Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'liler dev kortejle Yenikapı'ya yürüyecek

        HABER MERKEZİ

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, 39 ilçe örgütü ve belediye başkanlarının da arasında bulunduğu CHP'liler, 7 Ağustos günü saat 15.00'de CHP İstanbul İl Merkezi önünde toplanacak. Daha sonra oluşturulacak büyük kortejle Şişhane'den Yenikapı'daki miting alanına yürüyecek.

        CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan mitinge katılacağına dair açıklama akşam saatlerinde Twitter hesabı üzerinden geldi. Kılıçdaroğlu, "Darbeleri yok etmenin tek yolu, cumhuriyetin kurucu değerlerini diriltmektir. Birliğimizi sağlayan bu değerler Yenikapı'da haykırılmalıdır.Ülke birliğine kastedenlere karşı durabilmek, darbeye verilecek en iyi cevaptır. 7 Ağustos'ta Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde olacağım. Darbeleri yok etmenin tek yolu, cumhuriyetin kurucu değerlerini diriltmektir. Birliğimizi sağlayan bu değerler Yenikapı'da haykırılmalıdır! CHP, her zaman halkın sesine kulak vermiştir. Ülkemizin geleceği için, Yenikapı'da Cumhuriyetimizi ve tam demokrasiyi savunacağım" dedi.

        BAŞBAKAN YILDIRIM, KILIÇDAROĞLU'NUN TWEETİNİ PAYLAŞTI

        Başbakan Binali Yıldırım, 7 Ağustos Pazar günü İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilecek, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılacağını Twitter hesabından duyuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tweetini, kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

        Başbakan Yıldırım, Twitter hesabından, Kılıçdaroğlu'nun, "Ülke birliğine kastedenlere karşı durabilmek, darbeye verilecek en iyi cevaptır. 7 Ağustos'ta Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde olacağım." ifadelerine yer verdi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ