Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erzurum'da üzerlerinde bonzai çıkan iki arkadaşa 15'er yıl hapis

        Olay, geçen 4 Şubat günü merkez Aziziye İlçesinde meydana geldi. Devriye gezen ekipler, Aziziye Kaymakamlığı önünde bekleyen iki kişinin durumundan şüphelenerek kimlik kontrolü yaptı. Savcılık izni ile üst araması yapılan Burak K.'nın pantolunun cebinde şeffaf jelatine sarılı 7'si hayalet figürlü, 7'si de sünger bob karekterli ecstacy hap, iç çamaşırında 36.55 gram bonzai buldu.

        Orhan Ö.'nün üzerinde yapılan aramada ise 9.65 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan 27 yaşlarındaki Burak K. ile Orhan Ö. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Burak K. ve Orhan Ö. satıcı değil içici ve uyuşturucu bağımlısı olduklarını söylediler.

        İki arkadaş hakkında 1'İnci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan davanın iddianamesinde, iki arkadaşın üzerinden çıkan 'İstanbul bileti' ile bu maddeleri ticaret amaçlı Erzurum'a getirdiklerine işaret edildi.

        1'İnci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, Burak K. ve Orhan Ö.'yü 'uyuşturucu madde ticareti' suçundan 10.5'ar yıl hapis cezasına mahkum etti.

        Heyet, iki sanığın cezasını uyuşturucu maddenin 'bonzai' olması nedeniyle cezayı yarı oranda arttırarak 15 yıl 9 aya çıkardı. Mahkeme, heyeti iki arkadaşa 2 bin 250 lira da adli para cezası verdi. Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında Yargıtay sürecini gözeterek yurt dışına çıkış yasağı koydu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ