Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Meclis'i bombalayan pilot Yüzbaşı Hüseyin Türk: 'Şehir içi' dedim, 'atış serbest' dediler

        FETÖ'nün kanlı 15 Temmuz darbe girişiminin en hain saldırılarının biri olan TBMM’nin ve TÜRKSAT’ın bombalanmasının faillerinden pilot Yüzbaşı Hüseyin Türk, ifadesinde suçunu kabul etti. Türk, FETÖ’ye hizmet ettiğini bilmediğini iddia ederek "İkinci verdikleri koordinatın şehir içi olduğunu kendilerine ilettim, onlar da 'sıkıntı yok, atış serbest' demeleri üzerine belirttikleri yeri (TBMM) bombaladım" dedi. Türk, Ankara’da altı yeri bombaladığını kabul etti.

        Milliyet'in haberine göre, Türk, ifadesinde olayın akışı içinde gerçekleştirmiş olduğu eylemlerin TSK içinde azınlık bir grubun darbe girişimine hizmet olduğunu farkında olmadığını savundu. Türk, şunları söyledi:

        "Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na bomba atıldığında anladım. Bu anda henüz benim sorumlu olduğum atışlarımı içerir uçuşumu gerçekleştirmemiştim. Uçuşum boyunca filo telsizinden almış olduğum koordinatlar çerçevesinde ilk olarak TÜRKSAT’a bomba attım.

        "SIKINTI YOK"

        "Takiben ikinci verdikleri koordinatların şehir içi olduğunu kendilerine ilettim, ‘atış serbest, sıkıntı yok’ demeleri üzerine belirttikleri yeri bombaladım. Ancak vermiş oldukları koordinatı şehir içi olduğunu anlayıp kendilerine bu hususta bildirmiş isem de bu anda bile ben TSK içerisindeki azınlık bir gruba hizmet ettiğimin farkında değildim. Uçuş boyunca TÜRKSAT ve şehir içi olmak üzere altı yere bomba attım."

        "Şifre olarak kullanıldığı iddia edilen 1 dolar hususunu sizden ve basından duyuyorum. Tarafıma 1 dolar verilmemiştir. Bana verilen emirlerin emir komuta zinciri içerisinde ve kanuna uygun olduğunu düşündüğümden gerçekleştirdim’ dedi."

        YARBAY DA TUTUKLANDI

        Darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 91 asker daha tutuklandı. Tutuklananlar arasında TBMM’yi bombaladığı ileri sürülen Kurmay Yarbay Hasan Hüsnü Balıkçı da bulunuyor. Balıkçı ordudan ihraç edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ