Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak'taki saldırıda yaralanan Onbaşı Pehlül Oruk şehit düştü

        Şırnak'ta düzenlenen terör saldırısında yaralanarak kaldırıldığı Ankara GATA'da şehit olan piyade uzman onbaşı Pehlül Oruk'un naaşı, memleketi Erzurum'a getirildi.

        Şırnak-Hakkari Karayolu'nda, 10 Ağustos 2016 tarihinde, 48. Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluğunda personel ve malzeme nakletmek için görevlendirildiği belirtilen askeri aracın terör örgütü mensuplarınca pusuya düşürülmesi sonucu yaralanan piyade onbaşı Pehlül Oruk, kaldırıldığı Ankara GATA'da yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu.

        10 Ağustos 2016'da Şırnak'ta düzenlenen terör saldırısında yaralanan ve kaldırıldığı GATA'da şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Pehlül Oruk...
        10 Ağustos 2016'da Şırnak'ta düzenlenen terör saldırısında yaralanan ve kaldırıldığı GATA'da şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Pehlül Oruk...

        Şehit Oruk'un cenazesi, akşam saatlerinde askeri uçakla Erzurum'daki askeri havalimanına getirildi.

        Askeri tören mangasınca uçaktan alınan Pehlül Oruk'un Türk bayrağına sarılı naaşı, bir süre omuzlarda taşınıp havalimanındaki katafalka konuldu. Şehit Oruk'un cenazesi, burada düzenlenen törenin ardından dualar eşliğinde askerlerce cenaze nakil aracına konularak Mareşal Çakmak Hastanesi morguna götürüldü.

        Şehit Pehlül Oruk'un naaşının cenaze nakil aracına konulması sırasında baba Veysel Oruk, "Vatan sağ olsun, milletimiz var olsun. Benim canımı yaktılar, Allah'ta onların canını yaksın, namussuzlara fırsat vermesin." dedi.

        Törene, şehit Pehlül Oruk'un yakınları ve akrabalarının yanı sıra Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve askeri erkan katıldı.

        Bir yıl önce göreve başladığı ve bekar olduğu öğrenilen Şehit Pehlül Oruk'un cenazesi, yarın Narmanlı Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Aziziye ilçesindeki Demirgeçit Mahallesi'nde toprağa verilecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ