Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara Valiliği'nden ODTÜ'deki forum için suç duyurusu

        HABERTÜRK ANKARA

        ODTÜ Fizik Bölümü binası P3 Amfisinde dün saat 17.00’da Marksist Fikir Topluluğu, Emek Partisi, Öğrenci Kolektifleri ve Kaldıraç’a müzahir oldukları ifade edilen 8 kişinin aralarında bulunduğu 50 kişilik bir grup tarafından, “Ne Darbe Ne Diktatörlük, OHAL Ne Anlama Geliyor, Üniversitenin Demokratik Ortamını Nasıl Savunabiliriz” adı altında bir forum düzenlendi. Ardından, “Ne Darbe Ne Diktatörlük” başlıklı bir bildiri yayımlandı.

        Etkinlikte marjinal sol grupların, 15 Temmuz darbe girişimini ve daha sonra devlet tarafından alınan tedbirleri protesto etmek amacıyla ilerleyen günlerde ODTÜ Yerleşkesi içerisinde veya Yüksel Caddesi gibi yerlerde, “Ne Darbe Ne Diktatörlük” adı altında etkinlik düzenleyecekleri sosyal paylaşım siteleri olan tr-“tr.facebook/marksistfikirodtü” adresi üzerinden yaptıkları paylaşımlarla tespit edildi.

        Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’ın, ODTÜ Rektörünü telefonla arayarak bu bildiriyi yalanlaması veya kınamasını istendi ancak bir açıklama yapılmayınca ODTÜ Rektörlüğü’ne resmi bir yazı yazıldı. Yazıda, “Bu açıklamanın üniversitelerine mensup öğretim görevlileri veya öğrencileri tarafından yapılmış ise bilgi verilmesi, bu şekilde bir açıklama yapılmadıysa Rektörlük tarafından bu hususun bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulması” istendi.

        ODTÜ Rektörlüğü’nden bir cevap alınamayınca, Ankara Valiliği, düzenlenen forum ve adı geçen şahıslar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması için bugün Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ