Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Yüksekova’da öğrenciler karnelerini 1 hafta sonra alacak

        Türkiye'de bugün 2015-2016 eğitim öğretim dönemi sonunda öğrenciler karne alırken, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde karneler 1 hafta sonra verilecek.

        Operasyonların ardından sokağa çıkma yasağının 30 Mayıs 2016'da kaldırılması sonrası 6 Haziran'da eğitim öğretimin yeniden başladığı Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde okullar 1 hafta daha uzatıldı.

        Hızlandırılmış eğitimle geri kaldıkları dersleri tamamlamaya çalışan öğrenciler, Türkiye'deki diğer öğrenciler gibi bugün karne alamayacak.

        Son konuların hala bitirilemediğini belirten milli eğitim müdürlüğü yetkilileri, operasyon olan bölgelerde okulların 24 Haziran 2016'da tatil edileceğini ve karnelerin de o gün dağıtılacağını söyledi.

        Bu arada sabah okula karne almak için gelen öğrenciler okulların 1 hafta sonra kapanacağını öğrenince üzüldüklerini belirterek, "Öğrenciler Türkiye’nin her yerine karne alıyor ama biz alamıyoruz. Bu duruma çok üzülüyoruz. Konulardan çok geri kaldık. Tatil sonrası bu eksikliğimizi gidermek için kurs istiyoruz" dediler.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ