Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik 15 Temmuz gecesi Darbeci askerlerin TRT işgalinin görüntüleri ortaya çıktı!

        15 Temmuz kanlı darbe girişimi gecesi Ulus'ta bulunan TRT binası önünde yaşananların yeni görüntüsü ortaya çıktı. TRT binasını işgal ederek vatandaşlara kurşun yağdıran cuntacı askerlerin o görüntüleri meydanlara inen vatandaşların canları pahasına demokrasiye nasıl sahip çıktıklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

        Cuntacı askerlere meydan okudular

        O kanlı gecede Ulus TRT binasında yaşanan olaylarda cep telefonu kamerasına vatandaşların darbeci askerin üzerlerine ateş açmasına rağmen geri çekilmeyerek, cuntacılara meydan okudukları görülüyor. Bir vatandaş, TRT binasına girmeye çalışan askeri araca engel olmayan vatandaşlardan birinin ise" Bizi mi vuracaksınız" dediği duyuluyor. Bir vatandaş ise askeri araca çıkmaya çalışınca cuntacılar tarafından vatandaşın üstüne ateş açılıyor. Bu sırada bir anda silah seslerinin yükselmesiyle vatandaşlar yere yatıyor.

        "Siz bu vatanın evlatları olamazsınız"

        Vatandaşlar bu kez bina girişine gelerek kendilerine ateş açan cuntacı askerlere meydan okuyor. Bir aracın ise askeri engellemek için binaya girmeye çalıştığı görülüyor. Bu sırada ise polislerin askere teslim ol çağrısı yaptığı duyuluyor. "Siz bu vatanın evlatları olamazsınız" diyerek askerin üzerine yürüyen vatandaş ise adeta ölüme meydan okuyor. TRT binasının önünde toplanan yüzlerce vatandaş ve polis binanın işgalini önlüyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ