Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tümgeneral Mehmet Dişli de darbe girişiminin içindeymiş

        AYSUN TORUN-HABERTÜRK TV ANKARA

        Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli'nin darbe karşıtı görünerek, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ı bildiriyi imzalamaya ikna etmeye çalıştığı ortaya çıktı.

        Darbeyi yöneten ve organize eden ismin Tümg. Mehmet Dişli olduğu öğrenildi.

        Habertürk Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu, tutuklanan Mehmet Dişli'nin Hulusi Akar'ı kurtarma operasyonu sonrasında helikopterle Çankaya Köşkü'ne geldiğini, Akar'ın yanındaki isim olduğunu belirtmişti. Detaylar ise bugün ortaya çıkıyor. Mehmet Dişli'nin 15 Temmuz günü boyunca karargahta olduğu, Org. Akar'ın yere yatırılıp elleri kelepçelendiği sırada da yanında olduğu öğrenildi.

        Darbe karşıtı olarak görünen Dişli'nin, Akar'a, "Komutan direnmeyelim, ne olur imzalayın" diyerek ikna etmeye çalıştığı belirlendi.

        Karargahta yapılanların da Mehmet Dişli tarafından yürütüldüğü öğrenildi.

        500 KİŞİLİK LİSTE HAZIRLANDI

        Darbeciler tarafından hazırlanan 500 kişilik listede Akın Öztürk Genelkurmay 2. Başkanı olarak yer alıyordu.

        Sıkıyönetim kanunu, atamaları ve emirler yazan ve listeleri hazırlayanın Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç olduğu belirlendi. Hazırlanan listede, tüm illere atanan sıkıyönetim komutanları da yer alıyordu. Bu isimler savcıların elinde bulunuyor.

        Tümgeneral Dişli'nin, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ınAkıncı Üssü'ne düzenlenen operasyonla kurtarıldıktan sonra Çankaya Köşkü'ne helikopterle geldiğinde yanındaki isim olduğunu ilk HABERTURK.COM yazmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ