Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konya'da Suriyeli ve Türk gençlerin kavgası büyüdü

        Konya'nın Beyşehir ilçesinde köpeğe tekme atıldığı için çıktığı iddia edilen bıçaklı kavgada, biri Suriyeli 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

        İddiaya göre, Mehmet Bayrakdar (18), Prof. Dr. Yılmaz Muslu Caddesi'nde Suriyeli gençlerin, yoldan geçen bir köpeği tekmelediğini görmesi üzerine tepki gösterdi.

        Bunun üzerine Bayrakdar ile Suriyeli 4 kişi arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavgada, Bayrakdar ile Suriye uyruklu İbrahim, Abdullah Muhammed, Kasım ve Ahmet Şadi yaralandı.

        Beyşehir Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Bayrakdar ile Suriye uyruklu İbrahim, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Suriyelilerden 2'si Konya'ya sevk edildi.

        Olayın duyulmasının ardından acil servis önüne akın eden Bayrakdar'ın yakınları ile polis arasında arbede çıktı. Kısa sürede sayıları artan kalabalık, Suriyelilerin bulunduğu hastaneye girmek isteyince polis gruba engel oldu. Kalabalık, Suriyeli'nin Konya'ya sevk edilmek istenmesine tepki gösterdi.

        İlçe merkezinde Suriyeli ailelerin oturduğu evlerin camlarının kırıldığı haberleri üzerine Seydişehir ilçesinden takviye polis ekipleri, Konya'dan çevik kuvvet ile bir TOMA aracı da ilçeye gönderildi.

        Hastaneye gelen Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ile Emniyet Müdürü Mevlüt Demir de yetkililerden bilgi aldı. Güvenlik önlemleri nedeniyle acil servise uzun süre giriş çıkış da yapılamadı.

        Acil servis önünde polisin biber gazı ile müdahale ettiği kalabalığın öfkesi, ekiplerin ikna çabalarına rağmen dinmedi. Bunun üzerine tedavisi süren diğer Suriyeli yaralı, hastanenin arka kapısında çıkarılmak istendi.

        Bunu öğrenen kalabalık, yaralının bulunduğu minibüse taşlarla saldırdı. Atılan taşlardan Suriyeli yaralının bulunduğu minibüs ile bazı polis araçları da zarar gördü. Polis ekipleri, biber gazı ile kalabalığa müdahale etti.

        İlerleyen saatlerde kalabalığın dağılması üzerine gerginlik sona erdi.

        Hayatını kaybeden Bayraktar ile Suriyeli gencin cenazesi otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ