Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA! Hakkari Şemdinli'de çatışma: 2 asker şehit, 10 terörist öldürüldü

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında PKK'lılarla çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 2 uzman çavuş şehit oldu.

        Alınan bilgiye göre, Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesi kırsalında önceki gün başlayan çatışmalar hala devam ediyor.

        Çatışma bölgesine Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler sevk edilirken, bölgede operasyonlar devam ediyor.

        10 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        TSK'dan yapılan açıklamada, 10 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

        ŞEHİT BATU'NUN EVİNİN BULUNDUĞU SOKAK TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerin sızma girişiminde bulunması üzerine çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Savaş Batu'nun evine acı haber verildi.

        Uzman Çavuş Batu'nun şehadet haberin ulaştığı Altındağ İlçesi'ne bağlı Karapürçek semtindeki şehidinin evinin bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatıldı. Evinin önünde Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Şehit Uzman Çavuş'un dayısı Alparslan Baruğ, "Sabah kız kardeşim aradı beni 11.30 gibi yeğenim Savaş Batu'nun şehit olduğunu söyledi. Allah kimseye bu acıları yaşatmasın sözlüydü. Evlenecekti. Gelecek için güzel planları vardı olmadı. Görevde 3'üncü yılına yaklaşıyordu. Kendi ellerimle Bolu Dağ Komando Tugayına teslim etmiştim. Pırlanta gibi bir gencimizdi ablam çok yıkıldı" ifadesini kullandı.

        Şehit Uzman Çavuş Batu için ikindi namazına müteakiben Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılınacağı ve ardından da Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verileceği öğrenildi.

        ŞEHİT ATEŞ ANKARA'YA DÜŞTÜ

        Hakkari'ninŞemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan uzman onbaşı 25 yaşındaki Savaş Batu'nun Ankara'nın Altındağ İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

        Uzman onbaşı Savaş Batu'nun şehit olduğu haberini Ankara'nın Altındağ İlçesi'nde oturan ailesine, askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde verdi. Babası yurt dışında çalışan şehit Batu'nun annesi Lale Batu, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Türk bayraklarıyla donatılan şehidin evi, taziyeye gelen yakınları ve komşularıyla dolup taştı. Belediye de mahalleye taziye çadırı kurdu.

        Savaş Batu'nun da şehit olduğu haberini yurt dışında alan babasının da eve dönmek için yola çıktığı belirtildi.

        İHA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ