Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Veli Ağbaba: HDP'nin Yenikapı mitingine çağrılmamasını doğru bulmuyoruz

        Ferdi DURDU/MALATYA

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Yenikapı'da yapılacak olan "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne HDP'nin çağrılmamasını doğru bulmadıklarını ifade etti. Ağbaba, "Darbeye karşıyız ama Türkiye'nin ayrıştırılmasına da karşıyız. HDP'nin mitinge çağrılmamasını doğru bulmuyoruz. HDP'yi beğenmeye bilirsiniz ama ona oy veren insanları dışlayamazsınız, bir kenara atamazsınız, atmamalısınız" dedi.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz darbe girişimine Türkiye'nin göstermiş olduğu tutumun önemli olduğuna dikkat çeken Ağbaba, "Siyasi partilerin tamamı darbeye karşı çıktı. Halkın tamamının darbeye karşı çıkması ve kabul etmemesi gibi önemli gelişmeleri gördük" diye konuştu.

        Veli Ağbaba, 15 Temmuz akşamı birçok gerçeğin ortaya çıktığını ifade ederek, şunları söyledi: "Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuda göstermiş olduğumuz tutum, geçmişteki tutumlarımızdan farklı değildi. AKP kanadından teşekkür ediyorlar. Biz kendi geleneğimizin gereğini yaptık, teşekkür için bir şey yapmadık. Birkaç günden beri tartışılan mitinge gitme kararı alındı. Bu miting şimdiye kadar cumhurbaşkanının bir mitingi gibi gösteriliyordu. Bizim resmi muhatabımız hükümetin başından davet gelince bu tartışıldı ve mitinge katılma kararı verildi. Cumhuriyet Halk Partisi 15 Temmuz akşamından bu yana geçmişteki her türlü eleştirisini saklı tutarak, geçmişte Türkiye'nin bu noktaya gelmesindeki sorumluluğun AKP'ye ait olduğunu parantez içerisine alarak, altını çizerek bir şeyler yapmaya çalışıyor. 15 Temmuz'dan beri Türkiye'de demokrasinin, parlamenter demokrasinin güçlenmesi, Türkiye'deki gerginliğin azalabilmesi için üzerine ne düşüyorsa fazlasını yapmaya çalışıyor.

        Darbeye karşıyız ama Türkiye'nin ayrıştırılmasına da karşıyız. HDP'nin mitinge çağrılmamasını doğru bulmuyoruz. HDP'yi beğenmeye bilirsiniz ama ona oy veren insanları dışlayamazsınız, bir kenara atamazsınız, atmamalısınız.

        AKP'nin de adım atmasını bekliyoruz. Derhal ‘topçu kışlası' inadından vazgeçilmelidir. Bir taraftan kışlaları kapatacaksın, bir taraftan kışla açacaksın. ‘Topçu kışlasının' yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Eğer normalleşecekse Türkiye, muhalefet üzerine düşeni yapıyor. u 4+4+4 mutlaka revize edilmeli, değiştirilmelidir. Eğer Türkiye normalleşecekse, AKP geçmiş uygulamalarından vazgeçmelidir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ