Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Video Konferans ile valiler 24 saat Ankara'ya bağlanacak!

        BaşbakanBinali Yıldırım’ın başkanlığında yapılan son valiler toplantısında, İçişleri Bakanlığı ile valilikler arasında güvenli video konferans altyapısının kurulması kararlaştırıldı. Buna göre valiler artık Ankara’ya gitmeden de video konferans yöntemi ile bulundukları illerden İçişleri Bakanlığı ile doğrudan görüntülü olarak temasa geçebilecek.

        Başbakan Binali Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada, “Sürekli iletişim arkadaşlar... Dinamik bir yönetişim şekli ancak ve ancak sorunlara zaman kaybetmeden çözüm üretmek için faydalı olabilir” demişti. Valiler toplantısında Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik ve Göç İdaresi, genel güvenlik konularıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

        İçişleri Bakanlığı personeli hakkında FETÖ bağlamında gelen ihbar, şikâyet ve görevden uzaklaştırmaların ele alındığı toplantıda, yerel yönetimlerdeki personelin KHK’lar kapsamında kamu görevinden çıkarılması ve Belediyeler Kanunu’nda yapılan değişiklikler görüşüldü. Toplantıda, il özel idarelerinin kapatılmasının ardından kurulan yatırım izleme ve koordinasyon kurullarının durumu masaya yatırılırken, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden veya yaralanan sivil vatandaşlara ödenecek tazminatlar da ele alındı.

        Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun kapsamında valiliklerce yapılacak iş ve işlemlerde gerekli hassasiyetin gösterilmesi istenen toplantıda, hudut illerinde sınır fiziki güvenlik sistemlerinin kurulumu, bakımı ve sınır aydınlatmaları kapsamında merkezden gönderilen ödeneklerin yerinde ve zamanında kullanılmasının gerekliliği vurgulandı.

        Toplantıda, FETÖ’ye aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan derneklerin faaliyetlerinin sona ermesiyle ilgili yapılan işlemler hakkında da valilere bilgi verildi. E-İçişleri Projesi kapsamında İçişleri Bakanlığı ile valilikler arasında güvenli özel sanal ağ kurulması konusunda gelinen son nokta değerlendirilirken, bakanlık ile valilikler arasında güvenli video konferans altyapısı kurulması kararlaştırıldı.

        Bu projeyle, bakanlık ile valilikler arasında daha dinamik bir iletişim altyapısı kurulacak. Bakanlık, 81 il valisi ile istediği zaman video konferans yöntemiyle aynı platformda buluşarak güncel konular hakkında görüş alışverişinde bulunabilecek.

        Valiler toplantısının açılışında konuşan Başbakan Yıldırım da merkez teşkilatı ile taşranın sürekli iletişim halinde olması gerektiğine işaret ederek, “Ankara’nın özellikle merkez teşkilatlarının sahada ne oluyor, ne bitiyor, bunları sürekli izlemesi lazım. İzlemekle de kalmayacak, gidecek bizatihi bakacak. Orada acaba, yukarıda planlandığı, talimatlandırıldığı gibi işler düzgün gidiyor mu, gitmiyor mu yoksa bize verilen raporlar sahada farklı şekilde mi uygulanıyor? Bir kere bunu çok iyi görmemiz lazım. Sürekli iletişim arkadaşlar... Ankara sizinle iletişim halinde olacak, siz Ankara ile iletişim halinde olacaksınız. Yani dinamik bir yönetişim şekli ancak ve ancak sorunlara zaman kaybetmeden çözüm üretmek için faydalı olabilir” demişti.

        VOLKAN YANARDAĞ/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ