Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul En yoğun saatte hangi köprü?
        4

        15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden ise Kozyatağı 23 kilometre tuttu. Beşiktaş trafiğinin etkilediği bu mesafeyi toplamda 1 saat 20 dakikada gittik. FSM Köprüsü’nden ise aynı güzergâh 34 kilometre tuttu ve 1 saat 10 dakika sürdü. YSS ile iki köprü arasında 74 ve 84 km ve bir saatlik fark ortaya çıktı. İşte yolculuğumuzda adım adım yaşadıklarımız...

        5

        BAĞLANTI YOLLARI BİTMEDİ

        YSS üzerinden Kozyatağı’na gidecek araçla, Dolapdere-Piyalepaşa yönünden Okmeydanı bağlantı yoluna doğru yol aldık. 20 dakikada geldiğimiz Hasdal’dan Kemerburgaz, Göktürk istikametiyle YSS’ye yol aldık. YSS köprüsü gişelerine geldiğimizde 18.15’ti ve 29 km yol yapmıştık.

        6

        Gişelerden köprüye ise bağlantı yollarının tamamlanmamış olmasından dolayı oldukça uzun bir yol kat ediyorsunuz. Köprüden önce son çıkış Kilyos- Sarıyer çıkışı; tam bu noktaya 18.45’te geldik ve 47 km yaptık. Türkiye’nin ilk ekolojik köprüsü olan YSS’nin girişindeyken saatlerimiz 18.54’ü gösteriyordu. 1 dakika köprü girişinde fotoğraf çekmek için durduk.

        7

        18.55’te 54 km ile tam köprüdeydik. 63. km’de Riva bağlantı yoluna girdik. Taksim’den Riva bağlantı yoluna tam 1 saatte gelmiş olduk. Riva’dan ayrılıp Kavacık-Beykoz istikametinden Acarkent’e geçtik.

        8

        YSS’DEN 107 KM’LİK YOL 2 SAAT

        19.30’da Kavacık’taydık. Ümraniye bağlantı köprüsüne ulaştığımızda 99.7 km yapmıştık ve saat 19.40’tı. Ataşehir güzergâhında kamyonlar cirit atıyordu. Burada dikkati çeken husus, otobüs ve otomobillerin emniyet şeridini kullanarak trafiği tıkamaları oldu.

        9

        Kozyatağı’na varışımızda ise km 107’yi, saatlerimiz ise 20.10’u gösteriyordu. YSS güzergâhı trafiksiz olmasına rağmen Taksim-Kozyatağı arası 2 saat 10 dakika tuttu. Yani yol fazlasıyla uzuyor.

        10

        FSM’DE TRAFİK AKICI

        FSM üzerinden Kozyatağı Metro İstasyonu’na ulaşmamız ise 1 saat 12 dakika sürdü ve 34 km yol kat ettik. Trafik akışı ve ağır vasıtaların artık görülmediği FSM’de YSS’nin açılmasıyla birlikte trafiğin olumlu etkilendiği söylenebilir.

        11

        15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü kullanan ekibimiz ise Taksim’den Beşiktaş Evlendirme Dairesi istikametine hareket etti. 5 km’lik mesafeyi 25 dakikada alan ekip, 8 km süren Zincirlikuyu köprü bağlantı noktasına 37 dakikada ulaştı.

        12

        Trafik yoğunluğunun başladığı noktalardan olması nedeniyle 9 dakikada köprüye ulaşılırken, köprü geçişi 5 dakika sürdü. 19.09’da D-100 karayoluna giriş yapıldığında km 18 olmuştu.