Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Öğretmen Fatma Kayıkçı’nın ölümündeki soru işaretleri artıyor
        1

        Müslim SARIYAR / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbulL Tuzla’da kaybolduktan sonra öldürülmüş olarak bulunan 2 çocuk annesi tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı son yolculuğuna uğurlandı.

        2

        Adli Tıp’ta yapılan otopside, kaybolduktan 1 gün sonra evine 500 metre mesafedeki ormanlık alanda çöp poşetine sarılı cenazesi bulunan Fatma öğretmenin vücudunun çeşitli yerlerinde 8 bıçak darbesi olduğu belirlendi.

        3

        Fatma Kayıkçı’nın katili olduğu iddia edilen ve mahalle sakinlerinin Furkan A. (29) olarak bildiği şüphelinin kimliğiyle ilgili bilinmeyenler de artıyor.

        4

        Yaklaşık 3.5 yıldır aynı mahallede yaşadığı belirtilen Furkan A.’nın, Kayıkçı’nın eşinin işlettiği çay bahçesinde çalıştığı ve sigortasının yapılmasını istemediği ortaya çıktı.

        5

        Kayıkçı’nın kaybolmasının ardından sırra kadem basan ve evden valizle ayrıldığı belirlenen Furkan A.’nın muhtarlıkta kaydının olmadığı, yaşadığı eve kira ödemediği, elektrik-su gibi işlemlerini bile yaptırmadığı belirlendi. Kayıp şüphelinin çevresine söylediği ‘Furkan A.’ isminin de gerçek adı olmayabileceği ihtimali değerlendiriliyor.

        6

        ‘BİR ŞEY YOK’ DEYİNCE...

        Furkan A.’nın evinde inceleme yapan polisin, parmak izinden gerçek kimliğine ulaşmayı hedeflediği belirtildi. Öte yandan ailenin yakınları boğuşma esnasında bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekibinin, kapı önünde karşılaştıkları Furkan A.’nın “Burada bir şey yok” demesi üzerine ayrıldığını öne sürdü.

        7

        Mahallelinin ‘gariban’ diye sahiplendiği Furkan A.’ya Fatma öğretmenin hem harçlık hem de yemek verdiği belirtildi. Kayıkçı’nın eşinin kardeşi Recep Kayıkçı cinayet ve şüpheliyle ilgili şunları söyledi:

        8

        “Bizim Furkan A.’nın kimliğini görmüşlüğümüz yok. 3-3.5 yıldır tanıdığımız bir insan. Abimin çay bahçesinde çalışan biri. İşyeri kapandıktan sonra da yardım maksatlı oturduğu binanın giriş katını verdiler.

        9

        Aksaraylı olduğunu söylemiş. Valizi götürdüğünü gördük. Her şeye şahidiz. Bu cinayeti para için de işlemiş olabilir. Çünkü parası yokmuş...”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ