Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kadın polislere başörtüsü serbestisi getirildi

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılında demokratikleşme paketiyle açıkladığı ve kamuda başörtüsüne serbestlik getiren düzenlemenin kapsamı genişletildi. Kadın polislerin başörtüsü takmasının önündeki engel kaldırıldı.

        Bugünkü Resmi Gazete'de, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, kadın polislerin başörtüsü kullanması serbest hale geldi.Buna göre kadın polisler, şapka, kep veya örgü altında kaldığı sürece, üniformalarının renginde ve desensiz başörtüsü kullanabilecek.

        15/8/2007 tarihli ve 26614 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinin 5'inci maddesinin birinci fıkrasının (i) bendinde yer alan “Resmi kıyafetle birlikte kıyafetin içerisine” ibaresi şu şekilde değiştirildi:

        "Bayanların şapka, kep veya örgü bere altında yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına taktıkları üniforma rengindeki desensiz giysiler hariç, resmi kıyafetin içerisine dışarıdan görülebilecek şekilde sivil kazak, yelek ve benzeri giyecekler giyilemez."

        Dünyada bu konuda farklı uygulamalar bulunuyor. ABD, İngiltere ve Kanada gibi ülkelerde kadın polisler başörtüsü kullanabilirken Fransa ve Almanya gibi ülkelerde başörtülü kadın polis yok.

        Farklı Avrupa ülkelerinde konu tartışma konusu. Norveç'te 2013'te hükümetin atadığı bir komisyon bu yönde yasa değişikliği yapılmasını önermiş ancak bakanlar kurulu teklifi reddetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ