Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İstanbul Fatih Camii ve Ankara Gölbaşı'nda cenazeler uğurlanıyor

        HABERTURK.COM

        15 Temmuz gecesi düzenlenen darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için İstanbul Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

        Fatih Camii'ndeki 5 cenaze arasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank da bulundu.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yer aldı Eski bakanlar Taner Yıldız, Beşir Atalay da törende saf tuttu.

        ERDOĞAN: MEYDANLARDAN AYRILMAYACAĞIZ, GEVŞEMEYE GELMEZ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze töreninde yaptığı konuşmada, "Ülkemizin birliğine, beraberliğine, milletimizin bütünlüğüne, kardeşliğine tahammül edemeyenlerin, üst akıllardan aldıkları talimatla ne yazık ki devletimizi ele geçirme hareketi 15 Temmuz'da fiilen silahlı eyleme dönüşmüştür. Aynı şekilde meydanlardan ayrılmayacağız, gevşemeye gelmez." dedi.

        Erdoğan, "İdam isteriz" sloganları üzerine ise, "Demokrasilerde halkın talebi bir kenara konulamaz. Bu sizlerin bir hakkıdır" dedi.

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte cenaze törenine geldi
        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte cenaze törenine geldi

        Varank, darbe girişimini protesto ettiği sırada Fatih'te öldürülmüştü. İlhan Varank için görev yaptığı Yıldız Teknik Üniversitesi'nde de bir tören düzenlendi.

        GÖLBAŞI'NDA CENAZE TÖRENİ

        Ankara'da Türksat A.Ş.'ye yapılmaya çalışılan darbe girişimi sırasında şehit olan Ahmet Özsoy için Ankara Gölbaşı'nda cenaze töreni düzenlendi.

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında saldırıya uğrayan Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Türksat Kampüsü'nde görevli personel Ahmet Özsoy son yolculuğuna uğurlandı.

        Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş katıldı.

        DARBE ŞEHİTLERİNE VEDA

        Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Kuvvet Komutanları Ankara Kocatepe Camisi'nde darbe şehitleri için cenaze namazına katıldı.

        Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez, cenaze namazını kıldırdı.

        EROL OLÇAK VE OĞLU İÇİN TÖREN

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve beraberindeki bakanlar Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde reklamcı Erol Olçak ve oğlu Abdullah Olçak'ın cenazesine katıldı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erol Olçak ve oğlunun cenazesinde konuşurken gözlaşlarını tututamadı.

        Erdoğan "Erol benim bir yol arkadaşımdı" sözlerini söylediği sırada gözyaşı da dökmeye başladı. Cumhurbaşkanı gözyaşları arasında sürdürdüğü, konuşmaşında şöyle dedi:

        "Abdullah pırlanta bir yavrumuzdu. Rabbim cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın. Mustafa kardeşimizi de aynı şekilde rahmetiyle tecelli eylesin. Daha fazla konuşamayacağım. Milletimizin başı sağ olsun. Fakat bu haşhaşilere, bu malum terör örgütüne, Fetullahçı terör örgütüne 'biz bu yolda kefenimizle yürüyoruz ve bunların hakkında gelecek evvel Allah bu ülkemizi birlik beraberlik içerisinde geleceğe taşıyacağız. Rabbim rahmet eylesin kusura bakmayın."

        DARBE GİRİŞİMİNDE ÖLEN FOTOMUHABİR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

        Darbe girişimi sırasında İstanbul Çengelköy'de askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Yeni Şafak Gazetesi foto muhabiri Mustafa Cambaz için gazete binasında tören düzenlendi. Cambaz'ın cenazesi törenin ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

        Askeri darbe girişimi sırasında Çengelköy'de askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Yeni Şafak Gazetesi foto muhabiri Mustafa Cambaz için gazete binasında tören düzenlendi. Törene Cambaz'ın ailesinin yanı sıra Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş ve mesai arkadaşları katıldı. Törende, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi. Cambaz'ın cenazesi törenin ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

        SON 35 YILINI KİMLİKSİZ YAŞADI

        Batı Trakya Türklerinden olan Mustafa Cambaz, 1963 yılında Gümülcine'de doğdu. Üniversite eğitimi için Türkiye'ye gelen Cambaz, Yunan ordusunda askerlik yapmak istemediği gerekçesiyle Yunanistan vatandaşlığından ayrıldı. Yaklaşık 35 yıldır Türkiye Cumhuriyeti'nden vatandaşlık almak için mücadele eden Cambaz son 35 yılını 'kimliksiz' olarak geçirdi. (Yusuf DOĞAN / İSTANBUL)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ