Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ mağduru askeri öğrenciler davalara müdahil olmak için başvuruda bulundu

        İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda toplanan "Türk Silahlı Kuvvetlerinden Ayrılan ve Atılan Öğrenciler Platformu" üyeleri, "Abilerin değil milletin emrindeyiz", "Çapraz sorgu sorularını çalamadınız mı", "Ne disco ne de bar iadeiitibar" "Biz sizin darbe girişiminize de çiğdem deriz", "Apoletlerimiz hiçbir zaman kiralık olmadı", "2500 vatan evladı emir ve görüşlerinize hazırdır komutanım" yazılı dövizler taşıdı.

        Burada platform üyeleri adına açıklama yapan Kara Harp Okulundaki komutanların tehditleri sonucunda okuldan ayrılmak zorunda kalan platformun İzmir sorumlusu Mengü Çağatay Özer, "Bizler FETÖ mensuplarınca harp okullarından, askeri liselerden ve astsubay okullarından çeşitli sebeplerle atılan veya ayrılmak zorunda bırakılan 2 bin 500'e yakın öğrenciyiz. Platform olarak 2009'dan beri aktif olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Tarafımıza sistematik baskı, fiziksel ve psikolojik işkenceler yapan subayların, bu hain darbe girişimine aktif olarak katıldıklarını gördük." dedi.

        Özer, KPSS, PMYO ve Askeri lise sınavları sorularının çalınıp FETÖ üyesi askerlere dağıtıldığını anımsatarak, FETÖ üyesi komutanların kendilerinden olmayan başarılı öğrencileri ilk girişte sağlık sebepleriyle elediği bilgilerinin ortaya çıktığını kaydetti.

        "VATANSEVER OLDUĞUMUZ İÇİN TASFİYE EDİLDİK"

        Mengü Çağatay Özer, FETÖ/PDY üyesi askerlerin kendilerinden olmadıkları için tasfiye ettikleri askerlerin lider özellikleri yüksek, akademik olarak başarılı, milli şuuru yüksek, vatansever, kendisini sürekli geliştiren, kritik görevleri layıkıyla yerine getirebilecek askerler olduğunu ifade etti.

        Askeri okul dönemlerinde kendilerine insanlık dışı muameleler, psikolojik ve fiziksel işkenceler yapıldığını aktaran Özer, askeri okullardan ayrılan arkadaşlarının uzun süreli psikolojik yardım almak zorunda kaldığını kaydetti.

        Mengü Çağatay Özer, platform üyeleri olarak taleplerini ise şöyle anlattı:

        "Üniformalı hainlerin yargılanması ve TSK içindeki FETÖ/PDY mensuplarının tasfiye edilmesini diliyoruz. İadeiitibar istiyoruz. Birçoğunu yakından tanıdığımız bu kişiler aleyhinde açılan davalara müdahil olmayı talep ediyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminin araştırılması için kurulan Darbe Araştırma Komisyonu ile iş birliğine hazırız. Mağdur öğrencilere Türk Silahlı Kuvvetlerinde göreve dönmelerine imkan tanınmasını, tazminatların silinmesini ve yaptıkları ödemelerin iade edilmesini, emsal rütbe, kıdem ve sınıflarına göre emekli kartı verilmesini, kamu kurum ve kuruluşlarında öğrenimlerine uygun kadrolarda istihdam imkanı tanınmasını ve aleyhlerinde açılan davaların düşürülmesini talep ediyoruz."

        Platform üyelerine destek için meydana gelen Harp Akademisinden atılan Hüseyin Bağzıklı'nın halası bedensel engelli Seval Bağzıklı ise yeğeninin psikolojik ve fiziksel yönden işkence gördüğünü belirtti.

        Bağzıklı, "Masanın altında şınav çektirmişler. Kasları eridi bu yüzden. O yorgunluklar intibak kampında tekrar işkenceler yapıldı. 3 kere bayıldı. İdrarından kan geldi. Dinlenmesine izin vermeden tekrar eğitime gönderiyorlardı. 'Biz seni asker yapmayacağız' demiş komutanları. Şimdi o komutanlar tutuklu. Yeğenim gibi askerlikten ayrılmaktan zorunda kalanlara destek için geldik. İçimiz biraz daha rahatladı bugün. Cumhurbaşkanımızdan çocuklarımız için iadeiitibar istiyoruz." diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ