Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı'na Hüseyin Kurtoğlu atandı

        Daha önce "FETÖ-PDY" kumpası sonucu terfisi engellenerek görevden alınan Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu, darbe girişiminin ardından yeniden İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı'na atandı.

        Kurtoğlu'nun terfisi, cenaze için cezaevinden izinli çıkan bir tutuklunun evinde kalmasına izin vermemesi nedeniyle hakkında açılan dava ile ertelenmişti.

        Bununla birlikte FETÖ/PDY 'nın YAŞ toplantısından önce Hüseyin Kurtoğlu'nun montajlanmış bir ses kaydının dönemin Jandarma Genel Komutanına dinlettirildiği de iddialar arasındaydı. Böylelikle Kurtoğlu'nun general olmasının önüne geçilmişti.Kurtoğlu'nun yerine Adana'daki MİT TIR'ları operasyonunda adı geçen Hamza Celepoğlu tuğgeneralliğe yükseltilmişti.

        'BALYOZ DAVASI' MAĞDURU ALBAY ANTALYA'YA ATANDI

        Antalya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından makamında gözaltına alındı. Bugün mahkemeye çıkartılan Kıdemli Albay Yurdagül tutuklandı. Antalya İl Jandarma Komutanlığı görevine ise Kıdemli Albay Yusuf Kelleli atandı.

        1 MİLYON 55 BİN LİRA TAZMİNAT KAZANDI

        Kıdemli Albay Kelleli, kamuoyunda 'Balyoz davası' olarak bilinen davada toplam 3 yıl 5 ay 15 gün tutuklu yargılandıktan sonra beraat etti. Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açtığı maddi ve manevi tazminat davasında Kıdemli Albay Kelleli'ye, 225 bin lirası maddi, 830 bin lirası ise manevi olmak üzere toplam 1 milyon 55 bin lira tazminat ödenmesi kararlaştırıldı.

        2. ORDU KOMUTANLIĞI'NA ATAMA

        Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi nedeniyle tutuklanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin yerine vekaleten Korgeneral İbrahim Yılmaz atandı.

        Orgeneral Adem Huduti'nin tutuklanmasının ardından 2. Ordu Komutanlığına Vekaleten 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz atandı. 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanlığına ise vekaleten Albay Zafer Tatacak getirildi. 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanlığı ile 2.Ordu Komutanlığı Destek Yarbaşkanlığına ise herhangi bir atama yapılmadı. 7. Ana Jet Üs Komutanlığına ise henüz bir atamanın yapılmadığı bildirildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ