Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Muğla'da 5 yıl ormanda saklanan tecavüz zanlısı Erol Çalışkan yakalandı

        Kadir TAMER / MUĞLA

        Menteşe ilçesinde 2011 yılında küçük yaşta çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesi ile hakkında dava açılan Erol Çalışkan, 27 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Mahkemenin kararının ardından kayıplara karışan Çalışkan'ın yakalanması amacıyla çalışma başlatıldı ancak geçen sürede bir başarı sağlanamadı. Bunun üzerine Muğla Jandarma Alay Komutanlığı tarafından Çalışkan'ı bulmak için 1.5 yıl önce özel bir ekip kuruldu.

        Erol Çalışkan'ın ailesi ve yaşadığı Günnüce köyünde yakın olduğu kişileri yakın takibe alındı. Erol Çalışkan'ın yakalanmamak için bölgede bulunan ormanlık alanın çeşitli bölgelerinde barakalar kurduğu, temel ihtiyaçlarını ise ailesi ve yakınları aracılığı ile sağladığı tespit edildi. Ormanlık bölgede sürekli yer değiştiren Çalışkan'ın kaldığı baraka dün belirlendi. Erol Çalışkan, jandarmanın sabah saatlerinde gerçekleştidiği operasyonla yakalandı.

        Saklandığı barakada jandarmayı karşısında görünce şaşıran Erol Çalışkan'ın, "Yerimi nasıl buldunuz" diye sorduğu öğrenildi. Çalışkan jandarma ve adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ