Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binbaşı Necmettin Tetik'i GATA'da ziyaret etti

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta bir çocuğun elini ısıtırken görüntülenen ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaralanarak Gülhane Askeri Tıp Akademesi'nde tedavi altına alınan Jandarma Binbaşı Necmettin Tetik'i ziyaret etti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı bir iftar programında Binbaşı Tekik hakkında anlattığı hikaye herkesi duygulandırmıştı. Erdoğan bugün de Binbaşı Tetik'i GATA'da ziyaret etti.

        Erdoğan'ın Binbaşı Necmettin ile ilgili o konuşması şöyle:

        "İki gün önce Genelkurmay Başkanım ile biraradaydık. Gazetelerde bir resim çıkmıştı. Binbaşı Necmettin. Ve Binbaşı Necmettin, üşüyen yavruyu kendi avuçlarından, o ruhundan gelen sıcak buhar ile ısıtmaya çalışıyordu. Ondan bir müddet sonra gözlerinden yaralandı, GATA'ya getirdiler. GATA'da kendisiyle komutanımız bir görüşme yaptı. Kendisine 'Hadi kırsala' deyince de emriniz olur komutanım dedi. Bana bunu anlatınca 'Telefonu var mı komutanım' dedim, 'Hemen bağlayalım" dedi. Ben de kendisini telefonla aradım. Yarın da inşallah ziyaretine gideceğim. Muhabbetimizi yaptık, 'Bak komutanın seni kırsalda bekliyor.' dedim. 'Emri olur' dedi. İşte şehadete iman, şehadete koşmak budur. Çanakkale'de yedi düvele karşı koyan inanç işte budur."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ