Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Edirne'de Pokemon Go çılgınlığı

        'Pokemon GO' çılgınlığı Edirne'de de gençleri sokaklara döktü. Gece yarısı bir araya gelen bir grup genç, 'pokemon' avlamaya çalıştı.Gece yarısı Saraçlar Caddesi'nde buluşan bir grup arkadaş, ellerinde telefonla 'pokemon' avına çıktı.

        Oyunun Türkiye'de kullanıcılara açık olmadığını, Yeni Zelanda App Store'den indirdiklerini söyleyen gençler, arkadaşlarıyla haberleşip pokemon avlamak için buluştuklarını belirtti. Gençlerden biri, oyunun asıl amacının insanları sosyalleştirmesi olduğunu savundu. Şarjları bittiği zaman bir kafeye oturup hem çay içtiklerini hem de telefonlarını şarj ettiklerini aktaran gençler, oyun oynarken başlarından ilginç olayların da geçtiğini ifade etti.

        Ellerinde telefonla pokemon yakalamak için koştukları zaman polislerin nereye koştuklarını merak ettiğini, sonrasında pokemon oynadıklarını görünce güldüklerini anlattı.

        Cep telefonlarının kamera özelliğini kullanarak caddede pokemon avına çıkan gençlerin sık sık telefonlarının tıkandığı görüldü.

        POKEMON GO NEDİR, NASIL OYNANIR?

        Pokemon GO, zenginleştirilmiş gerçeklik (Augmented Reality - AR) teknolojisiyle çalışan bir cep telefonu uygulaması. Oyuncular, telefonlarının kamera özelliğini kullanarak bulundukları ortamı tarayabiliyor ve kamera görüntüsü üzerinde beliren Pokemonları yakalayabiliyor.

        Farklı Pokemonlar farklı ortamlarda yaşıyor. Su Pokemonlarını yakalamak için oyuncunun göl ya da deniz kenarlarına gitmesi gerekiyor. Oyuncular, Pokemon toplayıp deneyim kazandıkça seviye atlıyor ve 5. seviyeye geldiklerinde de Pokemonlarını savaştırabiliyorlar. Kullanıcıları sokağa çıkıp Pokemon avlamaya teşvik eden oyun, telefonların GPS sistemlerini de kullanıyor.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ