Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Akdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırı girişiminin yaşandığı oteli ziyaret etti

        AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, ve yanındaki heyet, darbeci askerlerin kurşunlarına hedef olan Club Turban Yazıcı Tatil Köyü ve Grand Yazıcı Mares Otel'de incelemelerde bulunmak üzere Marmaris'in Armutalan Mahallesi'ne geldi. Akdoğan ve yanındakiler burada Muğla Valisi Amir Çiçek, Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya ve Yazıcı Oteller Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Serkan Yazıcı tarafından karşılandı.

        Akdoğan ve yanındakiler, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe gecesi açıklama yaptığı Grand Yazıcı Mares Otel'deki villada, ardından 30 metre ilerideki darbeci askerle çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Mehmet Şahin'in kaldığı yanındaki Club Turban Yazıcı Tatil Köyü'nde inceleme yapıp, bilgi aldı.

        Yalçın Akdoğan incelemesinin ardından Cumhurbaşkanı'nın darbe gecesi açıklama yaptığı yerde basın mensuplarına, "Marmaris halkına ve yetkililerine taziye ve geçmiş olsun dileğinde bulunmak için buradayım. 15 Temmuz karanlık bir geceydi" dedi. O gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmaları sonrası binlerce kişinin otel önüne gelerek ilk demokrasi nöbetini tuttuğunu belirten Akdoğan, "Türkiye ve Muğla'da ilk demokrasi nöbeti başlatan Marmaris olmuştur. Bu nedenle Marmaris büyük öneme layıktır. Bu hainler amacına ulaşamadı ve hainlere karşı halkımız asil bir duruş sergiledi. O gece Türkiye Cumhuriyeti için bir milattır. Milletimiz, Kurtuluş Savaşı verir gibi büyük bir oyunu bozmuştur. Küresel güçler, Türkiye'yi tutmak istedikleri eksen artık yok" dedi.

        Tehlikenin tamamen ortadan kalkmadığını vurgulayan Akdoğan, "40 yıllık bir yapılanmayı temizlemek için hepimiz seferberlik halindeyiz. Bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişisel meselesi değil Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık mücadelesidir" diye konuştu.

        Milletvekili Akdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra ilk çatışmanın yaşandığı Case De Maris Otel'e de giderek yetkililerle görüştü.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ