Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cihangir'deki patlama Feridun Yükseltürk'ü hayattan kopardı

        Yusuf DOĞAN / İSTANBUL

        İstanbul Beyoğlu Cihangir Mahallesi’ndeki bir binanın 5’inci katında önceki sabah patlama meydana geldi. Doğalgaz kaynaklı olduğu ortaya çıkan patlamada parçalanan dairenin duvarları, sokakta simit satan 70 yaşındaki Feridun Yükseltürk’ü hayattan kopardı.

        Duraktaki aracında müşteri bekleyen taksi şoförü Veysi Bulut’un ağır yaralandığı olayda, 5 yıldır aynı yerde simitçilik yapan Feridun Yükseltürk’ün ölümü Cihangirlileri yasa boğdu.

        Mahalleli, çok sevdikleri Yükseltürk’ün hâlâ olay yerinde bulunan simit arabasını çiçeklerle süsledi, duygu dolu notlar astı.

        Bir esnafın yazdığı “Ah be abim... Her gün gelir ‘Simitler satılmadı, büyük poşet ver’ deyip boynunu bükerdin. Simitlerin kalsaydı, sen gitmeseydin be abim. Güzel abim hakkın bizde helaldir” notu dikkat çekti.

        Bir grup Cihangirli de Yükseltürk’ün tüm sevenlerini, dün akşam Firuzağa Meydanı’ndaki mumlar ve çiçeklerle yapılan anma toplantısına davet etti.

        İngiltere Başkonsolosluğu’nda aşçılık yaptıktan sonra emekli olup el arabasıyla simit satmaya başlayan Yükseltürk’ün güneşten korunmak için gölgeye geçtiği ve molozların altında kaldığı öğrenildi.

        Yaşlı adamın cansız bedeninin yaklaşık 2 saat sonra temizlik sırasında bulunması ise arama çalışmalarında ihmal olduğu iddiasını gündeme getirdi.

        TAKSİCİ YAŞAM SAVAŞI VERİYOR

        Feridun Yükseltürk’ün cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemenin ardından defnedilmek üzere memleketi Bolu Mengen’e götürüldü.

        Kamyon şoförlüğü yaparken ek gelir olması için pazar günleri taksiye çıkan 3 çocuk babası Veysi Bulut’un Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisi ise sürüyor. Ancak Bulut’un sağlık durumunun kritik olduğu öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ