Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Teröristlerin üzerinden resmi kurum mühürleri çıktı

        Muş'ta, terör örgütü PKK mensuplarınca yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine yönelik saldırıda etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinde el bombası, silah ve resmi kurumlara ait mühürlerin ele geçirildiği bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğünce PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerine ilişkin yürütülen istihbari çalışmalar sonucunda, il merkezinde 2 araçla eylem yapacağı değerlendirilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için gerekli kontrol tedbirlerinin alındığı belirtildi.

        2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        Bu kapsamda, 1 Ağustos 2016'da Bingöl yolu üzerindeki yol kontrol noktasında güvenlik güçlerinin bulunduğu noktaya 2 araç ile gelen teröristlerce el bombası atılıp uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Çıkan çatışmada 1'i kadın olmak üzere 2 teröristin etkisiz hale getirilmiş, 2 terörist de sağ ele geçirilmiştir. Araç ve teröristler üzerinde yapılan aramada, 3 el bombası, 2 tabanca, 7 kaleşnikof tüfek şarjörü, birçok ilin nüfus ve sağlık müdürlüklerine ait mühürler, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait ehliyet ve pasaport basımında kullanılan mühürler, bomba yapımında kullanılmak üzere 29 adet elektrikli kapsül, 100 adet normal kapsül, 18 adet elektronik kelepçe, 6 adet yüksek voltajlı pil, 12 elektrikli saat düzenekli devre, saniyeli fitil, uzaktan bomba patlatmada kullanılan kumanda, telsiz sistemleri, direnç ölçüm makinesi ve çeşitli hırdavat malzemeleri ele geçirilmiştir. Ölü olarak ele geçirtilen kadın teröristin, boynunda Hristiyanlığı simgeleyen 'Haç kolyesi' taşıdığı tespit edilmiştir.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ