Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA: Hakkari Şemdinli'de PKK ile çatışma: 1 asker şehit, 6 asker yaralı

        Hakkari'ninŞemdinli İlçesi'nde bağlı Altınsu Köyü'nün İncesu Mezrası yakınlarında bu sabah operasyon yapan güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu 6 asker yaralandı.

        Sabah saatlerinde Şemdinli İlçesi'ne 5 kilometre uzaklıktaki Altınsu Köyü İncesu Mezrası Şapatan Bölgesi'nde bir grup PKK'lı teröristin bulunduğunu belirleyen güvenlik güçleri operasyon başlattı. Çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 asker şehit oldu, yaralanan 6 asker hastaneye sevk edildi.

        Bölgeye takviye birlik sevk edilirken, Kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu bölgeyi yoğun ateş altına aldı.

        GENELKURMAY AÇIKLAMASI

        Genelkurmay Başkanlığı, çatışmayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

        "31 Temmuz 2016 Pazar günü Hakkâri ili Şemdinli ilçesi kırsalında devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ