Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonları 24.08.2016 Gözaltına alınan ve tutuklananlar

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üye destekçilerini temizleme operasyonları kapsamında başlatılan gözaltı ve tutuklamalar kaldığı yerden devam ediyor. İşte operasyonlarda 24 Ağustos Çarşamba günü haberleri...

        İNEGÖL'DE 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        İnegöl'de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında iki hafta önce gözaltına aldığı 8 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüpheliler, iş adamları M.Ş. , H.Y.K., B.Y. , S.T., R.Y., öğretmenler Ö.T. ve Y.D. ile ev hanımı A.Y. tutuklandı. Şüpheliler, adliye önünde bekleyen yakınları tarafından alkış ve sloganlarla cezaevine uğurlandı.(DHA)

        REKLAM

        ELAZIĞ'DA 7 POLİS TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da soruşturmalar sürüyor. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmalar kapsamında 20 polis daha gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişti. Mahkemeye çıkartılan polislerden 7'si tutuklanırken, 13'ü adli kontrol şartı ile serbest kaldı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli aralarında müdürlerin de bulunduğu 190 polis açığa alındı. Açığa alınan polislerden 145'i gözaltına alınırken, 113'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polislerden 30'una adli kontrol verilirken, 1'i ise serbest bırakıldı. Son operasyonda 7 polisin daha tutuklanması ile toplam tutuklu polis sayısı 120 oldu. (IHA)

        DENİZLİ'DE 53 KİŞİ GÖZALTINDA

        REKLAM

        Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen 3 ayrı operasyonda, aralarında emniyet şube müdürü ve amirlerin de bulunduğu 53 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri emniyetteki, Pamukkale Üniversitesi'ndeki (PAÜ) ve kapatılan FETÖ okullarındaki şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Önceden belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan operasyonda, FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla Denizli Emniyet Müdürlüğün'de görevli şube müdürü ve emniyet amirlerinin de aralarında bulunduğu 26 emniyet personeli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 1 polisin daha arandığı bildirildi. Gözaltına alınan zanlıların cep telefonlarında, FETÖ/PDY elemanlarının kendi arasında iletişimi sağlamak amacıyla kullandığı "ByLock" programının bulunması dikkati çekti.

        PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ'NDE 6 AKADEMİSYEN GÖZALTINDA

        Aynı soruşturma çerçevesindeki bir başka operasyonda ise kentte daha önce FETÖ'ye finansman sağladıkları gerekçesiyle kapatılan okullarının yönetici, öğretmen ve mütevelli heyeti üyeleri ile Pamukkale Üniversitesi'nden 6 akademisyen ve 1 memurun aralarında bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların ikametleri ile kapatılan okullarda arama yapıldı. Aramada, çok sayıda evrak ve bilgisayar kayıtlarına el konuldu. (DHA)

        ZONGULDAK'TA 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gözaltına alınan ve aralarında Tıp Fakültesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, Eski Rektör Yardımcısı Muhlis Bağdigen, Aktif Sen Zonguldak Şube Başkanı Yıldıray Uysal'ın da bulunduğu 10 kişi işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zonguldak Adliyesi'ne çıkarılan 10 şüpheli Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadelerinin alınmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Beycuma M Tipi Kapalı cezaevine gönderildi. 1 kişi ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. ( Barış DOĞAN / ZONGULDAK)

        REKLAM

        HÜSEYİN GÜLERCE'NİN KIZI TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında, aralarında, Hüseyin Gülerce'nin öğretim görevlisi kızı Elif Yıldız'ın da olduğu 5 kişi tutuklandı. FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen, aralarında Turgut Özal Üniversitesi öğretim görevlilerinin de yer aldığı 11 şüpheliden 5'i tutuklandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürülen öğretim görevlileri, doktor ve memurlardan oluşan 11 kişi, soruşturmayı yürüten savcılara ifade verdi. Şüphelilerden 2'si savcılık sorgusunun ardından, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 5 şüpheli ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan, aralarında Gülerce'nin öğretim görevlisi kızı Elif Yıldız'ın da olduğu 5 zanlı ise tutuklanarak Sincan Cezaevine gönderildi. (AA)

        REKLAM

        AYDIN'DA 6 POLİS TUTUKLANDI

        Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturma kapsamında, gözaltına alınan Hürriyet Polis Merkezi amiri H.B ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli emniyet amiri F.Ö. ve 4 polis memuru gözaltına alındı. İşlemlerini ardından bugün adliyeye sevk edilen 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.(DHA)

        YOZGAT'TA 11 EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 21 emniyet mensubundan 11'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Yozgat Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 21 emniyet mensubu gözaltına alındı. Gözaltı işlemleri tamamlanan çeşitli rütbelerde görevli polislerden 11'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 10 emniyet mensubu ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Tutuklanan emniyet mensupların Yozgat Adliyesi'nden cezaevine sevk edilmesi sırasında, tutuklanan 4. Sınıf Emniyet Müdürü N.K., kameralara el sallayıp, "Biz masum olarak giriyoruz" dedi. Adliye önünde, tutuklanan polislerin yakınları da görüntü alan basın mensuplarına tepki gösterdi. (DHA)

        REKLAM

        KARACASU KAYMAKAMI GÜL TUTUKLANDI

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında önceki hafta perşembe günü görevden uzaklaştırılmasının ardından ertesi gün akşam saatlerinde gözaltına alınan Karacasu Kaymakamı Yavuz Gül çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gül, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetleri ve demokrasi yürüyüşlerie katılmıştı. (Durmuş Ali KILINÇ/AYDIN)

        ARINÇ'IN AKRABASI YENİDEN GÖZALTINDA

        Dönemin TBMM ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın eşinin akrabası olan ve geçtiğimiz hafta çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay ile Şehzadeler İlçe Tarım Müdürü Ferhat Bozkaya Manisa'da FETÖ soruşturmasında yeniden gözaltına alındı. Dosyaya yeni deliller eklendiği için gözaltına alındığı belirtilen Tay ve Bozkaya'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.(HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        REKLAM

        MANİSA'DA TUTUKLU SAYISI 209'A YÜKSELDİ

        Manisa'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu düşünülen 209 kamu personelinin tutuklandığı, 79 kamu personelinin ise gözaltındaki işlemlerinin devam ettiği bildirildi. Manisa Valiliği, il genelinde FETÖ soruşturması kapsamında 69 farklı kamu kurum ve kuruluşundan 2 bin 171 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığını, 41'inin kamudan ihraç edildiğini, 30'unun ise sözleşmelerinin feshedildiğini açıkladı.

        Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve sorgulamalarının ardından mahkemeye çıkarılan 389 kamu personelinden 209'unun tutuklandığı 149'unun adli kontrol şartıyla, 31'inin de serbest bırakıldığı öğrenildi. 79 kamu görevlisinin emniyetteki sorgusunun devam ettiği Manisa'da 77 kamu personelinin ise idari soruşturmasının devam ettiği açıklandı. 28 kamu görevlisinin görevlerine iade edildiği soruşturma kapsamında bin 823 kamu personeli ve yakınının pasaportlarına el konularak yurt dışına çıkış yasağı getirildiği kaydedildi. 7 kamu personelinin başka illere teslim edildiği belirtilirken 2 kamu personelinin ise emekliye ayrıldığı bildirildi.(İHA)

        ESKİŞEHİR'DE 3 TAPU KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN 3 ESKİ ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        Eskişehir'de FETÖ/PDY'nin darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün 3 eski çalışan kişi tutuklandı.

        REKLAM

        Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kent merkezinde belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve FETÖ/PDY'ye üye olmakla suçlanan Eskişehir Tapu Kadastro eski Müdürü Hasan Algül, kontrol memuru İsa Çifçi, bilgisayar işletmeni Doğan Çakır çıkarıldıkları adli merciler tarafından tutuklandı.

        Adli mercilerdeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şahıslar Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderildi. (İHA)

        BALIKESİR'DE BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Balıkesir'deki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma çerçevesinde, hakkında yakalama kararı bulunan Erdem Y, Manisa'da yakalandı.

        Alınan bilgilere göre, hakkında yakalama kararı bulunan Erdem Y, Demirci Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Çamlıca Mahallesi'ndeki ikametinde gözaltına alındı. Demirci İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen Erdem Y'nin, buradaki işlemleri ardından Balıkesir'e gönderileceği belirtildi.(AA)

        IĞDIR'DA 2'Sİ BAŞKOMİSER 6 POLİS TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 6 polis tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 11 polisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        REKLAM

        Devlet hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye çıkarılan zanlılardan 2 başkomiser ve 4 polis, sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Diğer 5 polis ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.(AA)

        AMASYA'DA GÖZALTINA ALINAN 10 EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

        Amasya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 emniyet mensubu tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, 18 Ağustos'ta gözaltına alınan İl Emniyet Müdürlüğünde görevli, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 10 emniyet mensubu işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklandı. (AA)

        BARTIN ÜNİVERSİTESİ'NDE 7 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

        Bartın Üniversitesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 7 akademisyen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

        REKLAM

        Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bartın Üniversitesi'nde görevli 7 akademisyen gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri aralarında üniversitenin Hukuk Müşavirinin de olduğu 7 şüphelinin ev ve işyerlerinde arama yaparak bazı belgeler ile bilgisayar ve cep telefonlarına el koydular. Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kentte düzenlenen Demokrasi Mitingleri'ne de sürekli olarak katıldıkları iddia edildi.(DHA)

        DÜZCE'DE 55 KİŞİ İÇİN GÖZALTI KARARI

        Düzce'de FETÖ/PDY'nin darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında 55 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kentte görevli 39 emniyet mensubu, 1 hemşire, 2 öğretmen, 5 zabıt katibi, 3 mübaşir, 1 icra müdür yardımcısı, 2 sosyolog, 1 kaloriferci ve 1 memur hakkında arama ve gözaltı kararı çıkartıldı.(DHA)

        KARAMAN'DA İL EMNİYET İMAMI OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN KİŞİ TUTUKLANDI

        Karaman'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen, "il emniyet imamı" olduğu iddia edilen kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının darbe girişimiyle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Durmuş Ali Semerci, Konya'da yakalandı.

        REKLAM

        Karaman'a getirilen ve "Karaman emniyet imamı" olduğu ileri sürülen Semerci, emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi. Semerci, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.(AA)

        ERZURUM'DA 1380 KAMU ÇALIŞANI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Erzurum'da FETÖ terör örgütüne yönelik yapılan operasyon ve soruşturmalarda bin 380 kişinin görevden uzaklaştırıldığı açıklandı. Erzurum Valiliği tarafından yapılan açıklamada, FETÖ terör örgütüne yönelik yapılan operasyon ve soruşturmalarda bin 380 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığı, 356 kişinin de tutuklandığı belirtildi.

        Açıklamada, "15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında Erzurum il genelinde FETÖ/PDY operasyonları kapsamında, İl Emniyet Müd. Görevden Uzaklaştırılan 263 kişi tutuklanan 25 kişi,Gümrük KOM Görevden Uzaklaştırılan 1 Kişi, Emniyet Kriminal Polis Laboratuvar Müd. Görevden Uzaklaştırılan 8 kişi, Milli Eğitim Müdürlüğü Görevden Uzaklaştırılan 505 kişi tutuklanan 61 kişi, İl Sağlık Müd. Halk Sağlığı Müd. ve Kamu Hastaneleri Birliği Görevden Uzaklaştırılan 114 kişi tutuklanan 2 kişi, İl Müftülüğü Görevden Uzaklaştırılan 51 kişi tutuklanan 1 kişi, Ömer Nasuhi Bilmen Diyanet Eğitim Merkezi Görevden Uzaklaştırılan 1 kişi, Tarım ve Kırsal Kalkınma Görevden Uzaklaştırılan 4 kişi, Veteriner Kontrol Enstitüsü Görevden Uzaklaştırılan 1 kişi, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Görevden Uzaklaştırılan 2 kişi, KUDAKA Görevden Uzaklaştırılan 6 kişi, Adli Tıp Kurumu Görevden Uzaklaştırılan 1 kişi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müd. Görevden Uzaklaştırılan 14 kişi tutuklanan 2 kişi, Tarım Kredi kooperatifi Görevden Uzaklaştırılan 1 kişi, İçişleri Birimi + Nüfus Görevden Uzaklaştırılan 9 kişi tutuklanan 2 kişi, Belediye Büyükşehir Görevden Uzaklaştırılan 23 kişi tutuklanan 2 kişi, Maliye Görevden Uzaklaştırılan 3 kişi, Tapu ve Kadastro Müd. Görevden Uzaklaştırılan 4 kişi tutuklanan 1 kişi, Çevre ve Şehircilik Müd. Görevden Uzaklaştırılan 3 kişi, PTT Görevden Uzaklaştırılan 2 kişi, TRT İl Müd. Görevden Uzaklaştırılan 13 kişi tutuklanan 5 kişi, TELEKOM Görevden Uzaklaştırılan 4 kişi tutuklanan 5 kişi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müd. Görevden Uzaklaştırılan 5 kişi, Orman Bölge Müd. Görevden Uzaklaştırılan 6 kişi, Adliye Hakim ve Savcı Görevden Uzaklaştırılan 88 kişi Tutuklanan 51 kişi, SGK İl Müd. Görevden Uzaklaştırılan 10 kişi, YİKOB Görevden Uzaklaştırılan 1 kişi, Aile Sosyal Politikalar İl Müd. Görevden Uzaklaştırılan 13 kişi, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Görevden Uzaklaştırılan 2 kişi, AFAD İl Müd. Görevden Uzaklaştırılan 4 kişi, TEİAŞ Görevden Uzaklaştırılan 7 kişi, KOSGEB Görevden Uzaklaştırılan 3 kişi, Vergi Dairesi Başkanlığı Görevden Uzaklaştırılan 3 kişi, Vergi Dairesi Grup Başkanlığı Görevden Uzaklaştırılan 5 kişi, DSİ Bölge Müd. Görevden Uzaklaştırılan 6 kişi, YURTKUR İl Müd. Görevden Uzaklaştırılan 8 kişi, Ziraat Bankası Görevden Uzaklaştırılan 1 kişi, Halk Bankası Görevden Uzaklaştırılan 1 kişi, İller Bankası Görevden Uzaklaştırılan 1 kişi, Vakıfbank Bölge Müd. Görevden Uzaklaştırılan 1 kişi, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müd. Görevden Uzaklaştırılan 1 kişi, Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müd. Görevden Uzaklaştırılan 2 kişi, DHMİ Erzurum Havalimanı Başmüdürlüğü Görevden Uzaklaştırılan 4 kişi, TUİK Görevden Uzaklaştırılan 1 kişi, Aras Edaş Görevden Uzaklaştırılan 1 kişi, TCDD Görevden Uzaklaştırılan 2 kişi, DAP Görevden Uzaklaştırılan 3 kişi, Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu Görevden Uzaklaştırılan 2 kişi, İl Göç İdaresi Görevden Uzaklaştırılan 1 kişi, Meteoroloji Bölge Müd. Görevden Uzaklaştırılan 1 kişi, Basın İlan Kurumu Görevden Uzaklaştırılan 1 kişi, Devlet Tiyatro Müdürlüğü Görevden Uzaklaştırılan 1 kişi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü Görevden Uzaklaştırılan 2 kişi, Atatürk Üniversitesi Görevden Uzaklaştırılan 89 kişi tutuklanan 10 kişi, Askeri Personel Görevden Uzaklaştırılan 26 kişi tutuklanan 21 kişi, Karayolları 12. Bölge Müd. Görevden Uzaklaştırılan 10 kişi, Açık Ceza ve İnfaz Kurumu Görevden Uzaklaştırılan 19 kişi, E Tip Kapalı Cezaevi Görevden Uzaklaştırılan 9 kişi tutuklanan 10 kişi, H Tipi Kapalı Cezaevi Görevden Uzaklaştırılan 5 kişi, Erzurum Çalışma ve İŞKUR Görevden Uzaklaştırılan 2 kişi, sivil tutuklanan 158 kişi olmak üzere toplamda 1380 kişi Görevden Uzaklaştırıldı 356 Kişi de tutuklandı. Görevden uzaklaştırılanlar hakkında adli ve idari soruşturmalar devam ediyor." denildi. (İHA)

        REKLAM

        AYDIN'DA 366 KİŞİ TUTUKLANDI, 1030 PERSONEL GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Aydın'da devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 366 kişi tutuklandı, 1030 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı. Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada; "İlimizde 24 Ağustos 2016 saat 15.00 itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 30 hâkim ve 13 cumhuriyet savcısı olmak üzere 43 yargı mensubu hakkında yakalama kararı çıkartılmış, bunlardan 28 hâkim ve 12 savcı olmak üzere 40 kişi yakalanarak adli işlemleri yapılmak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilmiş, 2 Hâkim ve 1 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere 3 kişinin aranmasına devam edilmektedir. Adliye ye sevk edilen 28 hakim ve 12 cumhuriyet savcısından, 22 hakim ve 11 cumhuriyet savcısı tutuklanmış, 1 hakim başka ile sevk edilmiş olup, 5 hakim 1 cumhuriyet savcısı adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Adliyeye sevk edilen toplam 19 askeri personelden 6'sı tutuklanmış, 8'i adli kontrol şartı olmak üzere toplam 13 kişi serbest bırakılmıştır, 2 kişinin aranmasına devam edilmektedir. Emniyet Müdürlüğü personelinden 151 kişiden, 128'i görevlerinden uzaklaştırılmış, 69'u tutuklanarak cezaevine sevk edilmiş, 41'i adli kontrol şartıyla toplam 45 kişi serbest bırakılmış, 25 kişi gözaltında olup, 4 kişi de ilimizde işlem görmüş olup başka illere sevkleri gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 8 kişi halen aranmaktadır. İlimiz genelinde; 6 Mülki idare amiri, 22 Mahalli idare hizmetleri olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 1030 personel görevden uzaklaştırılmıştır. İlimiz genelinde (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından 296 kişi adli kontrol şartı olmak üzere toplam 347 kişi serbest bırakılmıştır. Çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından (Adliye, Emniyet, Askeri) toplam 32 kişinin aranmasına halen devam edilmektedir. İlimiz genelinde Mülki idare amirlerinden 2 kişi olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 88 Kamu görevlisi gözaltındadır. İlimiz genelinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 9 Kamu görevlisi ilimizde işlem görüp başka ile sevk edilmişlerdir. İlimiz genelinde; Mülki idare amirlerinden 3 kişi olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 206 Kamu görevlisi tutuklanmışlardır" denildi.

        Örgütün finans kaynaklarına yönelik çalışmalara da yer verilen açıklamada; "Bunların dışında örgütün finansal kaynaklarına yönelik yapılan operasyonlarda toplam 732 şahıs hakkında adli işlem yapılmış olup, bunlardan 28 şahıs gözaltında, 160 şahıs adli makamlarca tutuklanmış olup, 314'ü adli kontrol şartı ile olmak üzere toplam 387 şahıs serbest bırakılmış, 153 şahıs ise halen aranmaktadır 4 kişi ise başka ile sevk edilmiştir" ifadelerine yer verildi. (İHA)

        ZONGULDAK'TA ŞU ANA KADAR 233 KİŞİ TUTUKLANDI

        Zonguldak'ta, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmasında şu ana kadar toplam 233 kişi tutuklandı. Zonguldak Valiliği OHAL Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında darbe girişiminin ardından şu ana kadar aralarında hakim, savcı, asker, polis, memur ve sivillerin bulunduğu 233 kişinin tutuklandığı, gözaltındaki 71 kişinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi. 33 kişinin adli kontrol işlemleri uygulanarak serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, 37 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkarıldığı ifade edildi.(DHA)

        REKLAM

        DİNK ŞÜPHELİSİ YARBAY METİN YILDIZ VE ERCAN GÜN TUTUKLANDI

        Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan istihbaratçı Yarbay Metin Yıldız ile Fox Tv Haberi Müdürü Ercan Gün, FETÖ üyeliğinden tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Hrant Dink cinayeti sırasında yüzbaşı rütbesiyle Trabzon Jandarma İstihbarat Şube'de kısım amiri olan Yarbay Metin Yıldız ile Fox Tv Haberi Müdürü Ercan Gün emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlanyan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarıldı. Yıldız ve Gün, FETÖ üyeliğinden tutuklanmaları istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.(HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        KARAMAN'DA 13 EMNİYET MENSUBU GÖZALTINA ALINDI

        Karaman'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 13 emniyet personeli daha gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının darbe girişimiyle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Karaman'da 13 mensubu daha gözaltına alındı. Zanlılar, Karaman Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

        REKLAM

        Soruşturma kapsamında 36 emniyet mensubu hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin dün düzenlediği operasyonda, aralarında 4. sınıf emniyet müdürleri, komiser yardımcıları ve polis memurlarının da bulunduğu 19 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltı sayısı 32'ye yükselirken, 4 zanlının yakalanması için çalışmalar devam ediyor.(AA)

        ÇORUM'DA 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 20 kişiden 10'u çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında doktor, sağlık çalışanlarının da bulunduğu 20 kişi belirli aralıklarla gözaltına alındı. Emniyette yapılan işlemlerinin ardından 6 kişi savcılık tarafından serbest bırakılırken, 14 kişi ise adliyeye sevk edildi. 10 kişi çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, 4 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.(DHA)

        NEVŞEHİR'DE 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 15 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.(AA)

        REKLAM

        HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ'NDE 40 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

        Hacettepe Üniversitesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik (FETÖ/PDY) soruşturmalar kapsamında eski rektör Murat Tuncer başta olmak üzere yaklaşık 40 kişi açığa alındı. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Hacettepe Üniversitesi eski Rektörü Murat Tuncer, eski Genel Sekreter Mehtap Tatar, rektör yardımcıları Cem Saraç ve Şebnem Harput başta olmak üzere öğretim üyesi ve idari personelin de aralarında olduğu yaklaşık 40 kişi FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında açığa alındı.

        Fetullah Gülen'in doktoru Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Delibaş'ın ise yurtdışına kaçtığı kaydedildi. Açığa alınan Hacettepe Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Şebnem Harput'un ise FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'un kızı olduğu öğrenildi.(AA)

        NEVŞEHİR'DE 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 15 kişi gözaltına alındı. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan haklarında soruşturma başlatılan, mühendisler Serhat D, Hasan A, Serdar D, Çağlayan Y, mimar Serkan B, doktor Muharrem U, PTT'de memur olarak çalışan Ömer Faruk A, şoför Erol A, işçiler Recep Ş, Ozan Arif Y, çiftçi Ersin T, hasta bakıcı Murat A, ev hanımı Seçil Y, emekli Mustafa A. ve işsiz olduğu belirtilen Yusuf K. gözaltına alındı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.(AA)

        REKLAM

        ERCİYES ÜNİVERSİTESİ PERSONELİ 32 ZANLI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Erciyes Üniversitesinde (ERÜ), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 76 akademik ve idari personelden 32'si daha adliyeye sevk edildi.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, ERÜ bünyesinde FETÖ içerisindeki faaliyetlerinden dolayı açığa, savcılık talimatı ve mahkeme kararıyla da gözaltına alınan 76 akademik ve idari personelin 32'sinin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi. Bu sırada, zanlıların yakınları, görüntü alan gazetecilere saldırdı. Çıkan arbedeyi özel güvenlik görevlileri yatıştırdı.

        Soruşturma kapsamında, açığa alınan 100 akademik ve idari personel hakkında gözaltı kararı verilmiş, zanlılardan 76'sı Kayseri, Ankara ve Tokat'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanmıştı. Zanlılardan dün mahkemeye sevk edilen 30 akademik ve idari personelden 7'si tutuklanmış, 23'ü adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. Adreslerinde bulunamayan diğer zanlıların yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.(AA)

        REKLAM

        DUMANKAYA İNŞAAT SAHİPLERİNİN MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Dumankaya İnşaat'ın sahibi ve ortakları olan 6 şüphelinin tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.

        FETÖ/PDY'ye "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla Anadolu Örgütlü Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen, aralarında Bank Asya çalışanları, FETÖ/PDY yöneticileri ve iş adamlarının da bulunduğu şüphelilere yönelik soruşturma sürüyor. Savcılık, "terör örgütüne finansman sağladıklarına dair kuvvetli şüphe" bulunduğu gerekçesiyle, soruşturma kapsamında şüpheli olan Dumankaya İnşaat'ın sahibi ve ortaklarının mal varlıklarına el konulmasını talep etti.

        Talebi değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği'nin kararında, dosya kapsamında yer alan şüphelilerin organize şekilde hareket ettikleri, ikna ettikleri bazı iş adamları ve esnafa Bank Asya'da hesap açtırdıkları, Türkiye çapında toplanan himmet, burs, kurban, abonelik paralarını bu iş adamları ve esnafın hesaplarında toplanmasını sağladıkları, hesap sahibinden vekaletname veya rızası olduğuna dair belge alan şüphelilerin bu hesaplardan çektikleri paraları örgütün faaliyeti çerçevesinde kullandıkları, tüm eylem ve işlemlerin örgütün talimatlarıyla yapıldığı belirtildi.

        REKLAM

        Kararda, bu faaliyet kapsamında banka görevlisi, hesap sahibi, hesaptan para çeken veya çekleri işleme sokan kişilerin de şüpheliler arasında yer aldığı, bu eylemleriyle terörizmin finansmanını sağladıkları, kayıtsız bir şekilde makbuz veya hiçbir belgeye dayandırılmadan vatandaşın dini duygularını istismar ederek gerek rızasıyla gerek zorlama ve mecbur bırakmayla kayıt dışı olan para ve çeklerin Bank Asya aracı kılınarak sisteme sokulduğu, sanki hesap sahibinin ticari bir işlemiymiş gibi gösterildiği, böylece suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini akladıkları vurgulandı.

        Tüm bu anlatılan eylemlerin Bank Asya hakkında Teftiş Kurulu'nun hazırladığı raporda da ayrıntılı olarak saptandığının belirtildiği kararda, dosya kapsamında bu işlemleri yapan üç grubun mevcut olduğu, bu kişilerin Bank Asya görevlileri, hesap sahipleri ile bu hesabı bir şekilde kullanarak terör örgütüne finansman sağlayan örgütün ileri gelen elemanları olduğu kaydedildi. Dosya kapsamında ifadesi alınan gizli tanıkların, Dumankaya isimli firmanın tüm ortaklarıyla birlikte FETÖ/PDY'ye üye oldukları, örgüte finansman sağladıkları yönünde beyanda bulundukları aktarıldı.

        Kararda, dosya kapsamında adı geçen şüphelilerin terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye oldukları, üyeliğin gereğini finansal açıdan yerine getirdikleri, bu örgüte finansal destek sağladıkları, örgütün propagandasını da yaptıkları, Halit Dumankaya'nın oğlu olan şüpheli Barış Değer Dumankaya'nın halen firarda olduğu ve tüm aramalara rağmen yakalanamadığı, aile fertlerinin gözaltında olduğunu bildiği halde şüphelinin teslim olmadığı ifade edildi.

        REKLAM

        Bank Asya müfettişlerince hazırlanan raporda ise Dumankaya şirketine ait bin 200 çekin sadece bir şubede işlem gördüğünün tespit edildiği, bu nedenlerden Dumankaya isimli firmanın sahibi ve ortakları olan şüphelilerin tüm mal varlıklarına el koyma kararı verilmesi talep edildi. Kararda, savcılığın talebinin kabul edildiği, Dumankaya İnşaat firmasının sahipleri ve ortakları olan şüpheliler Halit Dumankaya, Necla Dumankaya, Uğur Dumankaya, Barış Değer Dumankaya, Ayla Dumankaya ve Semih Serhat Dumankaya'nın tüm mal varlıklarına el konulduğu belirtildi.

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Bank Asya çalışanları, FETÖ/PDY yöneticileri ve iş adamlarının da bulunduğu 140 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Bu kapsamda düzenlenen operasyonda aralarında iş adamları, FETÖ/PDY üyeleri ile Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Murahhas Üyesi Halit Dumankaya ile Yönetim Kurulu üyeleri Semih Serhat Dumankaya ve Ayla Dumankaya Pirinççi'nin de bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alınmıştı. Halit Dumankaya çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince "suçtan kaynaklı mal varlığını aklama" ve "terör örgütüne finansman sağlama" suçlarından 22 Nisan'da tutuklanmış, aylık tutukluluk incelemesi sırasında da adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakılarak ayağına elektronik kelepçe takılmıştı.(AA)

        REKLAM

        NEVŞEHİR'DE 15 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 15 kişi adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından gözaltına alınan Ozan Arif Y., Recep Ş., Erol A., Ömer Faruk A., Muharrem U., Ersin T., Yusuf K., Murat A., Mustafa A., Çağlayan Y., Serkan B., Seçil Y., Hasan A., Serhat D., Serdar D. Emniyetteki ifadelerinin ardından Adalet Sarayına sevk edildi.(İHA)

        3 ESKİ FUTBOLCUYA GÖZALTI KARARI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından, FETÖ'nün futbol dünyasındaki yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, Hakan Şükür'ün ardından, eski futbolcular Arif Erdem, İsmail Demiriz ve Uğur Tütüneker hakkında 'Fethullahçı Terör Örgütü'ne üye oldukları' iddiasıyla gözaltı kararı verdi.

        Medyada eski futbolcular Arif Erdem, Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz hakkında FETÖ/PDY ile irtibatları olduğuna ilişkin çıkan videoları dikkate alan Savcı Baygın, bu üç eski futbolcuyu da Hakan Şükür'ün şüpheli olduğu 'Futbolda Fethullahçı Yapılanma' soruşturmasına dahil etti.(HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        BİLECİK'TE 32 POLİS MEMURU TUTUKLANDI

        Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında emniyet müdür yardımcılarının da olduğu 32 polis memuru adliyeye sevk edildi.(AA)

        REKLAM

        ÇORUM SUNGURLU'DA GÖZALTINA ALINAN 20 KİŞİDEN 10'U TUTUKLANDI

        Çorum'un Sungurlu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 20 kişiden 10'u tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Sungurlu ilçesinde gözaltına alınan 20 kişiden 14'ü, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan A.K, S.K, B.Y, E.Y, T.E, Ş.A, S.A, N.K, İ.B. ve G.I. tutuklandı. M.P, S.K, G.G. ve S.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Tutuklananlar arasında Sungurlu Devlet Hastanesi çalışanları ile doktorların da bulunduğu öğrenildi.(AA)

        MERSİN'DE ADİL ÖKSÜZ'ÜN YENGESİNİN DE ARALARINDA BULUNDUĞU 17 KİŞİ ADLİYEYE ÇIKARILDI

        Mersin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında FETÖ'nün "Hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün yengesinin de bulunduğu 17 kişi, adliyeye sevk edildi.

        REKLAM

        Soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Adil Öksüz'ün kardeşinin eşi Şenay Öksüz ile polisler Şeref B, Ufuk G, Eyyüp Ö, Ahmet S, Abdullah Ö, İsmail B, Tuncay E, Duran Ahmet T, Hakan P, Bilal E, Yılmaz K, Aydın Ş, Faruk O, Yalçın K, Halil Ç. ve Yakup K'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Bu arada, Şenay Öksüz'ün Adil Öksüz ile ilişki ve irtibat içerisinde olduğu yönünde bilgilerin elde edildiği bildirildi.(AA)

        IĞDIR'DA 6 POLİS TUTUKLANDI

        Iğdır'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 6 polis tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Iğdır'da gözaltına alınan 11 polis, Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemece FETÖ terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık suçundan dolayı 6 polis tutuklanırken 5 polis ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.(İHA)

        İSTANBUL'DA 91 ADLİYE PERSONELİ ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturma kapsamında, adliyelerdeki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturmada, FETÖ üyeliğinden gözaltına 306 şüpheliden, emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli daha İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarıldı. İfadeleri alınan 4 şüpheli FETÖ üyeliğinden tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgularının ardından İstanbul Adalet Sarayı personellerinden Sena K., FETÖ üyeliğinden tutuklandı. 3 şüpheli ise adli kontrol uygulanarak serbest bırakıldı.

        REKLAM

        19 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI 91'İ ADLİ KONTROLLE SERBEST

        Daha önce tutuklanan 18 şüpheli ile birlikte FETÖ üyeliğinden tutuklanan adliye personeli sayısı 19 oldu. 91 şüpheli ise adli kontrol uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        186 ADLİYE PERSONELİ GÖZALTINDA

        Halen emniyette gözaltı işlemleri devam eden 186 adliye personeli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarılacak. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        KONYA'DA AVUKAT VE BARO ÇALIŞANLARINDAN 14'Ü HAKKINDA GÖZALTI KARARI

        Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında avukat ve baro çalışanlarının bulunduğu 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonlarda 10 kişi gözaltına alınırken, 4 avukatın ise arandığı belirtildi.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlatıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında avukat ve baro çalışanlarına yönelik bugün operasyon düzenlendi. Bu sabaha karşı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerinin eş zamanlı düzenlediği operasyon ile 8'i avukat, 2'si baro çalışanı olmak üzere 10 kişi gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 4 avukat hakkında yakalama kararı çıkartıldı.(DHA)

        REKLAM

        KONYA'DA MHP ESKİ İLK BAŞKANI VE KONYASPORLU YÖNETİCİ GÖZALTINDA

        Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ-PDY) kapsamında yürütülen soruşturmada Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski il başkanı avukat Tarık T. ile A. Konyaspor'da yönetim kurulu üyeliği yapan avukat Cafer B. gözaltına alındı.

        FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsünün ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 12 avukat ve 2 baro çalışanı hakkında gözaltı kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube polisi tarafından; örgüte yardım ettikleri, örgüt adına para toplayıp örgüte finans ve hukukçu yandaş sağladıkları iddiasıyla yeterli delile ulaşılması üzerine sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Operasyonda 8 avukat ve 2 baro görevlisi gözaltına alınırken, 4 şüphelinin de firari oldukları öğrenildi. Gözaltına alınan avukatlar arasında MHP Konya eski il başkanı Tarık T. ile A. Konyaspor yönetim kurulu üyelerinden Cafer B. de bulunuyor. Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.(İHA)

        REKLAM

        ÜNYE KAYMAKAMI VE ORDU VALİ YARDIMCISI SERBEST BIRAKILDI

        Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında görevinden uzaklaştırıldıktan sonra gözaltına alınan Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında yaklaşık 15 gün önce açığa alınan Kaymakam Demir, bir hafta önce gözaltı kararı verildi. 18 Ağustos'ta evinde gözaltına alınan Demir, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. Demir, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla salıverildi. Öte yandan geçen günlerde gözaltına alınan Ordu Vali Yardımcısı ve Kabataş Kaymakamı Engin Avcı da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.(İHA)

        TOKAT'TA 4 ZANLIDAN 3'Ü TUTUKLANDI

        Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 esnaftan 3'ü tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Alınan bilgiye göre, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 esnaf, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.Mahkemeye çıkartılan zanlılardan 3'ü tutuklandı, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.(AA)

        REKLAM

        BURSA'DA 8 ZANLI YAKALANDI

        Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, öğretmen ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 8 zanlı yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma çerçevesinde, iş adamları M.Ş, H.Y.K, B.Y, S.T, R.Y, öğretmenler Ö.T. ve Y.D. ile ev hanımı A.Y'yi gözaltına aldı.

        Ekipler, hakkında gözaltı kararı bulunması nedeniyle yurt dışına kaçmak üzere hazırlık yapan ancak başkasının adına düzenlenen kimlik ve pasaportla yakalanan iş adamı R.Y'nin, tanınmamak için takma sakal ve bıyık kullandığını belirledi.

        Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.(AA)

        26 BDDK MURAKIBI FETÖ ÜYELİĞİNDEN TUTUKLANDI

        17-25 Aralık soruşturmalarında adı geçen iş adamları, vakıflar ile bazı bürokratların şahsi ve şirket hesaplarında, 2013-2014 yılları arasında 5 bin 270 kez usulsüz olarak sorgulama yaptığı tespit edilen ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından önce açığa, sonra gözaltına alınan 26 BDDK murakıbı, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve FETÖ üyeliğinden tutuklandı.

        Mercan Mermer Kücet ise aynı suçlardan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        REKLAM

        Hakkında gözaltı ve yakalama kararı verilen şüpheli BDDK eski murakıbı Aydın İşsever ile Emir Kücet'in başka suçtan cezaevinde tutuklu bulunduğu belirtildi.

        Osman Zeki Canıtez ve Oktay Çolak'ın ise operasyon sırasında adreslerinde bulunamadı. 2 şüpheli halen firari olarak aranıyor.

        Tutuklanarak cezaevine gönderilen 26 şüpheli: "Enes Arslan, Ali Güleç, Fatih Güneri, Mustafa Yıldız, Tolga Sungur, Gürca Avcı, Kadir Murat Ocaksönmez, Serhat Tiryakioğlu, Mustafa Birdişli, Murat Yıldırım, Bünyamin Savaş, Murat Yalvaç, Rıdvan Topaloğlu, Murat Güçlü, Vural Erkmen, Hakan Pala, Recep Erbay, Hasan Yassıörenli, Erhan Aksu, Rezaman Canik, Faik Atasoy, Naim Kahveci, İbrahim İpbaş, Hüsamettin Yalım, Talha Öcal" (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        KIRIKKALE'DE BİNBAŞI VE ASTSUBAY TUTUKLANDI

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Kırıkkale Mühimmat ve Garnizon Komutanlığında görevli bir binbaşı ile astsubay tutuklandı.

        REKLAM

        Alınan bilgiye göre, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan Kırıkkale Mühimmat ve Garnizon Komutanlığında görevli binbaşı Mehmet Uysal ile astsubay Ümit Arıkan'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.(AA)

        BİLECİK'TE 32 POLİS MEMURU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında emniyet müdür yardımcılarının da olduğu 32 polis memuru adliyeye sevk edildi.Alınan bilgiye göre, FETÖ bağlantısı olduğu iddiasıyla yakalanan, daha önce açığa alınan merkez ve ilçelerde görevli 32 emniyet mensubunun emniyet müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.Adliyeye sevk edilen 32 şüpheli arasında merkez ve ilçelerden emniyet müdür yardımcısı 2, 3 ve 4. sınıf emniyet müdürleri de bulunuyor.(AA)

        BATMAN ÜNİVERSİTESİ'NDE 8 KİŞİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Batman Üniversitesi'nde (BÜ), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 8 kişi daha görevden uzaklaştırıldı.

        Batman'da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'ye yönelik başlatılan çalışmalar sürüyor. Bu çerçevede, Batman Üniversitesi'nde görevli 6 akademisyen ile 2 memur daha görevden uzaklaştırıldı. Üniversitede görevden uzaklaştırılanların sayısı 14'e yükseldi. (İHA)

        REKLAM

        ALİ ÇELİK'İN OĞULLARI VE YEĞENLERİNDEN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, geçen yıl yurt dışına kaçan Samanyolu televizyonu ve Bank Asya eski yönetim kurulu başkanı Ali Çelik'in oğulları ve yeğeninin kaçma girişimini organize ettiği iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, yurt dışına çıkış yasağı bulunan ve haklarında daha önce silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan işlem başlatılan ikiz kardeşler Hasan ve Hüseyin ile kuzenleri Bekir Çelik'in gümrük kapısındaki kontrollerde, pasaportlarındaki mührün sahte olduğunun belirlenmesi sonucu gözaltına alınması olayını soruşturan polis, şüphelileri kaçışını planladıkları iddiasıyla Vedat Şen ve Hacı Ali Payam'ı gözaltına aldı.

        Şen ve Payam, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. Soruşturma kapsamında şüphelileri taşıyan yolcu otobüsünün sürücüsü Ali Rıza Baykal da tutuklanmıştı.

        SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK OPERASYON

        Bu arada Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, daha önce görevlerinden uzaklaştırılan, aralarında doktorların da olduğu sağlık çalışanı 10 kişiyi gözaltına aldı, evlerinde arama yaptı.

        REKLAM

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden Ramazan Balaban, Kadir Ertekin ile Cihan Özer tutuklandı.

        Zanlılardan 4'ü savcılık sorgusunun ardından, 3'ü de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.(AA)

        ÇORUM'DA 10 SAĞLIK ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        Çorum'un Sungurlu ilçesinde FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan 10 sağlık çalışanlarını tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında Sungurlu Devlet Hastanesi'nde görevli olan ve aralarında daha önce açığa alınan 9 kişinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alınmıştı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan ve Çorum'daki ifadelerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen A.K., S.K., B.Y., E.Y., T.E., Ş.A., S.A., N.K., İ.B. ve G.I. tutuklanırken, M.P., S.K., G.G. ve S.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.(İHA)

        REKLAM

        ADANA'DA 16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında örgütün kentteki "milli eğitim imamlığını" yaptığı ileri sürülen Y.Y ve yardımcısının da aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.(AA)

        MERSİN'DE 16'SI POLİS 17 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Mersin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 16'sı polis 17 kişi, adliyeye sevk edildi.(AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kahramanmaraş merkezli 16 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında iş adamları ile İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli mühendislerin bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.(AA)

        ANTALYA'DA 22 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 22 öğretmen, esnaf ve iş adamı adliyeye sevk edildi.(AA)

        REKLAM

        NEVŞEHİR'DE 12 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında 12 kişi tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından gözaltına alınan ve buradaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Uğur S., Asım Y., Hamit Ç., Birol Ş., Hüseyin D., Ertaş Ç., Kemal M., Mahmut Ş., Yavuz G., Vokan I., İbrahim A., Emre T., Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.(İHA)

        ÇORLU'DA 47 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Çorlu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 47 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında çevik kuvvet ve özel harekatçıların da bulunduğu 120 polis, sabah erken saatlerde Çorlu Adliyesi, Çorlu A 3 Tipi Ceza İnfaz Kurumu, Çorlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çorlu İcra Müdürlüğü ve Çorlu Seçim Müdürlüğüne eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        REKLAM

        Operasyonda, aralarında adliye katibi, zabıt katibi, mübaşir ve infaz koruma memurlarının da bulunduğu 47 şüpheli gözaltına alındı. Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.(AA)

        BURSA'DA BİRİ EMEKLİ 9 EMNİYET AMİRİ GÖZALTINA ALINDI

        Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, biri emekli 9 emniyet amiri gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma kapsamında biri emekli 9 emniyet amirini gözaltına aldı.

        Zanlılardan birinin, FETÖ mensuplarının haberleştiği "ByLock" programını kullandığı belirlendi.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.(AA)

        RİZE'DE RTEÜ ESKİ REKTÖRÜ, 6 DOKTOR, 1 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ VE 1 ÖĞRENCİ TUTUKLANDI

        Rize'de, FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin (RTEÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz ile 6 doktor, 1 öğretim görevlisi ve 1 öğrenci tutuklandı.

        REKLAM

        Rize Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından geçen hafta gözaltına alınan RTEÜ eski Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz ile RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. D.A.Ş., Doç. Dr. S.K., Doç. Dr. K.T., Doç. Dr. C.S., Yrd. Doç. Dr. A.E., Yrd. Doç. Dr. S.C. ile öğretim görevlisi O.E. ve İlahiyat Fakültesi öğrencisi N.S.T. dün akşam adliyeye sevk edildi. Mahkemece tutuklanan 9 kişi cezaevine konuldu.

        RTEÜ eski Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, 2012 yılında üniversite senatosu olarak Rize Üniversitesi'nin adının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesini yönünde karar almıştı.(DHA)

        ERZİNCAN'DA TUTUKLU SAYISI 134'E ÇIKTI

        Erzincan'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 14 kişi daha tutuklandı. Kentte tutuklu sayısı 134'e çıktı. Erzincan Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Erzincan'da görevden uzaklaştırılan personel sayısı 512'den 571'e, tutuklanan personel sayısı 120'den 134'e çıktı. Kamu personeli olmayan tutuklu kişi sayısı ise 22'den 34'e yükseldi.(İHA)

        FETULLAH GÜLEN'İN ARKADAŞI VE MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN BACANAĞI GÖZALTINDA

        Fethullah Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Kahramanmaraş'ta düzenlenen operasyonda aralarında Fethullah Gülen ile aynı medresede okuyan ve arkadaşı olan B.G. ile Muhsin Yazıcıoğlu'nun bacanağı doktor R.A.'nın da bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

        REKLAM

        15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY'ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla polis tarafından sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen ile aynı medresede okuyan ve arkadaşı olan B.G. ile Muhsin Yazıcıoğlu'nun, daha önce de il imamı olduğu belirtilen Rüstem Çetinkaya'ya yurt dışındayken Kahramanmaraş'taymış gibi sağlık raporu verdiği iddiasıyla gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılan bacanağı doktor R.A.'nın da bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Evlerinde arama da yapılan şüpheliler, hastanede sağlık kontrolünden geçirilip sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        Çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyon devam ediyor.(DHA)

        MANİSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ VE ŞEHZADELER İLÇE GIDA TARIM HAYVANCILIK MÜDÜRÜ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

        Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay ile Şehzadeler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ferhat Bozkaya hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

        Alınan bilgiye göre, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ziya Tay ile Ferhat Bozkaya'nın adli kontrol şartıyla serbest bırakılması kararına itiraz etti.

        Manisa Sulh Ceza Mahkemesince Tay ile Bozkaya hakkında tutuklama kararı çıkarılırken, iki şüpheli yeniden gözaltına alındı.

        REKLAM

        Soruşturma kapsamında Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Manisa Teknik Elemanlar Derneği Başkanı Ziya Nur Köse, polisler Ercan Töngel, Engin Alaca ve Serdar Sevgican, Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay ile Şehzadeler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ferhat Bozkaya, emniyetteki işlemlerin ardından 20 Ağustos'ta adliyeye sevk edilmişti. Zanlılardan Tay ve Bozkaya adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, diğer zanlılar tutuklanmıştı.(AA)

        TOKAT'TA 12 POLİS TUTUKLANDI

        Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 polisten 12'si tutuklandı, ikisi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Alınan bilgiye göre, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 polis, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkartılan polislerden 12'si tutuklandı, ikisi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.(AA)

        GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILAN EZİNE MÜFTÜSÜ TUTUKLANDI

        Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında bir süre önce görevinden uzaklaştırılan Ezine İlçe Müftüsü Metin Özel tutuklandı.

        REKLAM

        Alınan bilgiye göre, bir süre önce görevinden uzaklaştırılan ve hakkında yakalama kararı verilen Özel, ihbar üzerine Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki Hamzacık Mahallesi'nde saklandığı evde, jandarma ekiplerince yakalandı.

        Ezine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen Özel, ifadesinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi. Adliyeye sevk edilen Özel, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        KAYSERİ'DE 30 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNDEN 7'Sİ TUTUKLANDI

        Erciyes Üniversitesinde (ERÜ), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 akademik ve idari personelden 7'si tutuklandı.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ üyesi oldukları ve destek sağladıkları iddiasıyla ERÜ bünyesinde açığa alınan ve daha sonra gözaltına alınan 76 akademik ve idari personelin 30'unun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edilen zanlılardan, Tahir Ayata, Yahya Orçun Zorba, Ahmet Ercan Şekerci, Şakir Batmaz, Özlem Güllüoğlu Işık, Mustafa Bilazeroğlu, Ahmet Çeşmeci çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 23 zanlı, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (AA)

        REKLAM

        BURSA'DA 32 POLİS TUTUKLANDI

        Bursa'da yapılan farklı operasyonlarla gözaltına alınan Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına üye olduğu öne sürülen 50 polis memuru ve 5 emniyet imamı adliyeye sevk edildi. Sorguları tamamlanan 55 kişiden 32'si tutuklandı.

        Bursa'da İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 10 gün önce gerçekleşen operasyonla Bursa'da şu anda ve daha önce görev yapan 50 polis memuru ve FETÖ'cü polislerin bölgesel liderleri olan 5 emniyet imamını gözaltına alındı. Sorgulamaları tamamlanan 55 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Ağır ceza mahkemesinde yargılanan 55 kişiden 32'si tutuklanırken 23 kişi adli kontrol şartıyla salıverildi. Öte yandan salıverilen 23 kişiye yurtdışına çıkış yasağı getirildiği öğrenildi. (İHA)

        ADANA'DA 17 POLİSTEN 8'İ TUTUKLANDI, 9'U ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 17 polisten 8'i tutuklandı.

        REKLAM

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 5 gün önce gözaltına alınan 17 polisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden aralarında meslekten ihraç edilen Adana Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Dağ ile Adana eski Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin'in de bulunduğu 8 şüpheli tutuklandı.

        Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden emekli ve meslekten ihraç edilen 2 emniyet müdürünün de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı, 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklananlar, adliye çıkışında yakınlarına sarılıp vedalaştıktan sonra polis midibüsüyle cezaevine götürüldü. (AA-DHA)

        MANİSA'DA 6 İŞADAMI TUTUKLANDI

        Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturmada, gözaltına alınan 6 işadamı tutuklandı.

        REKLAM

        Alınan bilgiye göre, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, örgüte finans sağladıkları iddiasıyla geçtiğimiz hafta gözaltına alınan iş adamları Akif O, Adem O, Mustafa O, Muavviz O, Hüseyin O. ve Ahmet O. emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edildi. Turgutlu adliyesinde savcılık sorguları tamamlanan zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        TUSİAD GENEL SEKRETERİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, örgüte finans sağladıkları iddiasıyla geçtiğimiz hafta gözaltına alınan işadamları Nuri Alım, Fatih Alım, Kudbettin Koyuncu, Ahmet Damla ile Turgutlu Sanayici ve İşadamları Derneği (TUSİAD) Genel Sekreteri Şemsettin Çiftçi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Turgutlu adliyesinde savcılık sorguları tamamlanan zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        ANKARA'DA HAKİM VE SAVCILAR DA DAHİL 35 KİŞİDEN, 16'SI TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında, gözaltına alınan aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu 35 kişiden, 16'sı tutuklandı.

        REKLAM

        Polis tarafından gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye getirildi. Cumhuriyet savcılarına ifade veren zanlılardan 19'u tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Sulh ceza hakimliğince sorgulanan 19 şüpheliden, 16'sının tutuklanmasına karar verildi. Serbest bırakılan 2 kadının küçük bebeği, diğer şüphelinin ise engelli çocuğu bulunduğu öğrenildi. (AA)

        İZMİR'DE PETKİM ÇALIŞANI 24 KİŞİ FİRAR ETTİ

        İzmir'de, darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen, Aliağa'daki Petkim Petrokimya Holding çalışanı 24 kişinin firar ettiği ortaya çıktı.

        İzmir'de, FETÖ/PDY'nin darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Petkim çalışanı 61 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Polis ekipleri, Petkim'in Aliağa'daki yerleşkesine operasyon düzenlendi. Gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen 37 kişiden, aralarında Petkim eski Genel Müdürü Sadettin Korkut ve üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 13 kişi 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklandı, 15'i adli kontrol şartıyla olmak üzere toplam 24 kişi de serbest bırakıldı. Hakkında gözaltına kararı bulunan 24 kişinin ise henüz yakalanamadıkları ve firarda oldukları belirtildi. (DHA)

        REKLAM

        İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖREVLİ AKADEMİSYEN VE ÇALIŞANLARDAN 29'U TUTUKLANDI

        İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde (İKÇÜ) görevli akademisyen ve çalışanlardan oluşan 40 şüpheliden 29'u tutuklandı.

        İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınarak savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 29'u tutuklandı, 11'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Tutuklananlar arasında, örgütün "İKÇÜ imamı" olduğu öne sürülen Adem Fidan, Diş Hekimliği Fakültesinin kurucu dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şemsettin Karaca, Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Sütçü, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Salih Yılmaz da bulunuyor.

        İzmir'de, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen İKÇÜ akademisyen ve çalışanlarından oluşan 44 kişiden 39'u gözaltına alınmıştı. Örgütün "İKÇÜ imamı" olduğu iddia edilen Adem Fidan ise İstanbul'da yakalanarak İzmir'e getirilmişti. (AA)

        REKLAM

        ZONGULDAK'TA 13 KİŞİ TUTUKLANDI

        Zonguldak'ta FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve sabah saatlerinde adliyeye çıkarılan Devrek Nüfus Müdürü, Devrek Milli Eğitim Müdürü, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi eski Müdürünün de aralarında bulunduğu 1'i kadın toplam 13 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gözaltına alınan Devrek Nüfus Müdürü Yalçın Ö. Devrek Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi eski Müdürü Mehmet Hamzaçebi'nin de aralarında bulunduğu 1'i kadın toplam 13 kişi işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zonguldak Adliyesi'ne çıkarılan 13 şüpheli Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadelerinin alınmasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 13 kişi tutuklanarak Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        KAYSERİ'DE 6 PETROL ŞİRKETİNDE 7 KİŞİ YAKALANDI, 3 KİŞİ FİRAR ETTİ

        Kayseri'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde vatandaşlara akaryakıt vermediği tespit edilen 6 petrol şirketinde arama yapılırken, petrol yetkilisi olan 7 kişi yakalandı.

        REKLAM

        Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Soruşturma kapsamında, 15 Temmuz darbe gecesi günü Kayseri'de vatandaşlara akaryakıt vermediği tespit edilen 6 petrol şirketinde arama yapıldı.

        Ayrıca operasyon kapsamında, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca petrol istasyonu yetkililerinin darbe girişimini destekledikleri gerekçesiyle Burçin Ü., Serdar E., Hamza F., Hüseyin S., Bahri P., Murat K. ve Suat S. yakalanarak gözaltına alınırken, 3 kişiyi ise arama çalışmaları devam ediyor. (İHA)

        AKSARAY'DA 44 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Aksaray'da Fetullah Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 44 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında FETÖ'nün okullarında ve dershanelerinde görev yapan öğretmen ile çalışanlara yönelik operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri 44 ayrı adrese eş zamanlı baskın yaptı. Gerçekleştirilen operasyonda 44 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Aksaray Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. (İHA)

        REKLAM

        AKSARAY BELEDİYESİ'NDE 2 PERSONEL DAHA GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Aksaray Belediyesi yaptığı yazılı basın açıklamasıyla 2 personelin daha FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.Belediyeden yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde yapılanan FETÖ/PDY ile işbirliği içinde oldukları, örgüte finansal destek sağladıkları, örgütün propagandasını yaptıkları iddiası ile 2 personel daha görevden uzaklaştırıldı. Şu ana kadar toplam 14 personel görevden uzaklaştırılmıştır. Çalışmalar hassasiyetle devam etmektedir" denildi. (İHA)

        TEKİRDAĞ'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 20 KİŞİDEN 11'İ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mali yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Tekirdağ Adliyesine sevk edilen 20 kişiden 11'i tutuklandı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve savcılıktaki ifadesinin ardından mahkemeye çıkarılan 20 kişiden 11'i, "FETÖ/PDY üyeliği" ve "FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlamak" suçlarından tutuklandı. 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

        Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 8 gün önce, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 56 kişiye yönelik Ankara, İstanbul, Bilecik, Düzce, Bursa, Erzurum, Malatya ve Tekirdağ'da yaklaşık 60 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda, aralarında iş adamları ve dernek yöneticilerinin bulunduğu 44 kişi gözaltına alınmıştı.(AA)

        REKLAM

        UŞAK'TA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 13 SAĞLIK PERSONELİNDEN 10'U TUTUKLANDI

        Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 13 sağlık personelinden 10'u tutuklandı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturması kapsamında geçen hafta gözaltına alınan 7 ebe ile 6 hemşire, cumhuriyet savcılığındaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

        Şüphelilerden Hasibe İ, Nihal Ç, Necla A, Sultan G, Jale U, Nuray Nursel K, Öznur U, Semim B, Sultan H. ve Esma T, "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne yardım" suçlarından tutuklanırken 3 sağlık personeli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.(AA)

        BATMAN'DA 17 ADLİYE PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI

        Batman'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yönelik soruşturma çerçevesinde 17 adliye personeli gözaltına alındı.

        Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde adliyede görevli 17 personel gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. (İHA)

        REKLAM

        SİVAS'TA GÖZALTINA ALINAN POLİSLERDEN 11'İ TUTUKLANDI

        Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 polis tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin çeşitli tarihlerde yaptığı operasyonlarda gözaltına alınan bir emniyet müdürü, 2 emniyet amiri, bir komiser yardımcısı, bir başpolis ve 6 polis memurunun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, sevk edildikleri mahkemece tutuklanırken, gözaltındaki diğer polislerin işlemleri devam ediyor. Kentte FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 92 emniyet mensubu gözaltına alınmış, bunlardan 3 emniyet müdürü, 5 komiser yardımcısı, 4 komiser ve 8 polis memuru dün tutuklanmıştı.(AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ