Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA: Van Çaldıran'daki Tendürek Dağı eteklerinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu

        Van'ın Çaldıran ilçesinde devam eden operasyonlarda 4 asker şehit oldu.

        Tendürek Dağı eteklerinde güvenlik güçlerinin PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için yürüttüğü operasyonda kahreden haber geldi. Bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek için dağlık alanda iki gün önce "Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur-3" operasyonu başlatıldı.

        Bugün de devam eden operasyonda PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlandı. Açılan ilk ateşte bir teğmen ile 3 uzman çavuş şehit oldu. Bölgeye teröristleri etkisiz hale getirmek için jandarma özel hareket birlikleri ve helikopterler sevk edildi.

        Tendürek Dağı'nda eteklerinde yürütülen operasyonda önceki gün bir uzman çavuş ile 3 geçici köy korucusu şehit olmuş, 4 korucu da yaralanmıştı.

        BİRBİRLERİYLE BAĞLANTILI OLAN ÇOK SAYIDA MAĞARA VAR

        İki günde 8 şehit haberinin geldiği Tendürek Dağı'nda volkanik yapısı nedeniyle çok sayıda mağaranın bulunduğu olduğu öğrenildi. Ayrıca dağın coğrafik yapısı nedeniyle PKK'lı teröristlerin bölgede rahatlıkla saklandığı belirtildi. Birbirleriyle bağlantısı olan mağaralardan ateş eden PKK'lıların daha sonra da başka yerlere kaçtıkları belirtildi.

        Meral YILDIZ/ VAN

        VAN VALİSİ'NDENAÇIKLAMA

        Van Valisi İbrahim Taşyapan, Tendürek Dağı'nda devam eden çatışmaya ilişkin açıklama yaptı.

        Vali Taşyapan, Tendürek Dağı'nda operasyonların 3 gündür sürdüğünü söyleyerek, "Bu operasyonlarda yaralılarımız, şehitlerimiz var. Şu anda 12 yaralımız var, durumları çok şükür iyi. Operasyon şu an devam ediyor, daha geniş bilgileri sizlerle yarın paylaşacağız. Terörle mücadelemiz sürüyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Şehit sayımız konusunda rakamlar değişebileceği için şimdiden telaffuz etmiyorum. Yarın tam olarak açıklayacağız" dedi.

        Vali Taşyapan, "8 şehidimiz olduğundan bahsediliyor" sorusuna şu şekilde yanıt verdi, "Dün 4 şehidimiz vardı biliyorsunuz, bu akşam 8 şehidimiz olma ihtimali var. Ama rakamları henüz netleştiremediğimiz için onları yarın paylaşmayı uygun buluyoruz. Etkisiz hale getirilen teröristler var, çatışmanın devam ediyor."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ