Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Karkamış sınır hattında tedbirler artırıldı

        Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesindeki gelişmeleri yakından takip eden güvenlik güçleri, Karkamış sınır hattı boyunca tedbirlerini artırdı.

        Terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Suriye'nin Cerablus ilçesinden, Gaziantep'in Karkamış ilçesine yönelik havan saldırısının ardından Karkamış sınır hattındaki güvenlik önlemleri artırıldı. Önlemler kapsamında, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığından gönderilen çok sayıda tank, zırhlı personel taşıyıcı araçlar ile çeşitli ağır silahlar önceden belirlenen noktalara konuşlandırıldı.

        Cerablus'taki hareketliliği yakından takip eden güvenlik güçleri, Karkamış sınır hattı boyunca belirlenen noktalara ve Soylu 1. Hudut Karakoluna tank ve bazı zırhlı araçlar yerleştirdi.

        Ayrıca sınır hattındaki bazı bölgelere iş makinalarıyla mevziler yapıldı. Sınır hattını zaman zaman yaya olarak da kontrol eden sınır devriyeleri, Suriye tarafındaki gelişmeleri de yakından izliyor.

        Bu arada bazı üst düzey komutanların, Soylu 1. Hudut Karakoluna geldiği, burada konuşlanan zırhlı araç ve personeli denetlediği öğrenildi.

        Terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Suriye'nin Cerablus şehrinden, Gaziantep'in Karkamış ilçesi sınır hattına geçen günlerde 9 havan mermisi atılmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ