Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şehit Emre Erkoç ve Mustafa Ayna Çorum'da toprağa verildi

        Mardin'in Derik ilçesinde operasyon sırasında terör örgütü üyeleriyle girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç (36) memleketi Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı.

        Mardin'in Derik ilçesine bağlı Soğukkuyu köyünde bir evde arama yapmak üzere operasyona giden askerlere kurulan hain pusuda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç'un cenazesi Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Bugün saat 11.30'da hastane morgundan alınan şehit Erkoç'un cenazesi konvoy eşliğinde son kez baba ocağına getirilerek helallik alındı.

        ŞEHİT AİLESİ BİRBİRİNE KENETLENDİ

        Baba ocağında helallik alınması sırasında şehidin ailesi birbirine kenetlendi. Gözyaşlarının sel olduğu helallik baba Hüseyin, anne Gülseren eşi Gülay'ın güçlükle ayakta dururken şehit kızı Aybüke zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı gözlenirken oğlu Hüseyin Emre ise olup bitenleri meraklı gözlerle izledi. Cenaze aracının Akşemsettin Camii'ne hareket etmesinin ardından şehidin eşi ve kardeşleri ile diğer yakınları kol kol girerek bir süre cenaze aracının ardından yürüdü.

        Şehitin cenazesi Akşemseddin camiine getirildikten sonra camiye gelen ailesi Erkoç'un tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı. Anne Gülseren Erkoç oğlunun fotoğrafını öpüp gözyaşı dökerken, Gülay Erkoç ise uzun süre şehit eşinin tabutuna sarıldı.

        Şehit uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç için Akşemsettin Cami'nde düzenlenen cenaze törenine Vali Necmettin Kılıç, AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum milletvekili İlksen Ceritoğlu, CHP Tokat milletvekili Kadim Durmaz, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, üst düzey askeri ve polis yetkililer ve binlerce vatandaş katıldı.

        İl Müftüsü Ahmet Akın'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç'un cenazesi Çorum şehitliğinde toprağa verildi.

        "SEN KAHRAMANCA SAVAŞTIN"

        Mardin'in Derik ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda terör örgütü mensuplarınca ateş açılması sonucu çıkan çatışmada şehit düşen Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna'nın cenazesi, Çorum'un Osmancık ilçesinde defnedildi.

        Şehidin cenazesi, Osmancık Devlet Hastanesi morgundan alınarak Yeni Mahalle'deki babaevine getirildi. Burada şehidin ailesi, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

        Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, Çorum Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla törenin düzenleneceği Osmancık Hükümet Konağı önüne götürüldü. Şehidin eşi Nazlı Ayna, kucağında 3 yaşındaki kızları Melek Naz ile tören alanında güçlükle ayakta durdu. Ayna, "Sen kahramanca savaştın, kalleşler gibi değil, seni çok seviyorum. Çocuğun bana emanet, onun yanında dik duracağım ağlamayacağım." ifadelerini kullandı.

        Baba Muzaffer, anne Gülsüm, şehidin kız kardeşleri Elif ile Gülşah Ezel Ayna'nın da gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

        İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Osmancık Şehitliği'nde toprağa verildi.

        Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Çorum Vali Yardımcısı Adem Saçan, Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Osmancık Belediye Başkan Vekili Kadir Delibaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Mardin'in Derik ilçesinde dün, terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması için yapılan aramada bir evden teröristlerce güvenlik güçlerine silahlı saldırıda bulunulması sonucu çıkan çatışmada, Jandarma Astsubay Mustafa Ayna (29) ve Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç şehit olmuştu.

        YARALANDIKTAN 3 AY SONRA GÖREVİNDE DÖNMÜŞTÜ

        Hakkari'de PKK bölücü terör örgütü mensuplarının yola tuzakladığı bombanın patlatılması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Harun Koçak (25) memleketi Yozgat'ın Çekerek ilçesinde dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

        Şehit Harun Koçak'ın cenazesi Kayseri'den helikopter ile Çekerek ilçesine getirildi. Şehit Koçak'ın cenaze töreninde şehidin babası Alim ve annesi Miyase Koçak ve kardeşleri Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Cumhuriyet Meydanı'nda İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu tarafından öğle namazına müteakip kıldırılan cenaze namazının ardından Şehit Koçak'ın naaşı Kayalar köyünde toprağa verildi.

        Şehidin cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.

        Bekar olan şehit Koçak'ın 3 ay önce başka bir terör saldırısında vücuduna şarapnel isabet etmesi sonucu yaralandığı tedavisinin ardından tekrar görevine döndüğü öğrenildi.

        İHA-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ