Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bağdat Havalimanı'na havan topuyla saldırı

        Reuters'ın dünya basınına son dakika gelişmesi olarak duyurduğu habere göre, Bağdat'ın uluslararası havalimanına yakın bir bölgeye havan topu saldırısı düzenlendi.

        Irak'ın başkenti Bağdat'ta dün sabaha karşı düzenlenen terör saldırısında 204 kişi hayatını kaybetmiş, ülkede 3 gün ulusal yas ilan edilmişti.

        RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMASI YAPILMAYACAK

        Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen terör saldırısından dolayı Ramazan Bayramı kutlaması yapılmayacağını bildirdi.

        Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Masum'un "Terörist çeteler sivil vatandaşlarımızı hedef almakla halkımıza yönelik kinini bir kez daha gösterdi. Bu yılki mübarek Ramazan Bayramı'nda şehit ve yaralılarımıza saygıdan ötürü kutlama yapmayacağız" ifadesine yer verildi.

        40 IŞİD ÜYESİ TUTUKLANDI

        Öte yandan, Irak'ta terör eylemleri hazırlığı içerisinde bulunan 40 IŞİD üyesinin tutuklandığı bildirildi.

        Irak İçişleri Bakanlığı'na bağlı Ulusal Muhabarat Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, Bağdat, Diyala ve Babil kentlerindeki mescit ve kiliselere yönelik terör eylemleri hazırlığı yaptıkları tespit edilen 40 IŞİD üyesi tutuklandı.

        Bu arada, Irak devlet televizyonunda da Muhabarat Kurumu tarafınca tutuklanan ve çoğunun Irak vatandaşı olduğu belirtilen bazı IŞİD üyelerinin, yapacakları eylemleri itiraf ettikleri görüntüler yayınlandı.

        AA-REUTERS

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ