Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Murat Erdoğan: Vatandaşlık kararı Avrupa’yı sevindirir

        Gökhan TİMURHAN/GAZETE HABERTÜRK

        Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi (HUGO) Müdürü Doç. Dr. Murat Erdoğan, Suriyelilere vatandaşlık verilmesini HABERTÜRK’e değerlendirdi. Erdoğan, şunları söyledi:

        DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK: Böyle bir şeyin dünyada örneği yok. Vatandaşlık, dünyanın her yerinde en son aşamada verilen bir karar. Vatandaşlık tartışmasının bir süreci olması lazım. Vatandaşlık söz konusu olursa etnik ve dini sorunlar da yaratabilir. Suriyelilere yönelik mezhep birdenbire sosyal medyada ortaya çıktı. Toplumun 5 senedir Suriyelilere olan hoşgörü ve kabulü bir anda çatışmalı bir alana dönüş- müş oldu. Türkiye’den vatandaşlık almak isteyenlerin ilgisi ve hevesi artacak, bu Türkiye’yi yeni göç dalgasıyla karşı karşıya bırakacaktır. Bu aslında Avrupalıların çok sevineceği bir karar. Böylece baskıdan kurtulacaklar. Suriyeliler de Türkiye’de kalacak.

        YÜZDE 90’I TÜRKİYE’DE KALIR: Türkiye’deki Suriyelilerin yüzde 90’ı ülkemizde kalacak. Savaş bitse bile Suriye’de güven, huzur ve istikrarın sağlanacağı bir ortam en az 10 yılı alacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ