Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonu gözaltına alınan, tutuklanan ve görevden uzaklaştırılanlar haberleri 31.08.2016

        Darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. İşte 31 Ağustos 2016 tarihinde FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan, görevden uzaklaştırılan ve tutuklananlarla ilgili haberler...

        KAYMAKAM KARI-KOCA AÇIĞA ALINDI

        Iğdır'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Aralık Kaymakamı Hayri Zorlu ile eşi Karakoyunlu Kaymakamı Nursan Vural Zorlu açığa alındı. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Iğdır'ın Aralık Kaymakamı Hayri Zorlu ile eşi Karakoyunlu Kaymakamı Nursan Vural Zorlu, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla bugün akşam saatlerinde açığa alınarak görevden uzaklaştırıldı. İki çocuk sahibi olan Zorlu çifti, Iğdır'da 2014 yılından beri görev yapıyordu. (DHA)

        24 POLİS TUTUKLANDI

        Kocaeli'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında komiser ve komiser yardımcılarının da bulunduğu 25 polisten 24'ü çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 polis memuru ise adli kontrolle serbest bırakıldı. (DHA)

        İZMİR ÖDEMİŞ'TE 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ödemiş ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 5 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, ilçede yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında Ödemiş Kaymakamlığında görevlilerin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

        Şüphelilerin iş ve ev adreslerinde yapılan aramada bir adet tabanca ve örgüte ait çok sayıda doküman ele geçirildi. (AA)

        FETÖ'NÜN DÜZCE İL YAPILANMASINDA12 KİŞİ TUTUKLANDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 13 zanlıdan 12'si tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün il yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Tamer Azgı, Özkan Cengiz, Mehmet Nuri Kömür, Hasan Güner, öğretmenler Güven Dutar, Recep ve İmran Ecer, emekli Hamza Ali Çobanoğlu, özel bir şirketin satın alma müdürü Sabri Irklı, ev hanımı Sema Günay, muhasebeci Ferhan Alp, vaiz Cüneyt Urebe tutuklandı.

        Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın kuyumcu ağabeyi Atilla Sağlam ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Zanlılar arasında "örgütün il eğitim danışmanı", "himmet kasası sorumluları", "Akçakoca ilçe imamları"nın yanı sıra örgütün toplantı veya dijital ortamlarda polis baskınlarına karşı örgüt üyelerini devamlı kontrol altında tutan kişilerin bulunduğu öğrenildi.

        Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, bazı belge ve dokümanlara el konulmuştu.(AA)

        11 AFAD PERSONELİ TUTUKLANDI

        Aksaray'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 13 kişiden, 11'itutuklandı.Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen zanlıların yakalanmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.Bu kapsamda, Aksaray'da gözaltına alınan, aralarında öğretmen ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personelinin de bulunduğu 13 kişiden, 11'i tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        SAMSUN'DA 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Samsun merkezli 3 ilde adliye çalışanlarına yönelik operasyon ile örgüte finans sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 17 zanlıdan 9'u tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Samsun'da gözaltına alınan icra müdür yardımcıları Abdulaziz Y. ve Necdet D. ile zabıt katipleri Filiz Sönmez D, Tarık K, Beyza K, Kadir A, Yasemin K, mübaşir Numan K, memur Oğuzcan S, Ordu'da gözaltına alınan Aslıhan B. ve Erdal B, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde gözaltına alınan icra müdür yardımcısı Abil D. ile FETÖ'nün ABD'deki kuruluşlarına para gönderdikleri, ayrıca örgütün talimatıyla Bank Asya'ya para yatırıp mevduat yükselttikleri öne sürülen, aralarında öğretmenlerin de bulunduğu Yavuz D, Ferit T, Yeliz Bircan S, Gökhan Ö. ve Recep B'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan adliye personelinden Abdulaziz Y, Numan K, Erdal B, Necdet D. ve Abil D. ile örgüte finans sağladıkları öne sürülenlerden Yavuz D, Ferit T, Recep B. ve Yeliz Bircan S, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan Yavuz D'nin Uluslararası Yöneticiler Derneği Samsun İl Temsilcisi ve Samsun'daki üst düzey yöneticilerin imamı olduğu iddia edildi. (AA)

        MANİSA RUH SAĞLIĞI HASTANESİ BAŞHEKİMİ TUTUKLANDI

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)/ Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Ayer çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY'nın darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 18 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Ayer, Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Ayer, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Öte yandan aynı soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen İşadamlarından Fikret Taşçı ve Abdulcabbar Kara da tutuklanırken, sağlık personeli Ali Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (IHA)

        BURSA'DA 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Uludağ Üniversitesinde (UÜ) görevli akademisyen ve memurların da aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 12 kişi, sorgulamaları yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Zanlıların, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 4 POLİS TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 7 polisten 4'ü tutuklandı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 7 polisten 4'ü tutuklandı. Savcılık ifadelerinin ardından Sul Ceza Hakimliğine tutuklanması talebiyle sevk edilen 4.sınıf emniyet müdürü Göktürk K., komiser yardımcıları Metin s., Ali D., Turgut K. Tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Adliye sevk edilen polis memurlarından Hacı D., Mehmet A., Fatih K. İse savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. (İHA)

        BOLU'DA FETÖ OPERASYONUNDA 2 DOKTOR AÇIĞA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyonda 2 doktor açığa alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Tevfik Atay Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli aile hekimi Hayrettin T. ve Bahçelievler Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli aile hekimi Engin A. açığa alındı. (İHA)

        MANİSA'DA TUTUKLU KAMU PERSONELİ SAYISI 242'YE YÜKSELDİ

        Manisa'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu düşünülen 242 kamu personelinin tutuklandığı, 89 kamu personelinin ise gözaltındaki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

        Manisa Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından il genelinde FETÖ soruşturması kapsamında 72 farklı kamu kurum ve kuruluşundan 2 bin 195 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığını, 41'inin kamudan ihraç edildiğini, 33'ünün ise sözleşmelerinin feshedildiğini açıkladı.

        Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve sorgulamalarının ardından mahkemeye çıkarılan 431 kamu personelinden 242'sinin tutuklandığı, 151'inin adli kontrol şartıyla, 38'inin de serbest bırakıldığı öğrenildi. 89 kamu görevlisinin emniyetteki sorgusunun devam ettiği Manisa'da 87 kamu personelinin ise idari soruşturmasının devam ettiği açıklandı. 28 kamu görevlisinin görevlerine iade edildiği soruşturma kapsamında bin 846 kamu personeli ve yakınının pasaportlarına el konularak yurt dışına çıkış yasağı getirildiği kaydedildi. 8 kamu personelinin başka illere teslim edildiği belirtilirken, 5 kamu personelinin ise emekliye ayrıldığı bildirildi.

        Manisa'da 71'i emniyetten, 41'i milli eğitimden, 33'ü Manisa Adliyesinden, 29'u Manisa Celal Bayar Üniversitesinden, 9'u Akhisar Cumhuriyet Savcılığından, 7'si Salihli Adliyesinden, 6'sı Alaşehir Adliyesinden, 6'sı jandarmadan, 5'i Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesinden, 5'i sağlık müdürlüğünden, 4'ü Manisa Valiliğinden, 4'ü müftülükten, 3'ü Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesinden, 3'ü Akhisar Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan, 3'ü Soma Cumhuriyet Savcılığından, 2'si Garnizon Komutanlığından, 2'si Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden ve birer kişi de Manisa Ağır Ceza Mahkemesi, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Kırkağaç Kaymakamlığı, PTT, Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre İlçe Seçim Kurulu, TİKA Soma ve Turgutlu Adliyesinden toplam 242 kamu görevlisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Kamudan ihraç edilen 41 personelin ise 30'unun emniyet personeli, 6'sının jandarma, 2'sinin Garnizon Komutanlığı, birinin Soma Tapu Müdürlüğü, birinin Selendi Tapu Müdürlüğü birinin de KOSGEB personeli olduğu açıklandı. (İHA)

        İZMİR MERKEZLİ 5 İLDEKİ SORUŞTURMADA ŞÜPHELİ SAYISI 64'E YÜKSELDİ

        İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında eski İzmir ve Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ile eski Emniyet Genel Müdürü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin'in de bulunduğu gözaltına alınan şüpheli sayısı 64'e yükseldi.

        Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 101 kişi için İzmir, Ankara, Bursa, Afyon ve Balıkesir'de geçtiğimiz hafta operasyon yapıldı. İlk etapta 53 kişinin yakalandığı operasyonun devamında 11 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltına alınanların sayısı 64'e yükseldi.

        Eski İzmir ve Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ile eski Emniyet Genel Müdürü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin'in de aralarında bulunduğu şüphelilerin İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

        Bu arada işlemleri biten şüphelilerden aralarında hamile bir kadının da olduğu 5 kişi adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan zanlılardan biri tutuklandı.

        Gözaltı kararı bulunan 5 kişinin tutuklu bulunduğu, 7 şüphelinin ise yurt dışında olduğunun tespit edildiği, firari 25 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ayhan Yılmaz'ın, kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 101 şüpheli için İzmir, Ankara, Bursa, Afyon ve Balıkesir'de eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, aralarında eski İzmir ve Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ile eski Emniyet Genel Müdürü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin'in de bulunduğu 53 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        ÇORUM'DA 3. VE 4. SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ 8 EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

        Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 3. ve 4. sınıf emniyet müdürlerinin de aralarında yer aldığı 8 emniyet personeli tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında bir süre önce açığa alınan İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 3. ve 4. sınıf emniyet müdürleri Ömer Atasoy, Cihan Ercan, Erkan Paşalıoğlu, Ferhat Göktepe, Mesut Öztürk, Yavuz Selim Kılıç ile polis memurları Mehmet Badem ve Raşit Örnek gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        AYDIN'DA FETÖ OPERASYONU KAPSAMINDA 408 KİŞİ TUTUKLANDI

        Aydın'da devam eden FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklu sayısı 408'e ulaştı. Soruşturma kapsamında 1041 kamu personeli ise görevden uzaklaştırıldı.

        Aydın Valiliği'nden soruşturmayla ilgili yapılan günlük değerlendirmede, "İlimizde 31 Ağustos 2016 saat 16.00 itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 30 hâkim ve 13 cumhuriyet savcısı olmak üzere 43 yargı mensubu hakkında yakalama kararı çıkartılmış, bunlardan 28 hâkim ve 12 savcı olmak üzere 40 kişi yakalanarak adli işlemleri yapılmak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilmiş, 2 Hâkim ve 1 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere 3 kişinin aranmasına devam edilmektedir.

        Adliye ye sevk edilen 28 hakim ve 12 cumhuriyet savcısından, 22 hakim ve 11 cumhuriyet savcısı tutuklanmış, 1 hakim başka ile sevk edilmiş olup, 5 hakim 1 cumhuriyet savcısı adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

        Adliyeye sevk edilen toplam 20 askeri personelden 6'sı tutuklanmış, 8'i adli kontrol şartı olmak üzere toplam 13 kişi serbest bırakılmış olup, 1 kişi başka ile sevk edilmiş, 2 kişinin aranmasına halen devam edilmektedir.

        Emniyet Müdürlüğü personelinden 154 kişiden, 131'i görevlerinden uzaklaştırılmış, 82'si tutuklanarak cezaevine sevk edilmiş, 54'ü adli kontrol şartıyla toplam 62 kişi serbest bırakılmış olup, 4 kişi de ilimizde işlem görmüş olup başka illere sevkleri gerçekleştirilmiştir.Ayrıca 6 kişi halen aranmaktadır.

        İlimiz genelinde; 6 Mülki idare amiri, 22 Mahalli idare hizmetleri olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 1041 personel görevden uzaklaştırılmıştır.

        İlimiz genelinde; 2 Mülki idare amiri olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından 327 kişi adli kontrol şartı olmak üzere toplam 392 kişi serbest bırakılmıştır.

        Çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından (Adliye, Emniyet, Askeri) toplam 30 kişinin aranmasına halen devam edilmektedir.

        İlimiz genelinde; (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 28 Kamu görevlisi gözaltındadır.

        İlimiz genelinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 11 Kamu görevlisi ilimizde işlem görüp başka ile sevk edilmişlerdir.

        İlimiz genelinde; Mülki idare amirlerinden 4 kişi olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 240 Kamu görevlisi tutuklanmışlardır" denildi.

        Örgütün finans kaynaklarına yönelik çalışmalara da yer verilen açıklamada; "Bunların dışında örgütün finansal kaynaklarına yönelik yapılan operasyonlarda toplam 805 şahıs hakkında adli işlem yapılmış olup, bunlardan 31 şahıs gözaltında, 168 şahıs adli makamlarca tutuklanmış olup, 343'ü adli kontrol şartı ile olmak üzere toplam 450 şahıs serbest bırakılmış, 151 şahıs ise halen aranmaktadır 5 kişi ise başka ile sevk edilmiştir" ifadelerine yer verildi. (İHA)

        GİRESUN'DA FETÖ KAPSAMINDA 268 KİŞİ TUTUKLANDI

        Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY'ye yönelik ilde sürdürülen soruşturmalarda bugüne kadar 268 kişinin tutuklandığını bildirdi.

        Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz'dan bugüne kadar FETÖ/PDY üyeliği, yöneticiliği ile 6415 sayılı kanuna muhalefet suçlarından il genelinde 268 kişinin tutuklandığını, 89 kişiye adli kontrol uygulandığını ve 44 kişi hakkında da yakalama emri çıkarıldığını belirtti.

        Giresun merkezde 175 kişinin tutuklandığını, 69 şüphelinin adli kontrol altına alındığını ve 34 kişi için de yakalama emri çıkarıldığını ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

        "Espiye ilçesinde 6 şüpheli tutuklanmış ve bir şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Bulancak ilçesinde 12 şüpheli tutuklanmış, 2 şüpheli adli kontrol altına alınmış, bir şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmış, Tirebolu ilçesinde 28 şüpheli tutuklanmış, 11 şüpheli adli kontrol altına alınmıştır. Görele ilçesinde 5 şüpheli tutuklanmış, bir şüpheli adli kontrol altına alınmış ve bir şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Dereli ilçesinde 14 şüpheli tutuklanmış, Şebinkarahisar ilçesinde 28 şüpheli tutuklanmış, 6 şüpheli adli kontrol altına alınmış, 7 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır." (AA)

        ADIYAMAN'DA FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN 2 AVUKAT TUTUKLANDI

        Adıyaman'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada gözaltına alınan 2 avukat tutuklandı.

        FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından savcılık talimatıyla gözaltına alınan, daha önce MHP'den Adıyaman Milletvekili adayı olan Mehmet Canpolat ve Cüneyit Göğüş isimli avukatların emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheli avukatlar, sevk edildiği adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. (DHA)

        FETHİYE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR VEKİLİ AÇIĞA ALINDI

        Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Doğan, Mersin'de devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alındı.

        Fethiye'nin Babataşı Mahallesi'nde FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu iddia edilen, erkek öğrenci yurdu ile Özel Şehit Fethi Bey Okulu'nun kapatılması ve tabelasının indirilmesinde bizzat kendisi görev alan, ayrıca demokrasi nöbetlerinin büyük çoğunluğuna katılan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Doğan, Mersin'de devam eden soruşturma kapsamında açığa alındı.

        Hasan Doğan'ın Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdür Vekilliği görevini yaparken kadrosunun halen Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde olduğu öğrenildi. (İHA)

        ÇANKIRI TSO VE ÇTB BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Çankırı Ticaret Borsasının (ÇTB) başkanlarının da olduğu 22 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince Çankırı TSO Başkanı Hayrettin Çelikten, ÇTB Başkanı Oğuz Ak ile iş adamları Ömer A, Ahmet A, Burak K, Hasan C, Semih D, İbrahim K, Satılmış Ç, Ali Osman A, Ahmet K, Mahmut U, Ali S, Raşit Şemsettin E, Mesut P, İsmail K, Ömer K, Mükremin İ, Süleyman H, Faik E, Kasım A, Murat K'nin ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.

        Aramanın ardından gözaltına alınan şüpheliler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Zanlıların ev ve iş yerlerinde bulunan bazı evraka da el konuldu.(AA)

        ÇANAKKALE'DE 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 zanlıdan 10'u tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan, aralarında öğretmen, nüfus müdürü, asker, işçi ve öğretim üyelerinin de bulunduğu 12 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 10'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        FETÖ'NÜN MEDYA YAPILANMASI SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINAN KİŞİ SAYISI 12'YE YÜKSELDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 12'ye çıktı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, yeni deliller doğrultusunda 35 gazeteci ve akademisyen hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından, polis ekipleri Mutlu Çölgeçen'i gözaltına aldı.

        Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Çölgeçen ile daha önce gözaltına alınan Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ömer Şahin, Ayhan Şimşek, Atilla Taş ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun işlemleri sürüyor.

        Savcılığın talimatıyla çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara ve Kocaeli'de düzenledikleri operasyonlarda, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ömer Şahin ve Ayhan Şimşek'i gözaltına almıştı.

        Hakkında gözaltı kararı verilen ancak adreslerinde bulunamayan ve bir kısmının yurt dışına çıktığı tespit edilen, aralarında gazeteci ile akademisyenlerin olduğu 23 şüphelinin isimleri şöyle:

        "Ergun Babahan, Eyüp Can Sağlık, Mehmet Yavuz Baydar, Erhan Başyurt, Abdülkerim Balcı, Asım Yıldırım, Önder Deligöz, Ali Selçuk Gültaşlı, Şemseddin Efe, Turhan Bozkurt, Yonca Kaya Şahin, Ali Yurttagül, Ayşe Özkalay, Can Bahadır Yüce, Celil Sağır, Faruk Arslan, Hasan Cücük, İbrahim Öztürk, Kemal Gülen, Mahmut Akpınar, Osman Özsoy, İhsan Yılmaz ve Savaş Genç."

        Şüphelilerin, FETÖ ile bağlantılı oldukları ve çalıştıkları basın yayın organları ile sosyal medya hesapları üzerinden FETÖ lehine propaganda yaptıkları öne sürülüyor. (AA)

        MERSİN'DE 11 SAĞLIK ÇALIŞANI 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Mersin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 11'i sağlık çalışanı 27 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Anamur ilçesinde gözaltına alınan, aralarında iş adamlarının da olduğu 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 16'sı, "terör örgütüne üye olmak ve finans sağlamak" suçlamasıyla tutuklandı, diğeri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan, kent merkezinde gözaltına alınan 46 sağlık çalışanının İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden tamamı kadın olan 11'i tutuklandı, 13'ü ise adli kontrol kararıyla salıverildi.

        Diğer 22 zanlının ise adliyedeki işlemleri sürüyor. (AA)

        MHP MİLLETVEKİLİ ADAYI FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        MHP Adıyaman milletvekili adayı Avukat Mehmet Canpolat, Fetullahçı Terör Örgütü (FETO) soruşturması kapsamında tutuklandı.

        Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yapılan FETÖ operasyonlar kapsamında Adıyaman Barosu avukatlarından Mehmet Canpolat ve Cüneyt Göğüş geçtiğimiz günlerde gözaltına alındı.

        Mehmet Canpolat Adıyaman merkezde, Cüneyt Göğüş Besni ilçesinde FETÖ terör örgütü üyeliğinden gözaltına alındı.

        Mehmet Canpolat, 1 Kasım seçimlerinde MHP'nin birinci sıra milletvekili adayı olmuştu. Canpolat'ın FETÖ'ye ait kuruluşların avukatı olduğu, Cüneyt Göğüş'ün ise örgütün Besni ilçesindeki mütevelli heyeti içerisinde yer aldığı iddia ediliyor.

        Adli makamlara sevk edilen iki kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Konuyla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (İHA)

        MALATYA'DA 1 ÖRGÜT ÜYESİ ÇIKARILDIĞI MAHKEMEDE TUTUKLANDI

        Malatya İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonlarda çok sayıda FETÖ/PDY ile ilgili kitap ele geçirilirken, gözaltına alınan örgüt üyesi 1 kişi de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik etkin bir mücadele sürdüren Malatya İl Jandarma Komutanlığı bu kapsamda gelen ihbarları da değerlendirerek çeşitli operasyonlar yapıyor. Son operasyonda yapılan aramalarda FETÖ/PDY ile ilgili 11 adet kitap ve 4 adet kitap kapağının ele geçirildiği belirtildi. FETÖ/PDY suçundan aranan 1 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak Malatya E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.

        Öte yandan Jandarma ekipleri kentte kaçakçılık ve uyuşturucu ticaretine yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. Son bir hafta içerisinde jandarma ekipleri tarafından sorumluluk sahasında 3 bin 730 paket gümrük kaçağı sigara ile 16 kök kenevir bitkisinin ele geçirildiği belirtildi. Yapılan yol kontrolü ve denetimlerinde ise toplam 21 bin 497 kişinin sorgulamasının yapıldığı ve aranan 85 şahsın yakalandığı ifade edilirken trafik uygulamalarda ise 4 bin 568 aracın kontrol edildiği bildirildi. Uygulamalarda trafik kurallarına uymayan 162 araç sürücüsüne ceza kesilirken 43 araç trafikten men edildi. (İHA)

        ESKİ İNSANİ YARDIM TUGAY KOMUTANI İKİNCİ KEZ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski İnsani Yardım Tugay Komutanı Kurmay Albay Ali Eraslan hakkında ikinci tutuklama kararı verildi.

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında bazı şüphelilerin ifadelerinde Eraslan'a ilişkin, komutası altındaki askerlere, polis ve halkın üzerine ateş etme emri verdiği yönünde yeni iddialar yer aldı.

        Bunun üzerine cezaevinde bulunan Eraslan'ın, söz konusu iddialarla ilgili yeniden ifadesi alındı.

        Savcılıktaki ikinci ifadesinin ardından yeniden nöbetçi mahkemeye sevk edilen Eraslan, hakkındaki suçlamalar nedeniyle ikinci kez tutuklandı.

        Eraslan'ın ifadelerinin çeliştiği, Ankara Batı Adliyesi Savcılığında verdiği ikinci ifadede hakkındaki suçlamaları reddettiği öğrenildi.

        Öte yandan, savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan PTT ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında görevli 2 şüpheli tutuklandı. (AA)

        MANİSA TURGUTLU'DA GÖZALTINA ALINAN 17 KİŞİDEN 8'İ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 17 kişiden 8'i adliyeye sevk edildi.

        Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen cuma günü eş zamanlı olarak bazı adreslere baskın düzenledi. Operasyon kapsamında 17 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin tamamlanan şüphelilerden A.S., Z.Ç., F.H., N.D., H.A., M.G., F.A. ve M.S.T. bugün adliyeye sevk edildi. (DHA)

        ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 11 ÖĞRETİM ELEMANININ DOSYASINI YÖK'E GÖNDERDİ

        Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ), FETÖ kapsamında 11 öğretim elemanı hakkında düzenlenen değerlendirme raporunu Yükseköğretim Kurulu'na gönderdi. Aynı kapsamda uluslararası 4 üniversiteyle imzalanan işbirliği protokolleri feshedildi.

        OMÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada; "Üniversitemizde FETÖ/PDY ile bağlantılı veya söz konusu örgüte destek ya da yardımcı olan personellerin tespiti ve haklarında gerekli hukuki işlemlerin yapılması amacıyla başlatılan inceleme ve değerlendirme süreci titizlikle sürdürülmektedir. Bu çalışmalar kapsamında İnceleme/Değerlendirme Komisyonu tarafından 11 öğretim elemanı hakkında düzenlenen değerlendirme raporu 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 4. Maddesi gereği gerekli işlemlerin yapılması amacıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na gönderilmiştir. Yine bu kapsamda üniversitemiz ile uluslararası 4 üniversite arasında imzalanan iş birliği protokolleri rektörlüğümüzce tek taraflı olarak feshedilmiştir" denildi. (İHA)

        KARS'TA 631 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 295 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kars'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

        FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda; 631kişi gözaltına alındı. Bunlardan 295'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 225 kişi adli kontrol şartı ile serbest kalırken, 71 kişi serbest bırakıldı. 39 kişi ise gözaltında bulunuyor. (İHA)

        ALANYA'DA AÇIĞA ALINAN KİŞİ SAYISI 204'E YÜKSELDİ

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında Antalya'nın Alanya ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarında açığa alınan personelin sayısı 204'e ulaştı.

        Bakanlıklar, Valilik ve Kaymakamlığın değerlendirmesi doğrultusunda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasıyla (FETÖ/PDY) etkin bir şekilde mücadele devam ederken, Alanya'da 17 kamu çalışanı daha görevlerinden uzaklaştırılırdı. Ayrıca, 12 kamu çalışanın da gözaltındaki işlemleri halen devam ederken 33 kamu görevlisi daha önce mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Alanya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün sivil yapısı ile ilgili yapılan mücadelede mahkemece tutuklanan kişi sayısı 21 oldu. OHAL kapsamında açığa alınan personel sayısı 204'e ulaştı.

        Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve beraberliğine kasteden Fetullahçı Terör Örgütü ile etkin bir mücadelenin devam ettiğini söyledi. Kaymakam Tanrıseven, "Devletin kurumlarına sızmış olan FETÖ/PDY ile Kanun Hükmünde Kararname ve yasalar çerçevesinde elbirliği içerisinde mücadele ediyoruz. Devlete sızan bu çeteleri yürütülen çalışmalarla devletin içinden temizleyeceğiz ve hainler devletin içinde barındırılmayacak. Allah, devletimizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini bozmasın" dedi. (İHA)

        EDİRNE'DE GÖZALTINA ALINAN 23 ÖĞRETMENDEN 8'İ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Edirne'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 23 öğretmenden, ifade işlemleri tamamlanan 8'i adliyeye sevk edildi.

        Darbe girişimi ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince öğretmenlere yönelik operasyon düzenlendi. Eş zamanlı baskınlarda Milli Eğitim Müdürlüğü'nde daha önce açığa alınan 23 öğretmen gözaltına alınırken, evlerinde de arama yaptı. Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde ifade alma işlemleri tamamlanan 6'sı kadın şüpheli 8 şüpheli adliyeye sevk edildi. (DHA)

        ADLİYEYE SEVK EDİLEN KÜÇÜKÇEKMECE ADLİYESİ'NİN 27 PERSONELİ SERBEST BIRAKILDI

        15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 10 Ağustos Çarşamba günü Küçükçekmece Adliyesi'nde gözaltına alınan 33 adliye personelinden 27'si adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden 13'üne Yurt Dışına Çıkma Yasağı konulurken, 14'ü için de Adli Kontrol Hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

        6 adliye personelinin Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki gözaltı işlemleri devam ediyor.

        Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve adliyede kullandıkları bürolarda yapılan aramalarda 88 cep telefonu, 28 bilgisayar, 65 flash bellek, 47 hard disk, 3 tablet, 170 CD, 3 fotoğraf makinası, 17 Sızıntı Dergisi ile 1 tane 1 Dolar para ele geçirilmişti. (DHA)

        MERSİN'DE 22 SAĞLIK PERSONELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Mersin'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 sağlık personeli adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında doktorların da bulunduğu 46 sağlık çalışanı gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan zanlılardan 22 sağlık personeli, bu sabah sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Mersin Adliyesi'ne sevk edildi.

        Öte yandan, dün adliyeye sevk edilen 24 kadın sağlık çalışanından 11'inin tutuklandığı, 13'ünün ise 'adli kontrol' kapsamında serbest bırakıldığı bildirildi. (İHA)

        TEKİRDAĞ ÇERKEZKÖY ADLİYESİ'NDE 17 KİŞİ GÖZALTINDA

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Çerkezköy Adliyesi'nde görevli 17 kişi gözaltına alındı.

        Soruşturma kapsamında, Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Çerkezköy Adliyesi'ndeki çalışanlara yönelik operasyon düzenlendi.

        Operasyon sırasında adliyenin tüm giriş ve çıkışları kapatırken, 17 personel gözaltına alındı.

        Siber Suçlarla Mücadele ekipleri gözaltına alınan personelin cep telefonları ve bilgisayarlarına el koydu. (AA)

        DİYARBAKIR BİSMİL'DE EVİNDE TERÖR ÖRGÜTÜNE AİT DÖKÜMANLAR BULUNAN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan öğretmen tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmada kapsamında Bismil'de 19 Ağustos'ta gözaltına alınan ve evindeki aramada terör örgütü PKK'ya ait dokümanlar bulunan öğretmen Hüseyin Y'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen Hüseyin Y, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. (AA)

        SAKARYA'DA ŞUBE MÜDÜRÜ VE KOMİSER YARDIMCISI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü ve Komser yardımcısı adliyeye sevk edildi.

        Sakarya'da 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sonrasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar kapsamında daha önceden gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakılan eski Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Halil İbrahim K. yeni deliller kapsamında tekrar gözaltına alındı.

        Önceden Çark Caddesi yaya timlerinde görev yaparken resmi ekiplere geçen komiser yardımcısı Yasin E. ile birlikte Şube Müdürü Halil İbrahim K. Terörle Mücadele (TEM) ekipleri tarafından alınan sağlık raporunun ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        BURSA'NIN İZNİK İLÇESİNDE 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bursa'nın İznik ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 2 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, özel eğitim kurumunda yönetim kurulu üyesi olan ve örgüte finans sağladığı ileri sürülen İ.C. ile daha önce açığa alınan polis memuru İ.Y'yi gözaltına aldı.

        Öte yandan, emekli öğretmen B.A. hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. (AA)

        MERSİN'İN ANAMUR İLÇESİNDE 15 KİŞİ TUTUKLANDI

        Mersin'in Anamur ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 16 kişiden 15'i tutuklandı.

        Yaklaşık 20 gündür Anamur Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları süren 16 zanlı, sağlık kontrollerinin ardından Anamur Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildiler. Alınan bilgilere göre, dün mahkemeye sevk edilen 16 kişiden 15'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine götürülürken, A.E.'nin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi. (İHA)

        DİYARBAKIR'DA FİRARİ KAYMAKAM ADAYI TUTUKLANDI

        Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında yakalanan firari kaymakam adayı tutuklandı.Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkarılan ancak firar eden kaymakam adayı yakalandı.

        Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince cezaevFine gönderildi. (AA)

        ULUSAL PARTİ GENEL BAŞKANI SAVCILIĞA TESLİM OLDU

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ-PDY) medya yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 35 isim arasında yer alan Ulusal Parti Genel Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu, savcılığa gelerek teslim oldu.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak tarafından FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen 35 kişi arasında yer alan Ulusal Parti Genel Başkanı ve Türk Solu Gazetesi yazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek teslim oldu.

        Soruşturmayı yürüten savcılık, Çulhaoğlu hakkında gözaltı işleminin yapılmasını ve emniyete götürülmesi talimatını verdi. Bunun üzerine gözaltına alınan Çulhaoğlu, emniyete götürüldü.

        Böylece soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 11'e yükseldi.

        Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların isimleri şöyle: ''Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ömer Şahin, Ayhan Şimşek ve Atilla Taş'' (AA)

        BALIKESİR GÖNEN'DE 4 İŞADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Balıkesir'in Gönen ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonda 4 iş adamı gözaltına alındı.

        FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde Gönen'de yapılan operasyonda, aralarında AK Partili belediye meclis üyesinin de bulunduğu 4 iş adamı gözaltına alındı. İş dünyasına düzenlenen ikinci dalga operasyonda meclis üyesi E.O. ile iş adamları M.K., H.Y. ve N.K. gözaltına alındı. Gözaltıların gün boyu devam edeceği öğrenilirken, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde eş zamanlı aramalar yapıldı. (İHA)

        AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDE AÇIĞA ALINAN PERSONEL SAYISI 600'E YAKLAŞTI

        Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde açığa alınan personel sayısının 600'e yaklaştığı belirtildi.

        15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası yurt genelinde başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında Afyonkarahisar'daki kamu kurumlarında görevden almalar devam ediyor. Soruşturma kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ilk etapta görevden alınan personel sayısı 447 olmuştu. Yürütülen FETÖ soruşturması geniş çaplı devam ederken, bu kapsamda görevden alınan personel sayısının 600'e yaklaştığı kaydedildi.

        Görevden alınanların çoğunluğunun okul yöneticileri ve öğretmen olduğu öğrenildi. (İHA)

        İZMİR GÜZELBAHÇE'DE FETÖ OPERASYONU 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir ihbar üzerine başlatılan çalışma kapsamında, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Güzelbahçe yapılan"masına yönelik düzenlediği operasyonda 15 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden M.B.'nin Güzelbahçe İşadamları Derneği (GÜZİAD) adı altında himmet toplayıp bunları bölge imamına ulaştırdığı, M.Ö.'nün ise topladığı, bağış ve kurban derilerini, darbe girişiminin ardından kapatılan Yamanlar Koleji'nin inşaatının yapımında kullanılmak üzere kurulan derneğe aktardığı öne sürüldü.

        İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, FETÖ/PDY'nin Güzelbahçe İlçesi'ndeki yapılanmasına yönelik gelen ihbar üzerine çalışma başlattı. Şüphelilerin adreslerini belirleyen jandarma, operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, M.Ö. ile M.B. yakalandı. Şüphelilerden M.Ö.'nün evinde bağış makbuzu koçanları ve FETÖ/PDY'ye ait örgütsel doküman ele geçirildi. M.B.'nin evinde ise herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Gözaltına alınan M.B. ile M.Ö.'nin ifadeleri doğrultusunda, FETÖ/PDY'nin Güzelbahçe yapılanması deşifre edildi. Buna yönelik jandarma ekipleri ikinci operasyon düzenledi ve 13 kişiyi daha yakaladı. Şüphelilerden bazılarının evinde örgütsel doküman ve 1 dolar ile bellek kartları ele geçirildi.

        Öte yandan bazı şüphelilerin yaktığı kitapların külleri de incelemek üzere kriminal laboratuvara gönderildi.

        Şüphelilerden M.B.'nin FETÖ/PDY'ye 1980 yılından geçen 15 Temmuz'a kadar hizmet ettiği, Güzelbahçe İşadamları Derneği (GÜZİAD) adı altında himmet toplayıp, bunları bölge imamına ulaştırdığı, M.Ö.'nün ise topladığı, bağış ve kurban derilerini, darbe girişiminin ardından kapatılan, İzmir'deki Yamanlar Koleji'nin inşaatının yapımında kullanılmak üzere kurulan derneğe aktardığı iddia edildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 15 kişiden K.E., M.T., A.D. ve H.A. tutuklandı, etkin pişmanlıktan yararlanan M.B. ile diğer şüpheliler ise denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı. (DHA)

        ÖĞRETMENLERE MOBBİNG UYGULAYAN MÜDİRE AÇIĞA ALINDI

        Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde, personellerine mobbing uyguladığı gerekçesi ile geçtiğimiz nisan ayında hakkında soruşturma açılan okul müdiresi T.K.'nin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında açığa açındığı belirtildi.

        İhsaniye Anaokulu'nda görevli öğretmen G.D., Okul Müdiresi T.K. hakkında İhsaniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe vererek şikayetçi oldu. Dilekçesinde sürekli olarak bayan olan okul müdürü tarafından 'mobbinge' maruz kaldığını öne süren G.D., şikayet dilekçesinde, "Görevime başladığım ilk günden bugüne kadar okul içerisinde bir çok sorunla karşılaştım. Müdüre hanımın idareci olarak üzerimizde kurmaya çalıştığı baskı bunlardan sadece bir tanesi. Okulumuzu ziyarete gelen öğretmenlerle bizleri tanıştırırken 'bunlar da sizin gibi öğretmen' diyerek bizleri aşağılayan, bakanlığın verdiği izinle seminerleri başka okulda aldım diye azarlayan. Ortaya çıkan her sorunu bize mal eden bir idareci ile çalışmanın gerginliğini sürekli yaşıyorum. Kronikleşen baş ağrılarım geçmeyince doktorum 'psikologa veya nöroloji uzmanını görmesi lazım' dediğinde sorunu anladım ama çok geç oldu" ifadelerine yer vermişti.

        Okul müdiresi T.K., iddiaları yalanlarken bu ve buna benzer olayların yaşanmadığını öne sürmüştü.

        Öte yandan, T.K.'nın, geçmişte FETÖ'ye yakınlığı olduğu iddia edilen bir sendikada da üye kaydının olduğu, ancak daha sonra üyelikten istifa ettiği de öğrenildi. (İHA)

        ESKİ AK PARTİ ÇANKIRI MİLLETVEKİLİ İDRİS ŞAHİN GÖZALTINA ALINDI

        TBMM 24. Dönem AK Parti Çankırı Milletvekili ve Anayasa Komisyon Başkan Vekili Av. İdris Şahin FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        Çankırı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonu kapsamında Ankara'da gözaltına alınan İdris Şahin'in evinde ve iş yerinde aramalar gerçekleştirildi. (İHA)

        MANİSA'NIN KULA İLÇESİNDE 3 İŞADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Manisa'nın Kula ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan Fetullahçı terör örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 3 iş adamı gözaltına alındı.

        15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturmalar ve gözaltılar Manisa'nın Kula ilçesinde de devam ediyor. Kula'da devam eden soruşturma kapsamında gözaltına alınan M.K., R.G. ve M.K. sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kula İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Gözaltına alınan 3 iş adamının emniyetteki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. (İHA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 37 SAĞLIK ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında doktor, eczacı ve sağlık çalışanlarının bulunduğu 37 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma sürüyor.

        Haklarında yakalama kararı çıkarılan, aralarında doktor, eczacı ve sağlık memurlarının olduğu 37 kişi gözaltına alındı.

        Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. (AA)

        KOCAELİ'DE FETÖ OPERASYONLARI KAPSAMINDA 343 KİŞİ TUTUKLANDI

        Siirt Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Siirt ile birlikte 14 ilde sürdürdükleri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 44 kişi gözaltına alınırken, 18 kişiyi aramaya başladı.

        15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Siirt Emniyet Müdürlüğü, Siirt, İstanbul, Ankara, Bursa. Adana, Diyarbakır, Eskişehir, Batman. Tokat, Osmaniye, Balıkesir, Burdur, Hatay, Kütahya olmak üzere 14 ilde eş zamanlı yaptığı operasyonlarda, aralarında akademisyen, doktor, hukukçu, emniyet görevlilerinin de bulunduğu toplam 44 kişi gözaltına alınırken, aranan 18 kişinin yakalanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

        "Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce FETÖ/PDY örgütüyle ilgili yürütülen projeli çalışma kapsamında; "5237 sayılı türk ceza kanunu 220.madde. suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında, aynı kanunun 158/1-a madde."dinî inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyleö nitelikli dolandırıcılık yapmak, terör örgütüne finans sağlama, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, fişleme yapmak, anayasayı ihlal, cumhurbaşkanına suikast ve fiilî saldırı, yasama organına karşı suç, hükümete karşı suç, silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak, örgüte eleman kazandırma' suçları ile ilgili; 27.08.2016 günü saat: 06.00 sıralarında eş zamanlı olarak İlimiz merkezli 14 ilde (İstanbul, Ankara, Bursa. Adana, Diyarbakır, Eskişehir, Batman. Tokat, Osmaniye, Balıkesir, Burdur, Hatay, Kütahya) toplam 62 şüpheli şahsın yakalanmasına, suç ve suç unsurlarının tespitine yönelik yapılan operasyonda; Siirt Üniversitesi'nde görevli 4'ü daire başkanı, biri profesör, 2'si şube müdürü. 4'ü doçent, 4'ü yardımcı doçent, biri hukuk müşaviri, 12'si öğretim görevlisi, 2'si araştırma görevlisi, 3'ü memur; Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 2 öğretmen, Sağlık Müdürlüğün'de görevli müdür ve müdür yardımcısı ile 5'i emniyet personeli ve 2'si sivil olmak üzere toplam 44 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. yakalanan şüpheli şahıslar hakkında adli süreç devam etmekte olup, firari 18 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir." (DHA)

        İZMİR'DE ÖRGÜTE BİLGİ AKTARAN 40 POLİS DAHA TUTUKLANDI

        İzmir'de yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 'ByLock' adlı şifreli program aracılığıyla birbirleriyle iletişime geçerek örgüte bilgi aktarıp talimat aldıkları öne sürülen 41 polisten 40'ı daha tutuklandı. Darbe girişiminin ardından İzmir'de toplam 93 polis tutuklanmış oldu.

        Geçen 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü, polis teşkilatı içindeki FETÖ/PDY oluşumunu incelemeye aldı. FETÖ/PDY üyeleri tarafından akıllı cep telefonlarında kullanılan 'Bylock' isimli şifreli program üzerinden iletişime geçerek örgüte bilgi aktarıp talimat aldıkları öne sürülen emniyet personeli de belirlendi. FETÖ/PDY ile bağlantıları olduğu öne sürülen ve geçen 16 Ağustos'ta açığa alınan bazı müdürlerin de aralarında bulunduğu polisler ile bazı mahalle bekçilerinin de aralarında yer aldığı 96 kişi, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan, aralarında Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Uysal ile baş komiser, komiser ve polis memurlarının bulunduğu toplam 33 kişi, geçen cuma günü adliyeye sevk edildi. 33 kişinin tamamı tutuklandı. Pazartesi günü adliyeye sevk edilen 22 kişilik ikinci gruptan, 3 kişiyi öldürmekten tüm Türkiye'de aranan 'seri katil' Atalay Filiz'i yakalayan ekibin başındaki Menderes İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş'un da bulunduğu 20 polis tutuklandı. 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan son 41 kişi ise dün adliyeye sevk edildi. Olayı soruşturan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ömer Doğruöz, dosya üzerinden yaptığı inceleme sonucunda 40 kişiyi tutuklanmaları, 1 kişiyi de adli kontrol şartıyla serbest bırakılması istemiyle İzmir 6'ncı Sulh Ceza Hakimiliği'ne sevk etti. Gece yarısına kadar süren ifade verme işleminin ardından, aralarında Çocuk Şube Müdürü Murat Duran, Bergama İlçe Emniyet Müdürü Ayhun Yumrukaya, Karabağlar İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Seyhan Aslan, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İrfan Savran'ın da bulunduğu 41 kişiden 40'ı tutuklandı. Bir kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Böylece, gözaltına alınan 96 kişiden 93'ü tutuklanırken, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firarda olan 8 kişinin yakalanması için çalışmaların ise devam ettiği belirtildi. (DHA)

        DENİZLİ'DE GÖZALTINA ALINAN 32 ADLİYE ÇALIŞANINDAN 7'Sİ TUTUKLANDI

        Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan 32 adliye çalışanından 7'si tutuklandı.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının Denizli Adliyesinde FETÖ/PDY'ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, geçen hafta adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 32 zabit katibi ve mübaşir hakkında verilen karara savcılık itiraz etti.

        Gözaltına alınan 32 zabit katibi ve mübaşir, işlemlerinin ardından tekrar mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 7'si tutuklandı, 25'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Denizli Adliyesinde FETÖ/PDY'ye yönelik başlatılan soruşturmada daha önce de 40 infaz koruma memuru ve 49 zabit katibi, gözaltına alınmış, infaz koruma memurlarından 14'ü, zabit katiplerinden 12'si tutuklanmıştı. (AA)

        SİİRT MERKEZLİ 14 İLDE 44 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Siirt merkezli 14 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 44 zanlı yakalandı.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Siirt merkezli İstanbul, Ankara, Bursa, Adana, Diyarbakır, Eskişehir, Batman, Tokat, Osmaniye, Balıkesir, Burdur, Hatay, Kütahya'da 27 Ağustos'ta FETÖ'ye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, Siirt Üniversitesi personeli 4 daire başkanı, bir profesör, 2 şube müdürü, 4 doçent, 4 yardımcı doçent, bir hukuk müşaviri, 12 öğretim görevlisi, 2 araştırma görevlisi, 3 memur, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan 2 öğretmen, İl Sağlık Müdürlüğünde görevli müdür ve müdür yardımcısı ile 5 emniyet mensubu ve 2 sivil gözaltına alındı. Haklarında yakalama kararı çıkartılan 62 zanlıdan 44'ü gözaltına alındı.

        Zanlılara, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", "kurulan örgüte üye olmak", "dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık yapmak", "terör örgütüne finans sağlama", "haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek", "fişleme yapmak", "anayasayı ihlal", "cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı", "yasama organına karşı suç", "hükümete karşı suç", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "örgüte eleman kazandırma" suçlamaları yöneltildi.

        Firari 18 zanlının yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. (AA)

        ŞANLIURFA'DA ÖRGÜTE FİNANSMAN DESTEĞİ SAĞLAYAN İŞADAMLARI VE DOKTORLAR ADLİYEDE

        Şanlıurfa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüte finansman destek sağladıkları iddia edilen iş adamları ile doktorlar adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'da devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüte finansman destek sağladıkları iddiasıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından daha önceden gözaltına alınan 31 iş adamı ve özel bir hastanenin yöneticileriyle doktorları, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlıların adliyeye getirilişi sırasında geniş güvenlik önlemleri alınırken zanlılar arasında fabrikatörlerin de bulunduğu öğrenildi. (İHA)

        ADANA'DA 4 GAZETECİ GÖZALTNA ALINDI

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 4 gazeteci gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'ye yönelik soruşturma devam ediyor.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, savcılığın talimatıyla gazeteciler Salim B, Abdurrahim H, Naim Y. ve Osman P'yi gözaltına aldı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        BATMAN MERKEZLİ 9 İLDE DÜZENLENEN OPERASYONDA 13 İŞADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik Batman merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda 13 iş adamı gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Batman, İzmir, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Aksaray ve Konya'da FETÖ'ye yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı.

        Polis ekiplerince 24 ayrı adrese düzenlenen operasyonda 13 iş adamı gözaltına alındı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Firari 11 iş adamının yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (AA)

        BURSA'DA 12 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında aralarında örgütün "ilçe ve eyalet imamları"nın da bulunduğu 12 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, savcılığın talimatıyla 12 kişiyi gözaltına aldı.

        Aralarında örgütün "ilçe ve eyalet imamları"nın da bulunduğu şüphelilerin maaşlarını FETÖ'den aldıklarının tespit edildiği öğrenildi.

        Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        ADIYAMAN'DA FETÖ OPERASYONU: 51 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Adıyaman'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 51 kişi gözaltına alındı.

        15 Temmuz askeri darbe girişimi ardından FETÖ'ye yönelik başlatılan operasyon kapsamında, savcılık talimatıyla polis tarafından sabah saatlerinde çok sayıda adrese operasyon düzenlendi. Evlerinde arama yapılan aralarında öğretmen, memur, avukat ve sivil toplum kuruluşu başkanlarının da bulunduğu 51 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. (DHA)

        BOLU'DA AKADEMİSYEN, ÖĞRETMEN VE İŞADAMLARINAN OLUŞAN 44 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 16 akademisyen, 2 iş adamı ve 26 öğretmen adliyeye sevk edildi.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Abant İzzet Baysal Üniversitesinde görevli 16 akademisyen ile 2 iş adamı ve 26 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen 44 zanlı, daha sonra adliyeye gönderildi. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 7 POLİS VE 1 KATİP ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında 7 polis ve 1 zabıt katibi adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 1 emniyet müdürü, 1 komiser, 5 komiser yardımcısı ve 1 zabıt katibi emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen polis memurları; Göktürk K., Ali D., Metin S., Hacı D., Mehmet A., Fatih K., Turgut K. ve adliyede zabıt katibi Muhammed Kürşat G.'nin savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor. (İHA)

        İZMİR'DE ADLİYEYE SEVK EDİLEN 41 EMNİYET MENSUBUNDAN 40'I TUTUKLANDI

        İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen, aralarında rütbeli polislerin de bulunduğu 41 şüpheliden 40'ı tutuklandı.

        İzmir Cumhuriyet Savcısı Ömer Doğruöz tarafından yürütülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan 95 emniyet mensubundan 41'inin işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrollerinin ardından savcılık sevk evrakı üzerinden tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderilen zanlılardan bir süre önce açığa alınan Çocuk Şube Müdürü Duran, Bergama Emniyet Müdürü Yumrukaya, Karabağlar Emniyet Müdür Yardımcısı Aslan, Karşıyaka Emniyet Müdür Yardımcısı Savran ile personel emrindeki müdürler Özer ve Şen'in de bulunduğu 40 kişi, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

        İzmir'de FETÖ üyelerinin kullandığı "ByLock" adlı şifreli program aracılığıyla iletişime geçerek örgüte bilgi aktarıp talimat aldıkları öne sürülen 102 polis hakkında 16 Ağustos'ta yakalama kararı çıkarılmış, gözaltına alınan 95 polisten daha önce mahkemeye çıkarılan 53'ü tutuklanmıştı. (AA)

        KONYA'DA FETÖ OPERASYONU: 30 GÖZALTI

        Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 90 kişiden aralarında örgüt imamları, profesörler ve öğretmenlerin de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

        FETÖ'nün darbe teşebbüsünün ardından Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlar devam ediyor.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, başlatılan soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 90 kişiyi gözaltına almak için belirlenen adreslere şafak vakti operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda aralarında profesörlerin ve örgüt imamlarının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek ifadeleri alınmak üzere şubeye götürüldü. (İHA)

        ADANA'DA 3 GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

        Adana'da 2'si gazeteci, 1'i internet sitesinde köşe yazarı olmak üzere 3 kişi, Fetullahçı Terör Örgütü operasyonları kapsamında gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması kapsamında gazetecilere 2. dalga operasyon başlattı. Yapılan operasyonda bir internet sitesinde köşe yazarlığı yapan M.N.Y. ile gazeteci A.H. ile S.B. şafak vakti evlerinden alındı.

        Emniyete getirilen şahısların ifadesi alınmaya başlandı. Şahısların ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. (İHA)

        KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 7 İLDE DÜZENLENEN OPERASYONDA 16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Kahramanmaraş merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında iş adamı, öğretmen, doktor, avukat ve sendika başkanının da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. (AA)

        UŞAK'TA 7 POLİS TUTUKLANDI

        Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 polisten, aralarında 3'üncü sınıf emniyet müdürü ve komiser yardımcısının da bulunduğu 7 kişi tutuklandı, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası sürdürülen soruşturma kapsamında, Uşak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 12 polisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen ve Cumhuriyet Savcılığı'na ifade veren zanlılar, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

        Aralarında 3'üncü sınıf emniyet müdürü ve komiser yardımcısının da bulunduğu 7 kişi, "Terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütüne yardım" iddiasıyla tutuklandı, 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Uşak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 28 Ağustos'ta kent merkezindeki 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 12 polisi gözaltına almıştı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü. (AA)

        SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ'NDE TUTUKLU SAYISI 19'A ÇIKTI

        Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) görevli 9 kişi daha tutuklandı. Operasyonda tutuklanan sayısı 19'a yükseldi.

        Isparta'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen cumartesi SDÜ'de görevli 35 akademisyen ve idari personel Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10'u dün tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Diğer 22 şüpheliden 12'si de bugün işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 9'u tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        10 şüphelinin işlemlerinin devam ettiği belirtildi. (DHA)

        KARABÜK'TE FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 13 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz akşamı kalkıştığı kanlı darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalar kapsamında Karabük'te 13 polis memuru gözaltına alındı.

        Devam eden FETÖ soruşturması kapsamında bugün yapılan operasyonla ikisi baş polis olmak üzere 11 polis memuru gözaltına alındı. Çeşitli birimlerde görev yapan polis memurları K.K, D.B, K.Ö, M.U, E.P, H.K, F.L, M.D A.T, M.Ü, G.S ve baş polis memurları E.Ç, K.E gözaltına alındı. Gözaltına alınan polislerin sorguları devam ediyor. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ