Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Soylu: PKK yaptı, bedelini ödeyecek

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti'den Hakkari adayı olan Ahmet Budak'ın uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin, "Bugün PKK terörü kıymetli bir arkadaşımızı içimizden aldı. Bilmelisin ki bunun karşılığını ve bedelini ödeyeceksin" dedi.

        Ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere memleketi Trabzon'da bulunan Bakan Soylu, Trabzon İmam Hatip Lisesi'ndeki bayramlaşma programına katıldı.Vatandaşlarla sohbet eden ve bayramlarını kutlayan Soylu, burada yaptığı konuşmada, "Bizim inancımız ümitsizliğin şeytandan olduğunu söyler. Onun için umut bizim geleceğimizin en önemli adımlarıdır. Bayram medeniyetimizin ve değerlerimizin tesis edildiği en önemli zaman dilimlerinden bir tanesidir." dedi.

        İçişleri Bakanı olmasının ardından Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da yaptığı ziyaretlere değinen Soylu, şöyle devam etti:

        "Birliğimizden, beraberliğimizden, değerlerimizden, merhamet ve şefkat medeniyetinin tüm kodlarından etrafımızdaki coğrafya büyük beklentiler içerisindedir. Biz zenginleşmeyi kendimiz için istiyor değiliz. Ondan da sakınırız zaten. Bizim uçağımız, milli istihbarat uydumuz ve arabamız olsun istiyoruz. Dün özel harekatçılarla beraberdik. Onlara şunu söyledim. Mesleğinizi o kadar güzel icra edeceksiniz ki dünyadakiler bilecek ki bunu en iyi bu memleketin evlatları yapıyor. Dün Van'da insansız hava aracını kullanan o çocuklarımızla beraberdik. Her biri pırıl pırıl, yüzlerindeki nur ve akıl okunmaktaydı. 'Bakanımız biz tam 10 gündür iki saatlik uykuylayız ama terörün de hakkından geliyoruz, hiç merak etmeyin, gözünüz arkada kalmasın' dediler. Biz Tendürek Dağı'na çıktık, yaklaşık 5 bin metreden bizi takip ediyorlar. Teknoloji, donanım, akıl ve fiziki imkanları en iyi şekilde kullanıyorlar. Ülkemizin hürriyetine, özgürlüğüne ve değerlerine ulaşması konusunda aynı kararlılıkta olmalıyız. Bizi birbirimizden ayırmaya çalışacaklar, hiç bu tuzağa düşmemeliyiz. Bizim en büyük zenginliğimiz bu coğrafyadaki zenginliklerimizdir."

        BAKAN SOYLU'NUN DUYGULU ANLARI

        Merhum amca oğlunun da Trabzon İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduğunu anlatan Soylu, bu sırada duygulu anlar yaşadı.Soylu, "Burada okuyanlara elde ettikleri ilim ve bilimle ülkemizdeki insanlarımızı aydınlatmaya çalışanlara kolaylıklar diliyoruz. Kıymetli amcamın oğlu rahmetli Ali ağabeyim de bu okuldan mezundu. Allah mekanını cennet eylesin, Allah rahmet eylesin." diye konuştu.Buradaki ziyaretinin ardından Bakan Soylu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun sosyal tesislerindeki bayramlaşma törenine katıldı.Soylu, burada Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta ve Trabzonspor'un eski teknik direktörü Özkan Sümer ile sohbet etti, federasyon üyeleriyle de bayramlaştı.

        AK Parti Trabzon İl Başkanlığınca Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma programına iştirak eden Soylu, 15 Temmuz darbe girişiminde milletin adeta bir devir açtığını vurgulayarak şunları söyledi:

        "15 Temmuz'u yapanlar çok az bir fırsat bulabilselerdi, Allah şahittir ki bu millet rahmetli Menderes'i 50 yıl gönlünde acıyla yaşadı ama bilmenizi istiyorum, 100 yılı aşkın bir süre Allah muhafaza etsin ki Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın acısını gönlünde hissederdi. 1960 darbesinde atalarımız, analarımız, babalarımız 'Keşke çıksaydık da bu adamı bunlara yedirmeseydik' diye ortaya koydukları ve sandıkta sakladıkları o nesillerinden sonra 15 Temmuz'da 'Biz darbe yaptık' diyenlere karşı bu milletin asaletini ve kararlılığını 'Darbeyi siz değil, darbeyi bu millet yapar' diye demokrasiye sahip çıkarak gösterdiniz. Öyle bir devir açtınız ki açtığınız devir onlarca, yüzlerce yıl sonra bu milletin dualarıyla yad edilecektir. Her biriniz benliğiniz, isminiz, o dualarda yer alacak. O dualarla birlikte gelecek ve geçmişimiz buluşacaktır."

        "BİZ BU ORDUNUN MİLLETİN ASKERLERİYİZ"

        Türkiye'nin belini bükmeye çalışanların başarılı olamayacağına işaret eden Soylu, şöyle konuştu:"Bu bir gün PKK, bir gün FETÖ, bir gün DAEŞ olacak. Bir gün ötekisini oyuna sokacak ve bir gün yetmedi, her birini oyuna sokacak. Geçen gün bir yerde anlattım. Temel askerde, komutanı diyor ki 'Önüne düşman geldi, ne yapacaksın?' O da 'Müdahale edeceğim' diyor. Komutanı 'Sağından geldi ne yapacaksın?' diyor, 'Hemen müdahale edeceğim' diyor. 'Peki arkandan geldi ne yapacaksın' dediğinde Temel ise 'Komutanım bu ordunun benden başka askeri yok mudur?' diyor. Biz bu ordunun ve bu milletin askerleriyiz. Sağımıza, solumuza, arkamıza ve önümüze bakmadan cesaretle 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize hep birlikte ulaşacağız. Bu konuda kararlı olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum."

        "Bu terörü sona erdirin, birliğimizi kucaklayalım, diyorlar"FETÖ'nün kökünü kazıyacaklarını ve 15 Temmuz'un bedelini ödeteceklerini aktaran Soylu, bir daha bu topraklara musallat olmaya çalışanlara 15 Temmuz'da yapılanların gösterileceğini dile getirdi.Soylu, vatan topraklarının gelecekte de özgür olması için çalışacaklarını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

        "FETÖ'nün kökünü kazıyacağız, 15 Temmuz'un bedelini ödeteceğiz. Bir daha bu topraklara bizden sonraki nesillere musallat olmaya çalışırlarsa dönüp 15 Temmuz'dan sonra yapılanları gösterecekler. Biz bu toprakların bugün değil, gelecekte de özgürlüğü ve hürriyetinin nasıl olacağını teminat altına alabilecek hasleti ortaya koymalıyız. Bu fırsat elimize geçmiştir. Demokraside, hukukla ve ortaya koyacağımız kararlıkla beraber. Terörle mücadelemiz devam edecektir. Son 1 hafta içerisinde Mardin'den Diyarbakır'a, Van'dan Hakkari'ye kadar memleketimizin birçok noktasında olduk. İnsanlarımızın gözündeki hüzün ve umudu sizin anladığınız gibi anlarız. Kızgınlığı da kardeşliği de sitemi de anlarız. Benim gördüğüm nokta şudur, öyle büyük bir hasretle kucaklıyorlar ki 'Bu terörü sona erdirin, birliğimizi kucaklayalım' diyorlar. Polisimiz, Jandarmamız ve Sahil Güvenliğimiz orada bulunan korucularımız her biri ayrı bir heyecan ve anlayış içerisindeler."

        AHMET BUDAK'IN ÖLDÜRÜLMESİ

        Ziyaretleri sırasında tanıştığı üç çocuğu da Akyazı Stadı'nın açılışına getireceklerini söyleyen Soylu, "Buradan da onlara yeni formalarımızdan göndereceğiz. 2'si Galatasaraylı, 1'i Beşiktaşlı ama onları Trabzonspor formasıyla buluşturacağız. Birisi öğretmen, birisi gemi adamı, birisi de özel harekatçı olmak istiyor. Bizim devlet adamı olarak görevimiz onları idealleri ve hayalleriyle buluşturabilmektir. O havayı onlara teneffüs ettirebilmektir. Bunu yapacağız." diye konuştu.

        Soylu, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti'den Hakkari'de aday olan Ahmet Budak'ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:"

        Bugün PKK terörü kıymetli bir arkadaşımızı içimizden aldı. Bilmelisin ki bunun karşılığını ve bedelini ödeyeceksin. Bugün Hakkari'de 1. sıra milletvekili adayımız olan bir evladımız, teşkilat başkanı olduğumda, 'Burada bu mücadeleyi yapacaksın Ahmet Bey' dediğimde, 'Başımız üzerine. Ölümüm pahasına olsa bu görevi gerçekleştireceğim' diyen Ahmet kardeşimize kalleş bir pusu kuruldu." Budak'ın bayramlaşmak için yanına giden iki hain tarafından şehit edildiğine dikkati çeken Soylu, şöyle devam etti:"Bu kalleşliğin hesabını soracağız. Bunu yakın zamanda görecekler. Ailesine buradan başsağlığı diliyorum, Hakkari'ye başsağlığı diliyorum. Yiğit bir vatan evladıydı, güzel bir vatan evladıydı.

        Memleketine ve milletine sahip çıkan, AK davaya sahip çıkan bir vatan evladıydı. Şunu çok net söylüyorum, bunlar bizi yıldıramaz. Vatanımızın birliği önemliyse nasıl 15 Temmuz'da çıplak elleriyle beraber liderliğin ortaya koymuş olduğu iradeyle tankların üzerine çıkanlar arkada bıraktıklarını düşünmemişlerse bu yolda canımız sonuna kadar fedadır. Allah keşke bizi böyle bir şerefle bizi şereflendirse."

        "BİRBİRİMİZİN ARASINA FİTNE SOKMAYA ÇALIŞACAKLAR"

        BakanSoylu, fitnelere karşı herkesin uyanık ve dikkatli olması gerektiğine dikkati çekerek "Onun için de rehberimiz açık ve nettir. Veda hutbesinde Peygamber Efendimizin bize emanet ettiği yol haritası bizim rehberimizdir. Birbirinizin renginin, ırkının farklılığı değil sizin aranızdaki ayrılık, bana olan yakınlığınızdır. İşte o doğruluktur, dürüstlüktür, o inancını yaşamaktır. O millet nedir onun kadrini ve kıymetini bilmektir yarına adım atabilmektir." dedi.

        "11 Eylül'ün failini Afganistan'da bulup niçin öldürdünüz diye adama sorarlar"ABD Büyükelçiliği'nin, bazı belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili yaptığı açıklamaya da değinenSoylu, bunun haddini aşan ve kendini bilmez bir tavır olduğunu belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

        "Bir büyükelçi, neymiş, 28 belediyeye hükümetin, devletin terörden dolayı görevlendirme yapmasını doğru bulmuyormuş. 'Peki 11 Eylül'ün failini Afganistan'da bulup niçin öldürdünüz' diye adama sorarlar. Derdiniz neydi? Ne için öldürdünüz? Sabahtan akşama kadar DAEŞ terörü diyorsunuz. Madem teröre karşı dünyada ortak bir ittifakı ortaya koyuyorsun bugün sen PKK terörüne nasıl cesaret veriyorsun? 15 Temmuz akşamı söyledikleriniz halen hafızamızdadır. Biz yıllarca dostluk yaptık, bundan hiçbir şekilde vazgeçmedik. Şimdi müttefikimiz olan bu ülkeden çok net ve açık şekilde bu kişi hakkında gereken uyarıyı yapmasıdır. Haddini aşan ve kendini bilmez ukala bir tavrı ortaya koyana bu millet gerekli cevabı verecektir. Büyük ülkeler büyük düşünmelidir. Böyle küçük adamlar küçük insanları kendine elçi tayin etmemelidir. Hele Türkiye gibi coğrafyası güçlü ve kuvvetli olan bir ülkede. Bu adamla ilgili daha fazla eşelemeyelim, daha farklı şeyler çıkabilir. Onun için gereğinin yerine getirilmesi, elbette ki bu sözlerin geri alınması milletimizin ve bizim temel beklentimizdir."

        Trabzon'daki projelerKentte trafik sorununun yaşandığı Kaşüstü'nde yeni bir kavşak yapılacağını ifade eden Soylu, Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde sahil güvenlikle ilgili bir öğretim merkezi yapmayı planladıklarını bildirdi.Demiryolu ve havaalanı projeleriyle ilgili çalışmaların Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığınca sürdürüldüğünü aktaran Soylu, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Trabzon'a 24 tabiat ve doğa parkının kazandırılacağını söyledi.Soylu, trafikte bayram dönüşünde insanların emniyet kurallarına uymasını isteyerek şunları kaydetti:"TEDES medes yok arkadaşlar. Yani elbette 8 ya da 10 kilometre aralarla kontroller yapılabilir ama tuzak değil. Adam diyor ki 'Bin liraya fındık sattım bin 200 lira ceza ödedim'. Bu benim değil, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıdır. Bu yasa çıktığında iyi niyetli çıktı ama bunu yanlış yorumlayıp bir şekilde yanlış uygulayanlar oldu. Bizim görevimiz de bunu düzeltmek boynumuzun borcudur." Bayramlaşma programına Soylu'nun yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta, Salih Cora, Ayşe Sula Köseoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile çok sayıda partili katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ