Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci vatandaşla bayramlaştı

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'da bayramlaşma törenine katıldı.

        Tüfenkci, Malatya Valiliği ile Büyükşehir Belediyesinin koordinesinde ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarınca kentteki bir otelde ortaklaşa düzenlenen törende vatandaşlarla bayramlaştı.

        Malatya Valisi Mustafa Toprak, törende yaptığı konuşmada, herkesin Kurban Bayramı'nı kutlayarak, hayırlı, güzel bir bayram geçirmelerini diledi.Toprak, 15 Temmuz'da ülkenin çok sıkıntılı günler geçirdiğini belirterek, şöyle devam etti:

        "Allah'a şükür Sayın Cumhurbaşkanı'mız, Başbakan'ımız, tüm siyasi partilerin genel başkanları, bakanlarımız, toplumumuzun tüm kesimleri milli iradeyle Malatya'da da tüm temsilcilerle birlikte bu sıkıntının yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Milli birliğimizi, bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi, sevgimizi daha da fazla bir şekilde yaşamaya ve yeşertmeye çalışıyoruz. Allah, bu kötü günleri bir kez daha yaşatmasın, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. İşte bayramların önemi de buradadır. Bizim sevgimize, yardımlaşmamıza, kaynaşmamıza, dayanışmamıza vesile oluyor."

        Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Van'daki terör saldırısını kınadı.Çakır, bayramı çok farklı bir havada kutladıklarını belirterek, "Bu bayram bizim için güzel bir bayram. Bu bayram, millet iradesinin tecelli ettiği, milletin iradesine sahip çıktığı çok kısa süre içerisinde yaşamış olduğumuz büyük bir darbe girişimi sonrasında böyle bir bayramda hep birlikte coşkuyla bir arada olmamı gerçekten çok büyük bir anlam ifade ediyor." diye konuştu.

        Bayramlaşma törenine, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile askeri ve sivil erkan katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ