Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ömer Çelik: DAEŞ'ten daha vahşi bir terör örgütü ile karşı karşıyayız

        Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

        Bakan Çelik'in konuşmasından notlar;

        * Bu vahşi saldırı demokrasi tarihinde görülmemiştir. Son derece tehlikeli bir terör organizsyonu sürdürmektedir. Terör örgütü DAEŞ'ten daha vahşi, daha tehlikeli bir saldırıyla bir terör örgütü ile karşı karşıyayız.

        * Fethullah Gülen, Usame bin Ladin'den daha tehlikeli bir şahıstır. Amacı Türkiye'yi DAEŞ ve PKK ile mücadele edemez bir ülke haline getirmektir. Türkiye'yi Irak ve Suriye'deki gibi, istikrarsızlığa sürüklemek istiyorlar.

        * Asker elbiseli seri katiller sivilleri öldürdü. Yumuşak kavramların arkasına sığınarak ülkemizi yok etmeye çalışıyorlar. Ancak vatandaşlarımız demokrasiye sahip çıkmıştır.

        "DEMOKRATİK ELEŞTİRİ VE TÜRKİYE KARŞITLIĞINI BİRBİRİNDEN AYIRIYORUZ"

        * Demokrasimizi koruyacak güce sahibiz. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Ancak Cumhurbaşkanımız ile yan yana bu mesajı verselerdi daha doğru olurdu.

        * Bir cümle ile darbeyi eleştirip ardından Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye'nin demokratik değerlerini eleştirenleri kınıyorum. Demokratik eleştiri ile Türkiye karşıtlığını birbirinden ayırıyoruz.

        * Bugün demokrasi için can veren herkesi bu mücadeleyi veren insanları bütün dünyanın alkışlaması gerekir. Bugün Türk demokrasisinin diğer demokrasilerden daha zayıf olduğunu düşünemeyiz.

        "OHAL KARARINI DEMOKRASİ VE HUKUKU KORUMAK İÇİN ALDIK"

        * Bugün karşı karşıya olduğumuz saldırının şiddeti karşısında vatandaşlarımızın hak ve hürriyetini korumamız için hukukun içerisinde OHAL kararı aldık. OHAL kararını demokrasi ve hukuku korumak için aldık.

        * NATO içindeki müttefiklerimizin yeni bir milad alarak yeni bir süreç başlatmaları gerekiyor. Türk halkının mücadelesine destek vermeleri gerekiyor. Tanklara namlulara karşı duran demokratik değerlere bağlı Türkiye halkı demokrasi sevdasını ispatlamıştır.

        * Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanımızın demokratik değerlerini eleştirmek darbecilere pas atmaktır. Demokrasi mücadelemizin kahramanı şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum demokrasimize meydanlarda sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ