Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Fransa Milli Günü resepsiyonu güvenlik gerekçesiyle iptal edildi

        Fransa'nın Türkiye'deki çalışanları tarafından düzenlenecek "Fransa Milli Günü" kutlamaları güvenlik gerekçesiyle iptal edildi."Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği ve Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu da ikinci bir emre kadar kapatıldı.

        Fransa Başkonsolusu Muriel Domenach'ın Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Güvenlik nedeniyle, İstanbul’daki 14 Temmuz resepsiyonu iptal edildi, tıpkı Izmir ve Ankara’da gibi. Türk yetkililerle irtibat halindeyiz" dedi.

        BÜYÜKELÇİLİK KAPATILDI

        Fransa Büyükelçiliği'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada "Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği ve Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu, 13 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 13.00’dan itibaren, ikinci bir emre kadar, kapalı olacaktır" denildi.

        "Güvenlik gerekçesiyle, Ankara, İstanbul ve İzmir’de düzenlenmesi öngörülen 14 Temmuz kutlamaları iptal edilmiştir. Kararla ilgili Türk Makamları bilgilendirilmiştir. Kendileriyle sürekli iletişim halindeyiz.

        Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği ve Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu, 13 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 13.00’dan itibaren, ikinci bir emre kadar, kapalı olacaktır.

        Anlayışları için Türkiye’de yaşayan Fransız topluluğuna ve tüm davetlilerimize teşekkür ederiz."

        Büyükelçilikten gönderilen mesaj şöyle:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ