Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hakkari'de şehit olan 8 uzman çavuş törenle uğurlandı

        Hakkari'nin Çukurca ve Şemdinli ilçeleri ile Mardin'in Dargeçit ilçelerinde terör saldırılarında şehit olan askerlerden 9'u düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.

        "BIRAKIN NE OLUR GÖTÜRMEYİN"

        Dargeçit'te PKK'lı teröristlerin kontrol noktasına düzenlediği silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mansur Cansız (23) için Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın da aralarında bulundugğu yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Muhammet Cansız şehit olan ağabeyinin tabutuna sarılarak askerlere, "Bırakın, ne olur götürmeyin" diye seslendi. Şehidin naaşı mezarlığa dev Türk bayrağı eşliğinde götürülerek toprağa verildi.

        OĞLUNUN FOTOĞRAFINI ÖPTÜ

        Hakkari şehitlerinden Piyade Uzman Onbaşı Enes Pelit'in (24) cenazesi Tokat'ın Turhal ilçesinde toprağa verildi. Oğlunun fotoğrafını öpen acılı baba Ahmet Pelit gözyaşı döktü. Anne Hacer Pelit de oğlunun ardından gözyaşlarına hakim olamadı. Pelit'in cenazesi, Kayacık Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        EVİ O GEÇİNDİRİYORDU

        Pelit'le aynı uçakla Tokat'a getirilen Piyade Uzman Çavuş Naci Yavuz (24) Zile ilçesinde düzenlenen törenin ardından Evrenköy Mezarlığı'nda defnedildi. Acılı anne Firdevs Yavuz, oğlunun tabutuna sarılarak defalarca tabutu öptü. Abdullah-Firdevs Yavuz çiftinin 4 çocuğundan tek erkek evlat olan Şehit Naci Yavuz, babasını 7 yıl önce kaybetmişti. Babasının ölümünün ardından ailesinin geçimini sağlamaya başlayan şehit Naci Yavuz, 3 yıldır uzman çavuş olarak görev yapıyordu.

        ŞEHİT EŞİNİ TÜRK BAYRAKLI TİŞÖRTLE UĞURLADI

        Çukurca şehidi Piyade Uzman Çavuş Haşim Yenigül'ün (27) cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenle toprağa verildi. Şehidin annesi Fatma Yenigül, törene Türk bayraklı tişörtle katılan gelini Leyla ve kamuflaj giydirilen torunu Metin Musab'a sarılarak "Kuzum, sen ölmedin. Benim oğlum ölmedi. Şehitler ölmez. Ciğerlerim benim" diyerek gözyaşı döktü. Olup bitenden habersiz annesinin kucağında oturan şehidin tek oğlu Metin Musab ise eline verilen şehit babasının fotoğrafıyla oynadı.

        ADANALI ŞEHİTLERE TÖREN

        Çukurca'da şehit olan piyade uzman çavuşlar Hulusi Emre Dilci (22) ve Murat Demirçi (24) için memleketleri Adana'da tören düzenlendi.

        Merkez Sabancı Camisi'nde düzenlenen törene Demirçi'nin 10 yaşındaki kız kardeşi Sude, üzerinde Türk bayrağı olan 9 yaşındaki kardeşi İsmail ile askerden izin alarak gelen kardeşi Veli Demirçi de törene katıldı. Veli Demirçi, kardeşini asker selamı vererek uğurladı.

        Cenaze namazının ardından Dilci'nin cenazesi Asri Mezarlık Şehitliği'nde. Demirçi'nin cenazesi ise Aladağ ilçesinde defnedildi.

        MİNİK MUHAMMED EMİN HİÇBİR ŞEYDEN HABERSİZ AĞLADI

        Hakkari şehidi Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Uçar (24), memleketi Konya'nın Sarayönü ilçesine bağlı Ladik Mahallesi'nde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Acılı baba Şaban Uçar oğlunun cenazesinin gelişiyle birlikte ayağa kalkarak tabutun başında gözyaşı döktü. Törende bir yakınının omuzunda bulunan şehidin 2.5 yaşındaki oğlu Muhammed Emin de hiçbir şeyden habersiz ağladı.

        ANNEDEN ŞEHİDİN NİŞANLISINA "BEN SENİ GELİN ALACAKTIM KIZIM"

        Hakkari şehidi Uzman Onbaşı Yunus Emre Aral (22) memleketi Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk beldesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından defnedildi. Şehidin annesi Kıymet, babası Ali, Kayseri'de vatani görevini yapan erkek kardeşi Harun Aral ile 15 Eylül'de düğün yapmaya hazırlandığı nişanlısı Sultan Çalışkan tabuta sarıldı. Kıymet Aral, oğlunun nişanlısına, "Ben seni gelin alacaktım kızım" diyerek gözyaşı döktü. Acılı baba Ali Aral, "Bugünü düğün olarak kabul ediyorum. Oğlum şehit oldu onurunu ve gururunu yaşıyorum. Ama itlere söyleyeceğim 3-5 kelime lafım olacak. Bu itler duysunlar, bir tane Yunus şehit olduysa binlerce on binlerce Yunus, Ali, Hasan ve Mehmet arkasında hazırdır bir oğlum daha asker benim. Gerekirse ben de giderim" dedi. Küçük çocuklar şehidin cenazesini asker selamı vererek karşıladılar.

        7 YAŞINDAKİ ECRİN'DEN ŞEHİT BABAYA ASKER SELAMI

        Hakkari şehidi Jandarma Uzman Çavuş Hasan Yaşar (29) Kütahya'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin iki çocuğundan 7 yaşındaki kızı Ecrin asker kıyafeti giyip babasının tabutuna doğru selam durdu. Törene şehidin 1 yaşındaki kızı Melek de yakınlarının kucağında katıldı.

        Şehidin eşi Canan Yaşar, "Hasan bak kuzuların geldi yanına. Babacığım deyip geldiler yanına" dedikten sonra baygınlık geçirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ