Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kalkışma girişimindeki askerler TRT'de korsan bildiri okuttu

        İstanbul ve Türkiye'nin kritik noktalarındaki askeri hareketliliğin ve Başbakan Binali Yıldırım'ın "askeri kalkışma girişimi" açıklamasının ardından Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi mail adresinden bir bildiri dağıtıldı.

        Genelkurmay mailinden çıkan bildiri askerin de bulunduğu belirtilen TRT ekranından da okundu. Habertürk TV'nin ulaştığı Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bildirinin korsan olduğunu söyledi. Işık, "Bir askeri kalkışma söz konusu. Bildiri de o kalkışmayı gerçekleştirenlerin bildirisi. Kimsi itibar etmesin. Milletimiz demokrasinin yanında olmaya devam etsin" diye konuştu.

        Bildirinin ardından TRT'nin yayının kesildiği görüldü.

        TRT'yi ele geçirmeye kalkışan 1'i rütbeli 4 asker vatandaşlar ve polis tarafından etkisiz hale getirildi. TRT yayınlarına yeniden başladı.

        SPİKER O ANLARI ANLATTI

        Spiker Tijen Karaş, yaşadıklarını anlattı. Metni silah zoruyla okuduğunu belirten Karaş, "3 -4 saat kadar önce burada kabus dolu saatler yaşadık. Meslek hayatımın en zor yayınını yaptım. Silahlı kişiler tarafından stüdyomuzda, haber merkezimizde alıkonulduk. Saatler boyunca rehin tutulduk. Kollarımız arkadan bağlandı. Tehdit edildik. Her hareketimiz izlendi. Stüdyoda o bildiri metnini, silahlı kişiler tarafından zorlandım. TSK adına bu eylemi gerçekleştirdiklerini, bize zarar vermeyeceklerini, milletin iyiliği için bunu yaptıklarını ifade eden bir grup tarafından alıkonulduk saatler önce evvel. Ellerimiz arkadan bağlandı. Silahları ile bizi tehdit ettiler. O şartlar altında okuduk. Çok şükür başımıza bir şey gelmedi. O dakikaları bir daha hatırlamak istemiyoruz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ