Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik FETÖ'nün yeğeni Abdullah Korucuk gözaltında

        Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Fetullah Gülen'in kız kardeşinin oğlu Abdullah Korucuk gözaltına alındı.

        Kentte yabancı dil eğitimi verilen özel bir okulun sahibi olan Abdullah Korucuk'un aynı soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan eşi Esra Korucuk'un ifadeleri doğrultusunda yakalandığı, emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi. Esra Korucuk, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        İMAMLAR, ABİLER TUTUKLANDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması kapsamında örgütün sözde imamları, abileri, örgütün asker ve polis ayağından dün İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarılan, 28 şüphelinin tutuklandığını, biri yabancı olmak üzere 8 kişinin adli kontrol uygulanarak serbest bırakıldığını açıkladı. Hrant Dink'in öldürülmesine ilişki soruşturmada ise bir eski astsubayın "anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etme, FETÖ/PDY üyesi olmak, tasarlayarak adam öldürme suçuna iştirak" suçundan tutuklandığı belirtildi. 4 jandarma istihbarat görevlisi ise adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        2 MİLYON 350 BİN TL'Yİ KAÇIRACAKTI

        Samsun'da FETÖ ile bağlantılı mütevelli guruplarında yer alan 26 işadamı, bunların bağlı olduğu 5 mütevelli grup imamı, 1 küçük bölge imamı, 2 muhasebeci ile himmet kuryesi olmak üzere 34 şüpheli gözaltına alındı. İl imamının yurtdışına kaçtığı belirtildi. Samsun Valiliği "Yaklaşık 10 gün boyunca yapılan takip çalışmaları neticesi örgütün paralarını kaçırmaya çalışırken suçüstü yakalanan iş adamından 585 bin USD, 136 bin euro, 138 bin TL paraya el konulmuştur" açıklamasını yaptı.

        EMNİYET İMAMLARI GÖZALTINDA

        Kocaeli Emniyet Müdürlüğü de aralarında emniyet müdürlüğünden, şubelerden ve polis eşlerinden sorumlu imamların da bulunduğu 30 kişiyi gözaltına aldı. 7 imam ile 23 polis adliyeye sevk edildi. 7 imamın emniyet müdürlüğünün dışındaki kurumlarda görev yaptıkları belirtildi.

        VALİ YARDIMCISI TUTUKLANDI

        Tunceli'de 2 yıldır görev yapan Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı. Arslantaş'ın telefonunda cemaat üyelerinin kendi aralarında kullandığı şifreli 'By Lock' uygulamasının saptandığı belirtildi.

        73 İŞADAMI VE ÖĞRETİM ÜYESİ İÇİN GÖZALTI KARARI

        Konya'da örgütün sözde üst düzey yöneticileri ile finansman sağlayan iş adamları ve öğretim üyelerinin de bulunduğu 73 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 30'u gözaltına alındı. Gözaltı kararı verilenler arasında sözde "eyalet imamı" da bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ