Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kars'ta kayalıklardan düşerek şehit olan Kazım Ay son yolculuğuna uğurlandı

        Kars'ta terör örgütüne yönelik operasyonda kayalıklardan düşerek ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Uzman Çavuş Kazım Ay, memleketi Aksaray'da son yolculuğuna uğurlandı.

        Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, helallik alınmak üzere Çalışkan Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada baba Mustafa Ay, "Allah'ım ben emanetler ile ne yapayım. Kurban olduğum aslanım, bizi kime emanet edeceksin. Kuzum, yaktın beni." diye gözyaşı döktü.

        Burada toplanan kalabalık, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.Daha sonra Ay'ın naaşı Ulu Cami önündeki tören alanına getirildi. Şehidin ikiz çocukları Yiğit ve Yusuf ile silah arkadaşları yakından ilgilendi, yakınları fenalık geçirdi.Kılınan cenaze namazının ardından Ay'ın naaşı, Yeşiltepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        Törene, Aksaray Vali Vekili Armağan Önal, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Aksaray Milletvekilleri Mustafa Serdengeçti ile Cengiz Aydoğdu, askeri ve emniyet yetkilileri, vatandaşlar katıldı.

        Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı Özel Harekat Tabur Komutanlığında görevli 27 yaşındaki Uzman Çavuş Ay, geçen hafta Kars'ta terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda, kayalıklardan düşerek ağır yaralanmış, Erzurum'da kaldırıldığı hastanede dün sabah şehit olmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ