Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı İşte FETÖ'nün Yargıdaki yapılanması

        Fevzi ÇAKIR/GAZETE HABERTÜRK

        FETÖ/PDY’ci yapılanmanın darbe girişiminin ardından gözaltına alınan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanıp serbest bırakılan Danıştay Hâkimi E.’nin ifadesine HABERTÜRK ulaştı. E., terör örgütünün nasıl yapılandığını 20 sayfalık ifadesinde anlattı:

        FETÖ İLE OKULDA TANIŞTIM: Gülen’e mensup insanlarla okul sırasında tanıştım. Işık evlerine gidip geliyordum. Bizi askeri okullara hazırlıyorlar ve yönlendiriyorlardı.

        TOPLANMA YERİ: 2001 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım. Etimesgut’ta Gülen cemaatine yakın kişilerin kurduğu pansiyonda kalmaya başladım. Bu yurdun cemaatin toplanma ve dağıtım yurdu olduğunu anladım.

        O3 İMAMLIĞI: Benim görevim evlere gelen askeri liselere hazırlanan lise öğrencilerine matematik dersi vermekti. O3 imamı, ortaokul öğrencilerini askeri okullara hazırlayan kişilere verilen isimdi.

        İLK MAAŞIMI VERDİM: Hâkimlik stajını kazandıktan sonra ilk maaşımı abi olarak bildiğim İ.A.’ya verdim. İ.A. devre toplantılarımızı organize ediyordu. O da bana ilk maaşımın Gülen’e verileceğini söyledi.

        ‘AKP’YE ARTIK OY VERMEYİN’: 2014’te Danıştay Hâkimi oldum. ABD’deyken sohbet toplantılarında Gülen’den gelen notlar üzerine konu- şuluyordu. Gülen’in Türkiye’nin siyaseti ile ilgili belirttiği görüşlere inanıyordum, söylediklerini aynen yerine getirmeye çalışıyordum. Örneğin “AK Parti’ye artık oy vermeyin” dedi, biz o seçimde oy vermedik. Ailemi arayıp BBP’ye oy vermelerini telkin ettim.

        ‘T’ YAPILANMASI: Yargı teşkilatında yapılanma T1, T2, T3 ve T4 şeklinde sicile göre yapılı- yordu. O dönem 107000 sicillerden sonrakiler bizim gruptaydı. Biz T3 grubundaki kişileri tanı- mıyorduk. T4 grubu da birden çok grubun birleşmesinden olu- şuyordu. Her grupta kendi içinde 4-5 kişiden oluşurdu. Benim içinde bulunduğum T4 grubunda 4-5 kişi vardı. Ankara’da kaç tane T4 grubu olduğunu bilmiyorum. Yargı teşkilatında bir taşra, bir de devre yapılanması vardır. Devre yapılanmasında yazın 1 haftalık kamp yapılmaktadır. Sene içindeki düzenli görüşmeler de taşra yapılanması içinde yapılmaktadır. Bu ‘T’ ibaresi de taşra ifadesinden kaynaklanır.

        YARGI İMAMI AVUKATTI: (“Bir yargı mensubu olarak hâkim olmayan sivil kişilerden emir almak nasıl bir duygu?” sorusuna) İ.A.’ya idari davalarında talimatları kimin getirdi- ğini bilemiyorum. Ancak İ.A. sohbetlerde, “Ahmet C. Abi bunu dedi, Amerika’ya gitti, bunu istedi” falan diyordu.

        ‘HERKESE 1 KİŞİ ZİMMET’

        “Cemaatten olmayıp sempati besleyenlerle ilişkiye geçiliyordu. Bu insanlar bizlere zimmetleniyordu. 2010 sonrası bana Danıştay Hâkimi G. zimmetlenmişti. Bizim konunumuz, bürokraside yeni bir durum yaratmak ve bunu engellemeye çalışan kişileri bertaraf etmektir.

        BLOK OY KULLANDIK: 2010 HSYK seçimlerinde S.R. benim bağlı bulunduğum T4 grubundan Ahmet Berberoğlu (HSYK üyesi/ tutuklandı), Birol Erdem (Eski Adalet Bakanlığı müsteşarı) ve Resul Yıldırım’a (eski HSYK üyesi) blok oy verilmesini istedi. Tüm hizmet hareketi mensupları Ahmet Berberoğlu, Birol Erdem ve Resul Yıldırım’a blok şeklinde oy verdi.

        ‘İÇKİ İÇEBİLİRSİNİZ’: 2010 HSYK seçimlerinden önce bazı abilerin gizlenmek için içki içilebileceğini belirttiğini biliyorum. Bu nedenle o dönem hizmet hareketinde bulunan hâkimlerin içki içtiklerini biliyorum. Hatta murakıp olan R.K., ‘Cumaya gitmeyin, kendinizi gizleyin’ diyordu.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ