Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti’den 9 ile ‘gönül köprüsü’

        AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, terör ortamından birinci derecede etkilenen 9 ile ilişkin bir eylem planı hazırladıklarını ve önceki gün yapılan merkez yürütme kurulunda (MYK) sunumunu yaptıklarını bildirdi.

        AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın, ilk MYK toplantısında kendisine, özellikle terörden etkilenen vatandaşlarla ilgili ramazan boyunca acil eylem planlarının hayata geçirilmesi, orta ve uzun vadeli eylem planlarının hazırlanması için koordinasyon görevi verdiğini belirten Müezzinoğlu, bu çerçevede, konu üzerinde yaklaşık 1 haftadır yoğun çalışma yürüttüklerini kaydetti.

        Müezzinoğlu, “Özellikle büyükşehir belediyelerimizi, ‘Gönül Köprüsü Teşkilat ve Belediye’ olarak tespit ettik. Bu çerçevede, Ağrı ile Antalya’yı, Batman ile Bursa’yı, Diyarbakır ile İstanbul’u, Hakkâri ile Ankara’yı, Mardin ile Kocaeli’ni, Siirt ile Sakarya’yı, Şırnak ile Kayseri’yi, Tunceli ile Samsun’u, Van ile Konya’yı, gönül köprülerini oluşturacak şekilde iletişime geçirdik” ifadesini kullandı.

        Müezzinoğlu, ailelerin yaşadıkları mağduriyetleri paylaşabilmek için belirledikleri 9 şehre, haftalık 50-60 kişilik gruplar halinde ziyaretlerde bulunulacağını dile getirdi.

        Müezzinoğlu, “Bayram öncesi on binlerle ifade edilen çocuğumuzu, gencimizi giydirebilme, onların bayramı mutlu ve huzurlu karşılayabilmeleri adına belirli başlıkları tespit ederek, eylem planlarını hazırladık” diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ