Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Göçmen anlaşmasında korkulan yaşanmadı

        Bahar BAKIR/GAZETE HABERTÜRK

        Türkiyeile AB arasında 18 Mart’ta yapılan düzensiz göçmenlerle ilgili anlaşma, olumlu sonuç vermeye başladı. Anlaş- manın imzalanmasının ardından Yunanistan’dan Türkiye’ye 468 kaçak göçmen gönderilirken, AB Türkiye’den 796 Suriyeliyi aldı. Ege’de ölümler durdu.

        EN ÇOK PAKİSTANLI VE AFGAN VAR

        23 Haziran itibariyle Türkiye’de geçici koruma altında olan Suriyeli sığınmacı sayısının 2 milyon 733 bin 850 olduğu, bunun da genel nüfusa oranının yüzde 3.5’e denk düştüğü öğrenildi. Suriyelilerin en çok yaşadığı kentler ise Şanlıurfa, İstanbul, Hatay, Gaziantep, Adana, Mersin, Kilis, Bursa, Mardin ve İzmir olarak sıralandı. Ege Denizi’nden Yunan adalarına geçen sığınmacı sayısı anlaşma öncesi günde ortalama bin 740 kişi olurken, haziran ayında bu rakam 45’e düştü. 4 Nisan- 28 Haziran arasında Türkiye’ye gönderilen 468 kişinin uyrukları ise şöyle: 252 Pakistanlı, 65 Afgan, 40 Bangladeşli, 31 Suriyeli, 23 İranlı, 12 Cezayirli, 11 Iraklı, 9 Burmalı, 7 Hintli, 5 Kongolu, 4 Sri Lankalı, 2’şer Faslı ve Nepalli, 1’er Filistinli, Somalili, Mısırlı, Fildişi Sahilli, Ürdünlü.

        Bire bir sistemine göre, Türkiye’den çıkış yaparak AB ülkeleri tarafından alınan 796 Suriyeliden 292’si Almanya’ya, 264’ü İsveç’e ve diğer mülteciler de 8 AB ülkesine yerleştirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ