saatlerinden itibaren başlattığı çalışmada yakılan biri süt, diğeri de meşrubat yüklü TIR'ları yoldan çekti. Karayolunda güvenlik önlemleri alınırken, sadece özel otomobillerin geçişine izin verildi. TIR ve yüksek tonajlı araçların geçişine bir süre daha izin verilmeyeceği belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ