Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Elazığ'da babalarını öldüren iki kardeşe ağırlaştırılmış müebbet

        Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde babalarını önce tüfekle, ardından da tabanca ile vurarak öldürüp, ormana gömen iki kardeşe ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 6136 silah kanununa muhalefetten 1'er yıl hapis cezası verildi.

        Elazığ Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde iki oğlu tarafından öldürülen baba İsmail Doğan'ın cinayeti davasının karar duruşması yapıldı.

        Duruşmaya tutuklu sanıklar Salih ve Ahmet Doğan katıldı. Duruşmada her iki sanık da cinayeti, birbirinin üzerine attı. Mahkeme heyeti duruşma ile ilgili karar verileceğini belirterek savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi.

        Savcı, her iki sanığın planlayarak kasten babalarını öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

        MAHKEME CEZALARINDA İNDİRİM UYGULAMADI

        Sanıkların son sözlerini soran mahkeme heyeti, duruşmayı karara bağladı. Heyet, her iki sanığın cinayeti birlikte işlediği gerekçesiyle Türk Ceza Kanununu 81/1 maddesinin a ve d bentlerine göre, planlayarak üst soydan birini öldürmeleri nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ayrıca heyet, sanıklara 6136 sayılı silahlı kanuna muhalefet suçundan da 1'er yıl hapis cezası verildiği açıklandı. Mahkeme heyeti, sanıkların cezasında hiç bir indirim yapmadı.

        ÖLDÜRÜP ORMANA GÖMMÜŞLERDİ

        Olay, 17 Ekim 2015 tarihinde Kovancılar ilçesi Karasungur köyü Beşoluk mezrasında 59 yaşındaki evli ve 9 çocuk babası İsmail Doğan'ın ortadan kaybolmasıyla başlamıştı.

        Cinayeti işlediği sonradan ortaya çıkan oğlu Salih Doğan, babasının kayıp olduğunu ve yaptıkları aramalarda hiçbir yerde bulamadıklarını söyleyerek İlçe Jandarma Komutanlığı'na başvurmasıyla soruşturma başlatılmıştı.

        Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kayıp şahsın öldürülmüş olabileceği üzerinde durarak, yaptığı araştırma sonrasında 20 Şubat 2016 tarihinde cinayeti aydınlatmıştı.

        Baba Doğan'ı çocukları Salih ve Ahmet Doğan'in öldürüp evlerine yakın bölgedeki ormanlık alana gömdükleri ortaya çıkmış, gözaltına alınan 2 şüpheli kardeş tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tutuklanan zanlılar cinayet nedeni olarak babalarının annelerine işkence yaptığını ileri sürmüştü.

        Elazığ Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ara duruşmada sanıkların, cinayeti annelerine işkence yaptığı iddiasının yalan olduğu ortaya çıkmıştı. Duruşmaya katılan anne, her ailede olan tartışmalar dışında eşinden yana herhangi bir şiddet görmediğini söylemişti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ